Čistička vzduchu alebo soľná jaskyňa pre alergika?
Ahojte. Syn je veľmi veľký alergik. Máme zle obdobie a príde ešte horšie. Lieky užíva spirabel 2,5mg na astmu má ventolin... monkasta mu nerobila dobre, dr vysadila.
Tak ma napadlo kupiť čističku, alebo soľnu jaskyňu , čo odporučiť, aby sa mu aspoň ulavilo ?
Máva silné laryngitidy, aj teraz má. Má 8 rokov.
Prosím poradte. Vďaka.
Soľná jaskyňa nie je tak drahá. Kúpila by som z bazara čističku vzduchu a aj sopku jaskynu. Pri laryngitidach u nás stále ide klasicky difuzer nonstop a klíma( v lete) a inhaluje vintentku. Ale syn nemá zatiaľ našťastie až astmu iba časté laryngitidy
oboje pomaha
ale pozor čistička vzduchu treba aby mala hepa filter aspon , lebo inak nema zmysel pre alergika
Som alergik a rovno ti poviem že kup čističku vzduchu. Soľná jaskyňa je síce fajn, ale nijak extra nepomôže
Aj aj. Čistička vzduchu je musthave v domácnosti alergika a solna jaskyna je ok, no budete v nej každý jeden den ?
@anonym_autor co sa tyka cisticky syn a ja sme alergici doma sme ok ak bezi cisticka je citit ulavu od priznakov ale ako vyjdeme von obaja peklo.
@anonym_autor mám čističku, to je už pre mňa taká nevyhnutnosť, jaskyňa ako doplnok, ale tá čistička je denno denne v prevádzke a pomáha.
Čističku vzduchu jednoznačne u nás ide 24 hodín, a soľná jaskyňa ako víkendový program je tiež top
Ja som alergik od narodenia (diagnostikovaná v 8m po astmatickom záchvate) a riešenie je aj aj. Čističky mám doma 2 a od marca do novembra idú denne takmer non-stop, pravidelne chodím s rodinou do soľnej jaskyne, na jeseň na 2 týždne k moru a aktuálne podstupujem 5r liečbu (mám ukončený 3r a presne toľko som aj bez použitia ventolinu). Do pár rokov môže nastat u Tvojho syn úplná zmena skladby alergii. Ja som začínala peľmi, v puberte sa mi to nakrížilo na potraviny (peľe ale výrazne ustúpilo a dodnes to tak je) a v tehotenstve sa pridal intolerancie na rôzne látky (napr. žlté farbivo). A aj ked to bude asi znieť divne- ja si nepripadám divná. Som alergik celý život a je pre mna normálne takto žiť.
Ahoj, mame cisticku vzduchu. Primarne ju ma dcera v izbe a ide jej hlavne v noci. Hepa filter menime podla toho ako zahlasi cisticka, ze je potrebna vymena. Do solnej jaskyne sme chodili (v Ruzinove) celu jesen 1 x do tyzdna. Dcera nebola chora od zaciatku sk. roka. Berie spirabel a monkastu a teraz ma uz aj imunoterpaiu Grazax (tak som sama zvedava aku bude mat alergiu teraz ked zacne sezona).
Nas je tiez velmi silny alergik, toto je najhorsie obdobie, nas perie sirup spirabel, tam sme uz navysili davku a ja som mu kupila od medveda Alergiq a zatial berie dva tyzdne a super, uz nema cervene oci, tak to pomaly zabera. Lebo u nas su asi najhorsie tie oci, ide si ich vyskrabat, ale teraz sme uz tyzden nedali kvapky do oci, tak uvidime ako bude dalej.

Aj aj. Dobra cisticka doma pomoze a v jaskyni je sranda