Môže byť pocit choroby prejavom alergie?
Ahojte. Už asi rok mám často -asi dva týždne z mesiaca, niekedy aj viac pocit choroby ráno po zobudeni, ako keby na mňa ide nádcha. V noci upchatý nos. Žiadne kychanie. No teraz pred jarou sa pridali ráno po zobudeni aj opuchnuté viečka nie moc, ale trochu a občas plný nos. Poobede to zmizne a ráno opäť. Nejaka alergia? Skúsila som už preplachovať nosné dutiny kanvičkou nepomohlo. No niekedy aj hlava rozbolí… nemali ste niekto niečo podobné? Čo to môže byť? Puká mi aj v uchu pri prehĺtaní. Na alergo som bola spravila vtedy len nejaké základne testy a nevyslo vtedy nič… len teraz sa to akoby zhoršuje.
Poznáš vo svojom okolí, kto nakupuje v ENERGY? Spiron sprej nastriekať na vankúš. Môžeš i cez deň v izbe.
Bylinka nádchovník. Maj ju v izbe, kde spíš. Môžeš si z lístkov (5ks) uvariť čaj, tiež i sirup. Na internete je o nej viac písané.
Alebo lopatkovec pestuj v izbe- čistička vzduchu
@anonym_autor alergia nejaká alebo suchý vzduch,mám to podobne
Spray do nosa neodporúčam bežný proti nádche,po 2 týždńoch máš závislosť,mne predpísal ORL,už neviem názov,ale dala som si ho len pár krát
@anonym_autor alergia nejaká alebo suchý vzduch,mám to podobne
Spray do nosa neodporúčam bežný proti nádche,po 2 týždńoch máš závislosť,mne predpísal ORL,už neviem názov,ale dala som si ho len pár krát
@rozculena zaberá vám na to niečo?
HIT?
Mne z testov na alergiu nevyšlo nič a alergiu objektívne mám. Zachytáva to iba najčastejšie alergény, nie všetky.
teraz je jar, je vsade kopu alergenov. ano, ja mavam z alergie pocit choroby, dokonca niekedy mavam aj teplotu zvysenu - do 37,3.
skus tyzden si davat antihistaminika - kazdy vecer jedna tabletka, a v lekarni je sprej do nosa- analergin ,ktory funguje ako lokalne antihistaminikum a nevznika na nom zavislost. ak pomoze, tak vies, ze to je z alergie.
@soldi analergin sú tablety? Skúsim, ďakujem
@anonym_autor prepac, skomolila som to. Toto som myslela- sprej do nosa
https://www.benulekaren.sk/allergodil-aer-nas-1...
ten posobi lokalne na nosnu sliznicu. Ak mas virusovu nadchu, tak nepomoze. Ak mas alergicku nadchu, tak zaberie hned 🙂

Skus antihistaminika, dobry sprej do nosa na znizenie opuchu sliznice a kvapky do oci.