icon

Je dlhodobé užívanie magnézia s vitamínom B6 bezpečné?

nikusik0107
26. júl 2026

Ahojte ...mam tetaniu ...dlhodobo som brala magnezium od brainmarketu s vitamínom b6...mozem povedať ze tetania bola na ústupe...avšak som ho vysadila lebo vraj sa b6 nema brat dlhdoobo ..lenže vrátila sa mi tetania...vymenila som magnezko na geam beam ale asi nie je dost silné...alebo.. stalo sa to niekomu ? Myslite ze sa mozem vrátiť k magnezku z b6...nie je to nebezpečné...? Ďakujem za info pripadne podobnú skúsenosť...

anonym_9a2248
26. júl 2026

Lekar co nato? V prvom rade by som to riesila s tym, kto tetaniu diagnostikoval.

anonym_8469cd
26. júl 2026

@nikusik0107 pri tetanii sa má brať aj vápnik hlavne v lete, keď sa viac potime a pijeme.Cim viac magnezia, tým viac chýba vápnik.mali by byť cca v rovnováhe.nastuduj si to.beriem magnosolv na predpis, alebo z geam beam

nikusik0107
autor
26. júl 2026
@anonym_9a2248

Lekar co nato? V prvom rade by som to riesila s tym, kto tetaniu diagnostikoval.

@anonym_9a2248 a co by na to mal ako povedať

anonym_9a2248
26. júl 2026
@nikusik0107

@anonym_9a2248 a co by na to mal ako povedať

@nikusik0107 aka liecba je vhodna, ake magnezium je vhodne ci s B6 alebo bez.

nikusik0107
autor
26. júl 2026
@anonym_9a2248

@nikusik0107 aka liecba je vhodna, ake magnezium je vhodne ci s B6 alebo bez.

@anonym_9a2248 a to podľa čoho zisti ...? Mna skor zaujíma co to ze som zmenila magnezko mohlo vrátiť tetaniu ..

anonym_9a2248
26. júl 2026
@nikusik0107

@anonym_9a2248 a to podľa čoho zisti ...? Mna skor zaujíma co to ze som zmenila magnezko mohlo vrátiť tetaniu ..

@nikusik0107 co ako podla coho zisti? Z krvi hodnoty magnezia a inych zloziek a na zaklade jej vysledkov predpise vhodnu davku, navyse pri tetanii velmi casto nie je problem len horcik ale aj draslik a vapnik. Ma vystudovanu medicinu teda vie, aku liecbu nasadit individualne vzhladom na zdravotny stav, vysledky vysetreni a priznaky. To ako ta ziaden neurolog nediagnostikoval ked sa toto pytas?

anonym_9a2248
26. júl 2026
@nikusik0107

Inak vitamin B6 sa dava do magnezii najma kvoli tomu, ze pomaha absorbovat lepsie horcik a telo ho efektivnejsie spracuje v porovnani horciku bez vitaminu b6. Ale o vhodnosti toho, ci a ako dlho je vhodne brat aky doplnok stravy ma rozhodnut lekar, ktory pozna tvoj zdravotny stav a diagnostikoval tetaniu.
@nikusik0107

nikusik0107
autor
26. júl 2026
@anonym_9a2248

@nikusik0107 co ako podla coho zisti? Z krvi hodnoty magnezia a inych zloziek a na zaklade jej vysledkov predpise vhodnu davku, navyse pri tetanii velmi casto nie je problem len horcik ale aj draslik a vapnik. Ma vystudovanu medicinu teda vie, aku liecbu nasadit individualne vzhladom na zdravotny stav, vysledky vysetreni a priznaky. To ako ta ziaden neurolog nediagnostikoval ked sa toto pytas?

@anonym_9a2248 ano samozrejme neurológ...ale nikdy mo nebral krv ... a u mna je trn problem ze ja...krv co mi berie moj dr mam vzdy dobre vysledky ..ale tetania sa ozvala....nevedela som ze ju mam 3 roky a zas je späť...a preto si to spájam s magnezkom lebo toto je jedine co som zmenila ...