icon

Ako vybrať tému na stretnutie s psychoterapeutom?

24. feb 2026

Dobrý deň, začala som chodiť ku psychoterapeutovi. Máme za sebou úvodné stretnutie. Hovoril mi, že na každé stretnutie (50min) si mam pripraviť vec, ktorú chcem riešiť a budeme hovoriť iba o nej..No vôbec neviem ako to funguje. Podľa mňa všetko zo všetkým súvisí. Ako mám vybrať jednu vec.

petamich
24. feb 2026

Podla mna to pojde tak nejako samo. Kazdopadne zvykla som si pripravit nejaku konkretnu situaciu, rozhovor nieco, kde som mala pocit, ze som to nezvladla alebo potrebovala rozobrat. Pripadne som riesila aj nejake veci z minulosti alebo napr. to co ma najviac trapi cely zivot a jedno po druhom sme rozoberali. Nebola nudza o temy. Drzim paste!

kacena4
24. feb 2026

no my neviem kvoli comu k nemu chodit, s cim mas problem? napr. moze to byt moja povaha, muzova nepomoc v domacnosti, zvladanie deti, domacnosti...

autor
24. feb 2026
@kacena4

no my neviem kvoli comu k nemu chodit, s cim mas problem? napr. moze to byt moja povaha, muzova nepomoc v domacnosti, zvladanie deti, domacnosti...

@kacena4 permanentný stres, vyčerpanosť, chore dieťa, manžel typický chlap. Bol som v robote teraz oddychujem. Také bežné veci.

anjelicek26
24. feb 2026

Tak zacni muzom, lebo od toho sa odvija tvoja vycerpanost, ked to nie je partner, ale problem navyse...

vondolina
24. feb 2026

Začala by som prvým, čo ma napadne, môže to byť aj úplne bezvýznamná vec, ale postupne sa prepracuješ k tomu, čo ťa trápi. Ak je toho veľa a nevieš vybrať, začni tak. Alebo jednoducho tým, čo sa ti v daný deň prihodí, to rozoberaj.

anonym_e86375
24. feb 2026
@anonym_autor

@kacena4 permanentný stres, vyčerpanosť, chore dieťa, manžel typický chlap. Bol som v robote teraz oddychujem. Také bežné veci.

@anonym_autor tak, nemáš nejaké ozajstné problémy. Menežment stresu predsa zvládneš aj sama. Ten čas, čo budeš u psychológa môžeš využiť napríklad na spánok, pokec s mužom, sex a iné techniky zlepšenia vzťahu. Alebo len oddych pre teba.

anonym_03297b
24. feb 2026

To keby som mala len o jednej veci hovoriť,tak takych stretnuti by bolo na 3 životy 😃😋a to hej radšej ten čas by som vyuzila inak
Takže neviem či je to doslovne myslené

euka210
24. feb 2026

@anonym_autor no v zivote som sa na terapiu nepripravovala. Hovorim, co mi napadne, teda co ma aktualne trapi a ide to samo.

domix147
24. feb 2026

@anonym_autor v prvom rade tvoj postoj k mužovi a toze si k tebe dovoluje to čo nechceš aby si dovoľoval..má nadvládu nad tebou...to ti ubližuje a ničí ťa...a neboj sa.ked sa vzchopis povies mu ako sa veci majú,a že buď sa preberie alebo nech sa poberie....tak sa ti uľaví a z tvojho obrovského kameňa ktorí ťa dusi sa stane maličká vec....
Veľmi veľmi záleží v čom zijes...ak ale sa tie podmienky ktoré ťa dostali tam kde si, nezmenia budú ťa stále dusiť viac a viac...
A čo sa týka chorého dieťaťa ,neviem ako vazne je choré...ale ver že lepšie ti s ním bude samej ako s debilom...lebo ten človek ťa stojí v skutočnosti viac sily a trápenia ako čokoľvek ine...
My sme tiež mali problém...a veľký...ale až keď som prijala možnosť že ak sa to nezmení tak to ukončím ...až vtedy sa dali veci na správnu mieru...sme spolu,úplne iní, a ten problém už nemáme.
Ja by som určite riešila triezvy pohľad na to čo to na ňom prekáža a uskutočnila zmenu....prebrala s psychiatrom to čo mi najviac ubližuje a čo má ako keby paralyzuje z sa nedokážem z tej situácie posunúť...

anonym_b8131f
24. feb 2026

@anonym_autor svojho idiota muža neporiešiš u psychológa

autor
24. feb 2026
@domix147

@anonym_autor v prvom rade tvoj postoj k mužovi a toze si k tebe dovoluje to čo nechceš aby si dovoľoval..má nadvládu nad tebou...to ti ubližuje a ničí ťa...a neboj sa.ked sa vzchopis povies mu ako sa veci majú,a že buď sa preberie alebo nech sa poberie....tak sa ti uľaví a z tvojho obrovského kameňa ktorí ťa dusi sa stane maličká vec....
Veľmi veľmi záleží v čom zijes...ak ale sa tie podmienky ktoré ťa dostali tam kde si, nezmenia budú ťa stále dusiť viac a viac...
A čo sa týka chorého dieťaťa ,neviem ako vazne je choré...ale ver že lepšie ti s ním bude samej ako s debilom...lebo ten človek ťa stojí v skutočnosti viac sily a trápenia ako čokoľvek ine...
My sme tiež mali problém...a veľký...ale až keď som prijala možnosť že ak sa to nezmení tak to ukončím ...až vtedy sa dali veci na správnu mieru...sme spolu,úplne iní, a ten problém už nemáme.
Ja by som určite riešila triezvy pohľad na to čo to na ňom prekáža a uskutočnila zmenu....prebrala s psychiatrom to čo mi najviac ubližuje a čo má ako keby paralyzuje z sa nedokážem z tej situácie posunúť...

@domix147 a nieje blbé sa sťažovať na manžela? Môj muž ani nevie, že tam chodím. Viem ze je to jeden pilier problému. Ale aj tak..

domix147
24. feb 2026
@anonym_autor

@domix147 a nieje blbé sa sťažovať na manžela? Môj muž ani nevie, že tam chodím. Viem ze je to jeden pilier problému. Ale aj tak..

@anonym_autor nie nie je..presne to je to že sa bojíš povedať pravdu
..neboj sa...ja som sa tiež bála veci pomenovat a mala som pocit viny.
Ale veď vlastne veď on to čo koná považuje za normálne to že to ty povies a vyslovis ty ho neohovaras len pomenuvas fakty...napr mnoho chlapov slope...tvária sa že neslopu a nechcú aby to žena spomínala...ale nechápem prečo ,veď pritom veď to považujú za normálne.tak nech sa postavia za svoje "normálne"konanie...
Neboj sa všetko povedz tak ako to.citis...ked to pomenujea tak sa to konečne dostane na povrch presne tak ako to je...a už len tým sa ti uľaví že to to prestanem ako keby zatvárať za dvere a robiť sa že to neexistuje....
Prešla som si tým...teraz pomenuvam veci presne tak ako sú...jednoducho keď má niekto urazí nepresviecam samu seba ,že to tak nemyslel...lebo viem,že presne tak to myslel.