Máte skúsenosti s alergiou na roztoče?
Ahojte, chcela by som sa spytat ci vam bola zistena alergia na roztoce (iba roztoce) a ci vam sposobuje velke problemy. Ja som 2.5 roka vkuse chora (hrdlo, hrozne zahlienene hrdlo/nos tak ze kolkokrat aj zvraciam, bez teploty), pravidelne raz za dva mesiace, tak som to zacala riesit, a teda zatial z toho vychadza len alergia na roztoce / zacinajuca astma. Najskor som tomu nechcela verit, lebo som o takychto komplikaciach kvoli roztocom este nepocula, bola som aj na plucnom lebo mi vysli chlamydie, ale vraj vysledky dobre. Dakujem
Kúp aspoň základ kvalitný vysávač, ak sa dá zrus koberce, kúp antiroztocove matrace, vankus, paplon, obliečky
Mala by si mat základne lieky.
A žiadne zvieratá najlepšie
každému sa lergia prejavuje inak… ja som kýchala jak somár každé ráno, môj pes mal napr. mokvajúce pupáčiky…
ja som zlikvidovala takmer všetky lapače, mám vysávač na matrace a hlavne - sprej proti roztočom…
Ahoj, ja som mala to čo popisuješ, bola som velmi chora stale. Zistili mi alergiu na roztoče.
- vyhodila som koberce, záclony, mám antialergický vankúš a perinu.
- v prípade nádchy beriem zodac
- zvieratko máme - poodla, je antialergický
Odkedy som toto spravila tak som úplne ok, ani neviem že mám alergiu. Samozrejme často vysávam. Zmývam prach
Ahoj, ja som mala to čo popisuješ, bola som velmi chora stale. Zistili mi alergiu na roztoče.
- vyhodila som koberce, záclony, mám antialergický vankúš a perinu.
- v prípade nádchy beriem zodac
- zvieratko máme - poodla, je antialergický
Odkedy som toto spravila tak som úplne ok, ani neviem že mám alergiu. Samozrejme často vysávam. Zmývam prach
@anonym_5d8fee Dakujem, mne predpisal lekar este Actair na 3-5 rokov, malo by to alergiu uplne vyliecit. Ale teda je to strasne trapenie a co je najhorsie tak stale stale :(
Mne pred rokom zistili alergiu na roztoce. Ja som kaslala asi rok a pol vkuse, take zachvaty, ale citila som, ze to je z hlienov, ktore stekaju. Tiez vkuse chora od deti, spreje do nosa mi uz skoro nefungovali, aj ked boli medzi uzivanim pauzy. Mne to vsetko ide od nosa a hlienov, co stekaju. Dali mi tabletky na imunitu, inhalator, antihistaminika moderne a kortikodno antialergicky sprej do nosa a teraz zvladam to o 90% lepsie. Ja mam dve deti a psa. Vsetci traja sa nahanaju po byte, skacu po sedacke, prasia vankusmi. Takze smerom "cistoty" sa u nas neda ist. Tuto jesen mi chce nasadit nejaku konkretnejsiu liecbu, tak uvidim, ci sa zbaavim tychto liekov.
ano, syn to má. stále býval chorý, ale už tri roky berie Staloral na roztoče a veľmi sa zlepšil. už nepotrebuje sprej a v lete ani zodac
Mne pred rokom zistili alergiu na roztoce. Ja som kaslala asi rok a pol vkuse, take zachvaty, ale citila som, ze to je z hlienov, ktore stekaju. Tiez vkuse chora od deti, spreje do nosa mi uz skoro nefungovali, aj ked boli medzi uzivanim pauzy. Mne to vsetko ide od nosa a hlienov, co stekaju. Dali mi tabletky na imunitu, inhalator, antihistaminika moderne a kortikodno antialergicky sprej do nosa a teraz zvladam to o 90% lepsie. Ja mam dve deti a psa. Vsetci traja sa nahanaju po byte, skacu po sedacke, prasia vankusmi. Takze smerom "cistoty" sa u nas neda ist. Tuto jesen mi chce nasadit nejaku konkretnejsiu liecbu, tak uvidim, ci sa zbaavim tychto liekov.
@anonym_8a9744 Ďakujem za zdielanie. My máme jedno dieťa, zatial sme v 2-izb byte, robím z domu, a tu sa mi to vlastne celé aj začalo. Tiež sa u nás úplne nedá ísť touto cestou že všetko vyhodiť 😕 A zažívam to isté, všetko mi to steká a postupne sa pridali problémy s dýchaním, na plúcnom mi povedali že mám počúvať alergológa lebo to vyzerá na astmu. Mám predpísaný Actair

Mam alergiu na roztoce, relativne silnu, nebyvam casto chora, skor ma zvykne svrbiet telo, obcas sa zobudim s alergickou nadchou (ked spim v cudzim prostredi, a pod.) ale teda iny vplyv to na mna nema.