icon

Ako posilniť jemné vlásky u trojročnej dcérky?

Dnes o 06:03

Ahojte maminky, skoro 3 ročná dcérka má takéto extra jemné riedke vlásky. Dosť jej aj vypadávajú a zvrchu má úplne riedke. Keď aj zasvieti slnko, tak normálne sa jej leskne ako keby plešinku mala. Boli sme s ňou aj u kožnej a povedala, že je to normálne, no mne to nepríde normálne. A už aj v škôlke mi povedala učiteľka, že jej dosť vypadáva. Čo si myslite, čo by pomohlo? Som rozmýšľala, že postupne ju strihať alebo ešte nejaké vitamíny.
Čo sa týka vitamínov, tak sme jej vysadili, brala kolostrum a probiotiká.
Ďakujem pekne za všetky rady.

anonym_61a04b
Dnes o 06:09

Pocet vlasovych folikulov a typ vlasu je geneticky dany. Ziadne vitaminy a doplny nepomozu, nenechaj sa nachytat.
Inak podla mna su uplne normalne.
Hlavne jej cely zivot neopakuj ake ma riedke vlasy ako mne moja mama-mala som z toho zbytocny komplex pritom ich mam uplne normalne

maryetta
Dnes o 06:10

Hmmm neviem. My sme sice iba krv dali. Ale dr ze je to ok. Uz bude mat 9 a stale ma slabe riedke vlasy ☹ ani jej nerastu. Po plecia a dost. Najhorsie ze sa jej aj spoluziacky smeju ze ma kratke vlasy ☹

mullerova46
Dnes o 06:14

Vlasy vypadávajú pri nedostatku železa, skúste dať skontrolovať. Nemá nechutenstvo ? 🙂

anonym_4406c8
Dnes o 06:15

Najlepšie bude asi najskôr ísť k Dr spraviť krvné testy. Môže jej chýbať železo ale aj nejaký vitamín/minerál. Hustotu neovplyvníš ale ak jej veľmi padajú, tak problém tam pravdepodobne nejaký bude.

anonym_051669
Dnes o 06:16

Nepride mi to ako nic strasne, ak ste vylucili zdravotne dovody. A potom pozriet sa do vlastnych radov, mas huste vlasy Ty, Tvoj manzel, vasi rodicia ci surodenci....?

anonym_fc9166
Dnes o 06:17

krvné testy alebo zmeniť kožnú. Nechcem strašiť, ale sú také druhy alopecie čo vlasy vypadnu a narastu. Nepapa malo? Možno nejaký multivitaminovy komplex pre deti by som zvažila

timetotime
Dnes o 07:46

To jednoducho nijak nezmeníte 🙂 Aj moja dcéra mala najprv veľmi jemné, nerástli jej dlhšiu dobu a potom sa to zmenilo samé. Ak to má takto geneticky dané, tak to tak proste zostane.

reela
Dnes o 07:58

Ja som mala uplne naopak, velmi huste, a potom riedke, urcite geneticky. Je mozne, ze z toho vyrastie. Mozes podporit rast, ze jej budes podavat biotin, selen, zinok, vitamin D. Minoxidil nie, ten nie je pre deti. Kazdopadne neries to az prilis a skor jej zvysuj sebavedomie, lebo jej zarabas na psychicke problemy, ak si na tom budes prilis zakladat.

1natasa1
Dnes o 08:34

Podľa mňa je veľká šanca, že sa vlásky časom zahustia samé. Veľa detičiek má spočiatku na hlávke pár vlasov a potom sa rozrastú. Možno vitamíny doplniť, ale to by som tiež nedávala len tak halabala.

autor
Dnes o 09:27

Vyjadrím sa vám k tomu, že jej vôbec nehovorím, že má nejaké riedke jemné vlásky. V živote by ma to ani nenapadlo 🙂 Len aby neprišlo k omylu.
Tiež mi hovorili, že by som jej mohla dávať selén, zinok, biotin. Asi pôjdem týmto smerom a uvidím.
Čo sa týka hustotu vlasov, nikto nemá u nás v rodine riedke vlasy a ani z manželovej rodiny, práve naopak, máme dosť husté vlasy a preto tomu nerozumieme a preto som chcela vedieť skúsenosti a názory vás iných mamičiek.
Ďakujem pekne za každý názor a radu.

anonym_2a7b52
Dnes o 09:49
@anonym_autor

Vyjadrím sa vám k tomu, že jej vôbec nehovorím, že má nejaké riedke jemné vlásky. V živote by ma to ani nenapadlo 🙂 Len aby neprišlo k omylu.
Tiež mi hovorili, že by som jej mohla dávať selén, zinok, biotin. Asi pôjdem týmto smerom a uvidím.
Čo sa týka hustotu vlasov, nikto nemá u nás v rodine riedke vlasy a ani z manželovej rodiny, práve naopak, máme dosť husté vlasy a preto tomu nerozumieme a preto som chcela vedieť skúsenosti a názory vás iných mamičiek.
Ďakujem pekne za každý názor a radu.

@anonym_autor pridajte do stravy potraviny s vyšším obsahom vitamínu C a kolagénu, céčko podporuje vstrebávanie vitamínov a minerálov do tela, pridávajte melasu do jedla je bohatá na živiny.