Bezlepkové potraviny pre celiatikov. Koľko chleba predpísať?
manžel má celiakiu a on sa v tych kodoch nevyzna takze vzdy som mu ja dala kody ktore potraviny si má dať predpísať ale tento rok je to vraj nejak pomenené a ja sa už tiež nevyznám. ak by chcel len chleby kolko si ich môže dať predpísať? len tie 2 kila a zvyšok 10 kg muka? a ked jeden chlieb má 300g tak teda môže mať 6 chlebov mesačne?
@anonym_autor chlieb a muka je ta ista kategoria t.j.dokopy 10kg/mesiac. Ja vyuzivam stranku potravinynarecept.sk tam len naklikam co chcem a same mi to prehodi na kody. Kody ani neviem. A rovno to mas do mailu k doktorke.
pre boha,10kilo? To nič iné nejete,len múčne výrobky?
@anonym_ddfa17 Nikde nie je napísané, že ten limit aj využívame
@anonym_ddfa17 jeme ja sa len informujem ako to je aby som sa v tom zorientovala
@anonym_autor Aktuálne sa jednotne dá predpísať na mesiac 12 kg bezl.potravin.Nerozlisuje sa, či chceš chlieb, cestoviny, múku.Ty rozhodujes v rámci tohto limitu,, že čo a koľko potrebuješ.Kody nájdeš na stránke ministerstva zdravotníctva, ale aj na stránkach glutenfree.sk, bezlepkac.sk,novalim.sk, atď.
@ivana11155
@anonym_ada4ec dakujem pekne
@anonym_ddfa17 ved 10 kg potravin mas nic za mesiac... Ty kolko cestovin, peciva, pizze, kolacov zjes za mesiac. Budes prekvapena kolko kg to moze byt
Syn má čerstvo diagnostikovanú celiakiu. Gastrologička nám dala papier s kódmi platný od 1.1.2025. Platí ešte?
Syn má čerstvo diagnostikovanú celiakiu. Gastrologička nám dala papier s kódmi platný od 1.1.2025. Platí ešte?
@anonym_6fe652 Skús porovnať s kódmi na stránke glutenfree.sk, ktoré platia od 1.1.26

@anonym_autor Aktuálne sa jednotne dá predpísať na mesiac 12 kg bezl.potravin.Nerozlisuje sa, či chceš chlieb, cestoviny, múku.Ty rozhodujes v rámci tohto limitu,, že čo a koľko potrebuješ.Kody nájdeš na stránke ministerstva zdravotníctva, ale aj na stránkach glutenfree.sk, bezlepkac.sk,novalim.sk, atď.