icon

Bezlepkové potraviny pre celiatikov. Koľko chleba predpísať?

Včera o 17:45

manžel má celiakiu a on sa v tych kodoch nevyzna takze vzdy som mu ja dala kody ktore potraviny si má dať predpísať ale tento rok je to vraj nejak pomenené a ja sa už tiež nevyznám. ak by chcel len chleby kolko si ich môže dať predpísať? len tie 2 kila a zvyšok 10 kg muka? a ked jeden chlieb má 300g tak teda môže mať 6 chlebov mesačne?

anonym_ada4ec
Včera o 17:56

@anonym_autor Aktuálne sa jednotne dá predpísať na mesiac 12 kg bezl.potravin.Nerozlisuje sa, či chceš chlieb, cestoviny, múku.Ty rozhodujes v rámci tohto limitu,, že čo a koľko potrebuješ.Kody nájdeš na stránke ministerstva zdravotníctva, ale aj na stránkach glutenfree.sk, bezlepkac.sk,novalim.sk, atď.

ivana11155
Včera o 17:58

@anonym_autor chlieb a muka je ta ista kategoria t.j.dokopy 10kg/mesiac. Ja vyuzivam stranku potravinynarecept.sk tam len naklikam co chcem a same mi to prehodi na kody. Kody ani neviem. A rovno to mas do mailu k doktorke.

anonym_ddfa17
Včera o 18:13

pre boha,10kilo? To nič iné nejete,len múčne výrobky?

anonym_ada4ec
Včera o 18:20
@anonym_ddfa17

@anonym_ddfa17 Nikde nie je napísané, že ten limit aj využívame

autor
Včera o 18:21
@anonym_ddfa17

@anonym_ddfa17 jeme ja sa len informujem ako to je aby som sa v tom zorientovala

autor
Včera o 18:21
@anonym_ada4ec

@anonym_autor Aktuálne sa jednotne dá predpísať na mesiac 12 kg bezl.potravin.Nerozlisuje sa, či chceš chlieb, cestoviny, múku.Ty rozhodujes v rámci tohto limitu,, že čo a koľko potrebuješ.Kody nájdeš na stránke ministerstva zdravotníctva, ale aj na stránkach glutenfree.sk, bezlepkac.sk,novalim.sk, atď.

@ivana11155
@anonym_ada4ec dakujem pekne

anonym_ada4ec
Včera o 18:22
@anonym_autor

@ivana11155
@anonym_ada4ec dakujem pekne

@anonym_autor NZ

anonym_ae66a3
Včera o 18:25
@anonym_ddfa17

@anonym_ddfa17 ved 10 kg potravin mas nic za mesiac... Ty kolko cestovin, peciva, pizze, kolacov zjes za mesiac. Budes prekvapena kolko kg to moze byt

anonym_6fe652
Včera o 18:33

Syn má čerstvo diagnostikovanú celiakiu. Gastrologička nám dala papier s kódmi platný od 1.1.2025. Platí ešte?

anonym_ada4ec
Včera o 18:40
@anonym_6fe652

Syn má čerstvo diagnostikovanú celiakiu. Gastrologička nám dala papier s kódmi platný od 1.1.2025. Platí ešte?

@anonym_6fe652 Skús porovnať s kódmi na stránke glutenfree.sk, ktoré platia od 1.1.26

la_dolce_vita
Dnes o 05:09

Mne davaju kazdy mesiac max 6 ks baleneho chleba.