icon

Môže sa celiakia prejaviť po pôrode?

nefertiti9
Včera o 15:18

Pekny den, zaujima ma, či sa po pôrode môže prejaviť citlivosť na lepok alebo celiakia? Čakajú ma vyšetrenia. Len ma zaujíma, či takéto nieco moze nastať.

marianarem
Včera o 15:32

@nefertiti9 Tak u mna sa po porode objavila histaminova intolerancia, takze by som povedala, ze moze sa aj celiakia.

anonym_dc28ed
Včera o 15:38

@nefertiti9 ano, celiakia sa moze spustit v akomkolvek veku. A porod vie byt spustacom

nefertiti9
autor
Včera o 15:59
@marianarem

@nefertiti9 Tak u mna sa po porode objavila histaminova intolerancia, takze by som povedala, ze moze sa aj celiakia.

@marianarem a to vam zistil alergo alebo gastro? Som objednaná u oboch.

nefertiti9
autor
Včera o 16:01
@anonym_dc28ed

@nefertiti9 ano, celiakia sa moze spustit v akomkolvek veku. A porod vie byt spustacom

@anonym_dc28ed síce som po porode už 2 roky, ale vidím zhoršenie po pečivo uz od minulého roku . Kožne aj travenie.

sasalu1
Včera o 16:54
@nefertiti9

@anonym_dc28ed síce som po porode už 2 roky, ale vidím zhoršenie po pečivo uz od minulého roku . Kožne aj travenie.

@nefertiti9 celiakia je taky chameleon a moze mat vela roznych priznakov, nemusi sa ani prejavovat traviacimi problemami. Prvy check vie spravit aj alergolog, ked vam zoberie krv. Ale test nie je 100%-ny, a to, ze vam to z krvi vyjde negativne, nemusi znamenat, ze ju nemate. Biopsia tenkeho creva je taky zlaty standard diagnostiky. Taktiez aj intolerancie je najdoveryhodnejsie takto potvrdzovat.

blaznivababa
Včera o 20:30

U mma jednoznacne po porode. Vraj sa prejavi/spusti celiakia v obdobi predskolskom, pocas puberty, po porofe alebo vek okolo 40-45r. Samozrejme nie je to pravidlo.

nefertiti9
autor
Včera o 21:30
@sasalu1

@nefertiti9 celiakia je taky chameleon a moze mat vela roznych priznakov, nemusi sa ani prejavovat traviacimi problemami. Prvy check vie spravit aj alergolog, ked vam zoberie krv. Ale test nie je 100%-ny, a to, ze vam to z krvi vyjde negativne, nemusi znamenat, ze ju nemate. Biopsia tenkeho creva je taky zlaty standard diagnostiky. Taktiez aj intolerancie je najdoveryhodnejsie takto potvrdzovat.

@sasalu1 dakujem za takúto info. Idem aj na to gastro tak uvidim

nefertiti9
autor
Včera o 21:31
@blaznivababa

U mma jednoznacne po porode. Vraj sa prejavi/spusti celiakia v obdobi predskolskom, pocas puberty, po porofe alebo vek okolo 40-45r. Samozrejme nie je to pravidlo.

@blaznivababa a ked vam to potvrdili tak dostávate aj prispevok na stravu ? Lebo tie výrobky mi prídu dost drahé

blaznivababa
Dnes o 11:06
@nefertiti9

@blaznivababa a ked vam to potvrdili tak dostávate aj prispevok na stravu ? Lebo tie výrobky mi prídu dost drahé

@nefertiti9 príspevok je len do nejakej sumy, pri nejakom životnom minime, ráta sa to myslím podľa príjmov celej domácnosti. Bezlepkove potraviny, muky, chleby sú aj na predpis, tak napr balenie chleba čo stojí bežne 4-5€, je na predpis napr 1,50€, v drmax dávajú ešte zľavu na doplatky.

anonym_25e214
Dnes o 14:20

@nefertiti9 Som ukážkovým prípadom toho,ako sa po pôrode u mňa prejavila celiakia.Samozrejme, chvíľu trvalo, kým som sa dopracovala k diagnóze,ale za tie roky som si už zvykla