icon

Čistička vzduchu alebo soľná jaskyňa pre alergika?

Dnes o 08:59

Ahojte. Syn je veľmi veľký alergik. Máme zle obdobie a príde ešte horšie. Lieky užíva spirabel 2,5mg na astmu má ventolin... monkasta mu nerobila dobre, dr vysadila.

Tak ma napadlo kupiť čističku, alebo soľnu jaskyňu , čo odporučiť, aby sa mu aspoň ulavilo ?
Máva silné laryngitidy, aj teraz má. Má 8 rokov.

Prosím poradte. Vďaka.

martinmmartin
Dnes o 09:02

Aj aj. Dobra cisticka doma pomoze a v jaskyni je sranda

mullerova46
Dnes o 09:04

Soľná jaskyňa nie je tak drahá. Kúpila by som z bazara čističku vzduchu a aj sopku jaskynu. Pri laryngitidach u nás stále ide klasicky difuzer nonstop a klíma( v lete) a inhaluje vintentku. Ale syn nemá zatiaľ našťastie až astmu iba časté laryngitidy

sara07
Dnes o 09:08

oboje pomaha
ale pozor čistička vzduchu treba aby mala hepa filter aspon , lebo inak nema zmysel pre alergika

anonym_6af421
Dnes o 09:19

Som alergik a rovno ti poviem že kup čističku vzduchu. Soľná jaskyňa je síce fajn, ale nijak extra nepomôže

anonym_36dccf
Dnes o 10:23

Aj aj. Čistička vzduchu je musthave v domácnosti alergika a solna jaskyna je ok, no budete v nej každý jeden den ?

zabka79
Dnes o 10:24

@anonym_autor co sa tyka cisticky syn a ja sme alergici doma sme ok ak bezi cisticka je citit ulavu od priznakov ale ako vyjdeme von obaja peklo.

michaela329
Dnes o 10:26

@anonym_autor mám čističku, to je už pre mňa taká nevyhnutnosť, jaskyňa ako doplnok, ale tá čistička je denno denne v prevádzke a pomáha.

zuzubb007
Dnes o 10:26

Čističku vzduchu jednoznačne u nás ide 24 hodín, a soľná jaskyňa ako víkendový program je tiež top

wiwi28
Dnes o 10:37

Ja som alergik od narodenia (diagnostikovaná v 8m po astmatickom záchvate) a riešenie je aj aj. Čističky mám doma 2 a od marca do novembra idú denne takmer non-stop, pravidelne chodím s rodinou do soľnej jaskyne, na jeseň na 2 týždne k moru a aktuálne podstupujem 5r liečbu (mám ukončený 3r a presne toľko som aj bez použitia ventolinu). Do pár rokov môže nastat u Tvojho syn úplná zmena skladby alergii. Ja som začínala peľmi, v puberte sa mi to nakrížilo na potraviny (peľe ale výrazne ustúpilo a dodnes to tak je) a v tehotenstve sa pridal intolerancie na rôzne látky (napr. žlté farbivo). A aj ked to bude asi znieť divne- ja si nepripadám divná. Som alergik celý život a je pre mna normálne takto žiť.

bubinda
Dnes o 10:43

Ahoj, mame cisticku vzduchu. Primarne ju ma dcera v izbe a ide jej hlavne v noci. Hepa filter menime podla toho ako zahlasi cisticka, ze je potrebna vymena. Do solnej jaskyne sme chodili (v Ruzinove) celu jesen 1 x do tyzdna. Dcera nebola chora od zaciatku sk. roka. Berie spirabel a monkastu a teraz ma uz aj imunoterpaiu Grazax (tak som sama zvedava aku bude mat alergiu teraz ked zacne sezona).

anonym_d721b7
Dnes o 11:40

Nas je tiez velmi silny alergik, toto je najhorsie obdobie, nas perie sirup spirabel, tam sme uz navysili davku a ja som mu kupila od medveda Alergiq a zatial berie dva tyzdne a super, uz nema cervene oci, tak to pomaly zabera. Lebo u nas su asi najhorsie tie oci, ide si ich vyskrabat, ale teraz sme uz tyzden nedali kvapky do oci, tak uvidime ako bude dalej.