icon

Máte skúsenosti s alergiou na roztoče?

veroni_ba
Dnes o 18:53

Ahojte, chcela by som sa spytat ci vam bola zistena alergia na roztoce (iba roztoce) a ci vam sposobuje velke problemy. Ja som 2.5 roka vkuse chora (hrdlo, hrozne zahlienene hrdlo/nos tak ze kolkokrat aj zvraciam, bez teploty), pravidelne raz za dva mesiace, tak som to zacala riesit, a teda zatial z toho vychadza len alergia na roztoce / zacinajuca astma. Najskor som tomu nechcela verit, lebo som o takychto komplikaciach kvoli roztocom este nepocula, bola som aj na plucnom lebo mi vysli chlamydie, ale vraj vysledky dobre. Dakujem

petamich
Dnes o 18:57

Mam alergiu na roztoce, relativne silnu, nebyvam casto chora, skor ma zvykne svrbiet telo, obcas sa zobudim s alergickou nadchou (ked spim v cudzim prostredi, a pod.) ale teda iny vplyv to na mna nema.

anonym_40b3dd
Dnes o 18:58

Kúp aspoň základ kvalitný vysávač, ak sa dá zrus koberce, kúp antiroztocove matrace, vankus, paplon, obliečky
Mala by si mat základne lieky.

anonym_284d40
Dnes o 18:59

A žiadne zvieratá najlepšie

biba_18
Dnes o 18:59

každému sa lergia prejavuje inak… ja som kýchala jak somár každé ráno, môj pes mal napr. mokvajúce pupáčiky…
ja som zlikvidovala takmer všetky lapače, mám vysávač na matrace a hlavne - sprej proti roztočom…

anonym_5d8fee
Dnes o 19:02

Ahoj, ja som mala to čo popisuješ, bola som velmi chora stale. Zistili mi alergiu na roztoče.

- vyhodila som koberce, záclony, mám antialergický vankúš a perinu.
- v prípade nádchy beriem zodac
- zvieratko máme - poodla, je antialergický

Odkedy som toto spravila tak som úplne ok, ani neviem že mám alergiu. Samozrejme často vysávam. Zmývam prach

veroni_ba
autor
Dnes o 19:36
@anonym_5d8fee

Ahoj, ja som mala to čo popisuješ, bola som velmi chora stale. Zistili mi alergiu na roztoče.

- vyhodila som koberce, záclony, mám antialergický vankúš a perinu.
- v prípade nádchy beriem zodac
- zvieratko máme - poodla, je antialergický

Odkedy som toto spravila tak som úplne ok, ani neviem že mám alergiu. Samozrejme často vysávam. Zmývam prach

@anonym_5d8fee Dakujem, mne predpisal lekar este Actair na 3-5 rokov, malo by to alergiu uplne vyliecit. Ale teda je to strasne trapenie a co je najhorsie tak stale stale :(

anonym_8a9744
Dnes o 21:12

Mne pred rokom zistili alergiu na roztoce. Ja som kaslala asi rok a pol vkuse, take zachvaty, ale citila som, ze to je z hlienov, ktore stekaju. Tiez vkuse chora od deti, spreje do nosa mi uz skoro nefungovali, aj ked boli medzi uzivanim pauzy. Mne to vsetko ide od nosa a hlienov, co stekaju. Dali mi tabletky na imunitu, inhalator, antihistaminika moderne a kortikodno antialergicky sprej do nosa a teraz zvladam to o 90% lepsie. Ja mam dve deti a psa. Vsetci traja sa nahanaju po byte, skacu po sedacke, prasia vankusmi. Takze smerom "cistoty" sa u nas neda ist. Tuto jesen mi chce nasadit nejaku konkretnejsiu liecbu, tak uvidim, ci sa zbaavim tychto liekov.

anonym_3c5ac8
Dnes o 21:19

ano, syn to má. stále býval chorý, ale už tri roky berie Staloral na roztoče a veľmi sa zlepšil. už nepotrebuje sprej a v lete ani zodac

veroni_ba
autor
Dnes o 21:35
@anonym_8a9744

Mne pred rokom zistili alergiu na roztoce. Ja som kaslala asi rok a pol vkuse, take zachvaty, ale citila som, ze to je z hlienov, ktore stekaju. Tiez vkuse chora od deti, spreje do nosa mi uz skoro nefungovali, aj ked boli medzi uzivanim pauzy. Mne to vsetko ide od nosa a hlienov, co stekaju. Dali mi tabletky na imunitu, inhalator, antihistaminika moderne a kortikodno antialergicky sprej do nosa a teraz zvladam to o 90% lepsie. Ja mam dve deti a psa. Vsetci traja sa nahanaju po byte, skacu po sedacke, prasia vankusmi. Takze smerom "cistoty" sa u nas neda ist. Tuto jesen mi chce nasadit nejaku konkretnejsiu liecbu, tak uvidim, ci sa zbaavim tychto liekov.

@anonym_8a9744 Ďakujem za zdielanie. My máme jedno dieťa, zatial sme v 2-izb byte, robím z domu, a tu sa mi to vlastne celé aj začalo. Tiež sa u nás úplne nedá ísť touto cestou že všetko vyhodiť 😕 A zažívam to isté, všetko mi to steká a postupne sa pridali problémy s dýchaním, na plúcnom mi povedali že mám počúvať alergológa lebo to vyzerá na astmu. Mám predpísaný Actair