icon

Môže sa alergia na psa prejaviť aj v dospelosti?

mfilkova
18. mar 2026

Ahojte, ako sa vám prejavila alergia na psa?

Môže sa prejaviť aj v 29 rokoch?

Doteraz žiaden problém

anonym_73bfff
18. mar 2026

@mfilkova vyrážky na rukách. A väčšinou to nieje alergia na psa ale na to čo má v srsti

biba_18
18. mar 2026

môže, hocikedy ...

anonym_cfe9df
18. mar 2026

Ahoj ano moze. Som psickar, cely zivot zijem so psami a v 27 rokoch som zacala byt alergicka na psy, macky. Kychanie, soplenie, hlava bolela. Ked som brala Zodac tak ok.

7miriam77
18. mar 2026

Áno, v dospelosti, mala som 35 rokov keď to prepuklo. Dovtedy žiadna alergia a ani nič. Prejavovalo sa to vyrážkami na rukách, neskôr sťažené dýchanie, piskot najmä v ranných hodinách....prešlo to do astmy, pretože som to podcenila. Moja chyba. Ak mas podozrenia, rieš to hneď! Ja som teraz úspešne liečená, nemala som jediný záchvat už roky a mam psíka. Odmietla som sa jej vzdať, aj keď som to dostala takpovediac príkazom od lekára. No Trixi mi teraz vytvára protilátky a fungujeme spolu úplne v pohode ❤️❤️❤️

anonym_f0b98d
25. mar 2026
@7miriam77

Áno, v dospelosti, mala som 35 rokov keď to prepuklo. Dovtedy žiadna alergia a ani nič. Prejavovalo sa to vyrážkami na rukách, neskôr sťažené dýchanie, piskot najmä v ranných hodinách....prešlo to do astmy, pretože som to podcenila. Moja chyba. Ak mas podozrenia, rieš to hneď! Ja som teraz úspešne liečená, nemala som jediný záchvat už roky a mam psíka. Odmietla som sa jej vzdať, aj keď som to dostala takpovediac príkazom od lekára. No Trixi mi teraz vytvára protilátky a fungujeme spolu úplne v pohode ❤️❤️❤️

@7miriam77 Takze ked mam alergiu na psov a zijem s 2 psami, jeden plzne druhy nie tak moje telo si zvykne? Vytvori protilatky? Mam aj zajaca aj z toho kycham hlavne keď mu čistim klietku. Beriem zenaro

7miriam77
26. mar 2026
@anonym_f0b98d

@7miriam77 Takze ked mam alergiu na psov a zijem s 2 psami, jeden plzne druhy nie tak moje telo si zvykne? Vytvori protilatky? Mam aj zajaca aj z toho kycham hlavne keď mu čistim klietku. Beriem zenaro

@anonym_f0b98d ak máš nasadenú správnu liečbu, mohlo by to tak fungovať. Ja nemám roky už žiadne príznaky astmy, a to mám najvyšší stupeň alergie na psa 🤭. Beriem symbicort. Už len raz denne! Držím palce. A ešte dodám, že akurát sa Trixi nedávam oblizovať, inak fungujeme normálne

anonym_f0b98d
26. mar 2026
@7miriam77

@anonym_f0b98d ak máš nasadenú správnu liečbu, mohlo by to tak fungovať. Ja nemám roky už žiadne príznaky astmy, a to mám najvyšší stupeň alergie na psa 🤭. Beriem symbicort. Už len raz denne! Držím palce. A ešte dodám, že akurát sa Trixi nedávam oblizovať, inak fungujeme normálne

@7miriam77 Ja mam yorkshira takže neplzne, a pravidelne ju kupem spi somnou v posteli. A druhy psik je na dvore a plzne ale pokym ju nečešem a nelieta srsť tak by som nemala ani kýchať. Najviac kycham a mam sopel keď zajacovi čistím, takže mam asi alergiu na výlučky zvieracie😔ale to stači si dať ruško