Ako riešiť mužove neznesiteľné chrápanie?
Ahojte ženy prosím vás potrebujem poradiť, určite nie som sama co toto prežíva ale už začínam byť zúfalá a potrebujem rady. Manžel vždy chrápal, ale každým rokom je to horšie až neúnosné. Ako sa niečo takéto rieši, sú nejaké centra kde by mohli pomôcť? Prosím poraďte ako postupovať, koho vyhľadať pre pomoc🙏🙏
Zacinas na ORL kde musia kuknut ci nema obstrukciu dychacich ciest. Odtial ho poslu bud na spankove laboratorium alebo mu daju domov na jednu noc monitor dychu, podla vysledkov potom riesia co treba
@anonym_autor odsťahovať sa do inej izby. Teda aj ja dosť chrapem a žene to začína tiež vadiť. Ale však ona chrapem tiež, tak sme si kvit.
@pr85 tak žijeme od začiatku nášho vzťahu a to sme spolu už 17 rokov😏okrem toho ze to obmedzuje celu rodinu to ale zasahuje už do zdravia, spánok není kvalitný a samozrejme z toho plynu aj iné zdravotné problémy
Zacinas na ORL kde musia kuknut ci nema obstrukciu dychacich ciest. Odtial ho poslu bud na spankove laboratorium alebo mu daju domov na jednu noc monitor dychu, podla vysledkov potom riesia co treba
@martinmmartin ďakujem pekne. Mate skúsenosti aj s nejakým konkrétnym spankovym centrom?
@pr85 tak žijeme od začiatku nášho vzťahu a to sme spolu už 17 rokov😏okrem toho ze to obmedzuje celu rodinu to ale zasahuje už do zdravia, spánok není kvalitný a samozrejme z toho plynu aj iné zdravotné problémy
@anonym_autor orl a spánkové lab
@martinmmartin ďakujem pekne. Mate skúsenosti aj s nejakým konkrétnym spankovym centrom?
@anonym_autor chce to riešiť? Najskôr ORL.
@anonym_autor v rodine mame dvoch chlapov, ktori to zacali riesit. Jeden siel do spankoveho laboratoria, tam mu odporucili zmenit polohu pri spani. Druhy bol na operacii, lebo uz mal aj zastavy dychu v spanku. Obidvom to pomohlo.
@anonym_autor vyšetrenie v spankovom laboratóriu resp dnes už dávajú prístroj na doma ktorý vyšetrí ci ma spankove apnoe. Môj muž mal veľmi vážny stav..už prístroj používa rok a veľmi výrazný rozdiel to spravilo a veľmi si to chváli lebo konečne sa cíti po spánku oddýchnuty. Spi vo vedľajšej izbe lebo mame teraz bábätka dvojičky ale keď.par krát spal pri nás tak to bolo konečne znesitelne a iba také pochrapkavanie.
Môj muž chrápe celý život. Už 30 rokov spíme oddelene, a každý je spokojný 🤷🏼♀️

@anonym_autor odsťahovať sa do inej izby. Teda aj ja dosť chrapem a žene to začína tiež vadiť. Ale však ona chrapem tiež, tak sme si kvit.