icon

Chlorella ako prírodná alternatíva vitamínov

5. feb 2026

Dobrý večer užívate niekto chlorellu ? Dcéra musí brať pyridoxin magnézium omega 3 a probiotiká .Myslíte že stačila by len chlorella ? zdá sa mi to menej chemické ako tie vitamíny len či to bude dostačujúce keď už berie epileptika čo je sama chémia ďakujem za rady .

a0
5. feb 2026

nie, nebude stačiť. Chlorella môže mať nejaké benefity ale určite neprevyšujú nad bežnými výživovými doplnkami, zvlášť, keď sú indikované lekárom.

marianarem
Včera o 06:37

@anonym_autor Ak ti vadi chemia, najdi si tie lekarom doporucene doplnky v co najprirodnejsej forme, teda bez pridanych latok. Alebo s co najmensim mnozstvom. Su rozni vyrobcovia, bude sa podla mna dat najst vselico. Odporucam pozriet napr firmu Medverita.

unicornlady
Včera o 07:12

Myslím, že chlorella obsahuje najmä jód. (Mňa z nej napr .svrbelo celé telo).

Pyridoxin je vitamín B6. Magnézium bežne užívajú ľudia, máme ho málo, resp. telo ho veľa spotrebuje (pri strese, chorobách).
Omega 3 máme v strave málo. A sú to želatínové tobolky, ja si nemyslím, že je to vyslovene chémia.
A probiotiká takisto.

To, čo má tvoja dcéra užívať, nemá nič spoločné s Chlorellou. Sú to úplne iné vitamínové doplnky. A ak ich potrebuje, nech ich užíva.

anonym_7c5e02
Včera o 08:00

Do problematiky sa nevyznam, ale - skor uveris anonymnym nickom na MK ako niekomu kto studovat medicinu, videl a vysetril tvoju dceru, pozna anamnezu…

No a co ze je to chemia? Vsetko je chemia. Cista voda je na konci dna „chemia“.