Poraďte najlepšiu EMDR terapiu v Košiciach a Prešove
Ahojte,
Chcela som sa spýtať, či náhodou neviete o nejakej somatickej alebo EMDR dobrej terapeutke/terapeutovi v Košiciach alebo v Prešove alebo v blízkom okolí, ktorí viac pracujú s telom a traumou. Už dlhšie (takmer niekoľko rokov) chodím na klasickú terapiu, kde sa vyrozprávam, ale nejako viac mi to nepomohlo. Skúšala som brať aj AD, ale kvôli silným vedľajším účinkom som musela vysadiť. Dostala som odporúčanie práve na tú EMDR terapiu, ale keď som skúšala obvolať nejakých EMDR terapeutov v rámci Košíc, tak buď mali ceny okolo 100 eur, alebo nemali voľné, alebo mi viacerí povedali, že čisto EMDR neposkytujú, iba klasické terapie, a keď zvážia, že je to vhodné, sem tam nejaký prvok EMDR použijú. Ak ste niekto na EMDR chodili a pomohlo vám to, budem tiež vďačná za skúsenosti.
@lesna_luka Humennikova berie tusim 80e...ako riadne palky to su. Tiez musim pomaly hladat inu, lebo moja uz pojde do dochodku.
Viem, ze tam bral niekto aj menej.
@lesna_luka Humennikova berie tusim 80e...ako riadne palky to su. Tiez musim pomaly hladat inu, lebo moja uz pojde do dochodku.
Viem, ze tam bral niekto aj menej.
@euka210 dakujem pekne, a Tebe to pomohlo? skúšala si aj klasickú terapiu? Ja keď som obvolávala ľudí z toho zoznamu, väčšinou mi psychologičky povedali že poskytujú skôr klasickú terapiu s tým, že ak uznajú za vhodné sem-tam použijú aj nejaký EMDR prvok ale to neviem či do toho zase ísť, keď klasické terapie som už skúšala.
@euka210 dakujem pekne, a Tebe to pomohlo? skúšala si aj klasickú terapiu? Ja keď som obvolávala ľudí z toho zoznamu, väčšinou mi psychologičky povedali že poskytujú skôr klasickú terapiu s tým, že ak uznajú za vhodné sem-tam použijú aj nejaký EMDR prvok ale to neviem či do toho zase ísť, keď klasické terapie som už skúšala.
@lesna_luka ano, tak sa to robi, ze je to kombinacia klasickej a ked to uzna za vhodne, tak moze Emdr. To je hlavne na spravovanie traumatickeho zazitku. Ale je to komplexny pristup k cloveku, musis sa naucit nejake veci, pochopit atd. Ked maju vycvik na traumy, tak vedia aj inak, ako len pouzit Emdr.
Mne aj pomohla trochu, ale potom to bolo pre mna pritazke, takze zase klasicka.
Pri Emdr musis zvladat tzv.uzemnovacie techniky, aby si vedela "prepnut" z tych emocii a minulosti do pritomnosti. A s tym ja mam problem. Co zabera vacsine ludi podla literatury, tak mne nie. A to ja beriem lieky, aby som mohla "normalne" zit a fungovat. Pred rokmi to bolo horsie, vedela som mat hrozne uzkosti ovela castejsie.
Na EMDR terapiu som chodila ku jednej z menovaných vyššie. A nie neprinieslo to vôbec nič. Terapiám sa venujem už 20 rokov.
Na EMDR terapiu som chodila ku jednej z menovaných vyššie. A nie neprinieslo to vôbec nič. Terapiám sa venujem už 20 rokov.
@anonym_f4d410 že vy sama ste terapeutka? či chodili ste 20 rokov na terapie?
@lesna_luka ano, tak sa to robi, ze je to kombinacia klasickej a ked to uzna za vhodne, tak moze Emdr. To je hlavne na spravovanie traumatickeho zazitku. Ale je to komplexny pristup k cloveku, musis sa naucit nejake veci, pochopit atd. Ked maju vycvik na traumy, tak vedia aj inak, ako len pouzit Emdr.
Mne aj pomohla trochu, ale potom to bolo pre mna pritazke, takze zase klasicka.
Pri Emdr musis zvladat tzv.uzemnovacie techniky, aby si vedela "prepnut" z tych emocii a minulosti do pritomnosti. A s tym ja mam problem. Co zabera vacsine ludi podla literatury, tak mne nie. A to ja beriem lieky, aby som mohla "normalne" zit a fungovat. Pred rokmi to bolo horsie, vedela som mat hrozne uzkosti ovela castejsie.
@euka210 fúha zaujímavé, lebo kamoška z BA vravela že chodila normálne už len na EMDR a že jej to vraj dosť pomohlo, ale možno na východe majú k tomu iný prístup netuším
@anonym_f4d410 že vy sama ste terapeutka? či chodili ste 20 rokov na terapie?
@lesna_luka nie, som pacient a terapiam sa venujem 20r. Vyskusala som vsetky druhy terapeutickych pristupov, aj EMDR a to boli za mna vyhodene peniaze. A nechodila som iba na vychod.
@lesna_luka nie, som pacient a terapiam sa venujem 20r. Vyskusala som vsetky druhy terapeutickych pristupov, aj EMDR a to boli za mna vyhodene peniaze. A nechodila som iba na vychod.
@anonym_f4d410 to ma veľmi mrzí...aj ja mám pocit, že terapie mi nejako nepomohli skôr na také vyrozprávanie sa, ale žeby ma to reálne posunulo neviem ..preto som chcela skúsiť niečo somatické ako napr. to EMDR
@anonym_f4d410 to ma veľmi mrzí...aj ja mám pocit, že terapie mi nejako nepomohli skôr na také vyrozprávanie sa, ale žeby ma to reálne posunulo neviem ..preto som chcela skúsiť niečo somatické ako napr. to EMDR
@lesna_luka ja by som sa teraz chcela zamerať na DBT terapiu.
@lesna_luka ja by som sa teraz chcela zamerať na DBT terapiu.
@anonym_f4d410 niečo som o tom čítala a znie to fajn tak držím palce 🙂
@lesna_luka zavisi predsa od problemu, aky potrebujes riesit. Je na psychologovi, ci na to treba Emdr ci ine. Je vela pristupov v terapii a nie vsetko sa na vsetko hodi, a zavisi aj od toho, nakolko je psycholog skuseny, kedze oni sa vzdelavaju celozivotne...aspon by mali.
Ked chces, napis mi ss ohladom toho.
@euka210 fúha zaujímavé, lebo kamoška z BA vravela že chodila normálne už len na EMDR a že jej to vraj dosť pomohlo, ale možno na východe majú k tomu iný prístup netuším
@lesna_luka to je ako ked ides k lekarovi...neda ti hned liecbu len co ta uvidi. Musi najprv zistit, co ti je, urobit vysetrenia a na to zvolit vhodnu liecbu. A niekedy nieco nezaberie a musi skusit nieco ine. Jednoducha choroba, jednoduchsia liecba, komplikovana choroba-komplikovanejsia liecba.
@anonym_f4d410 a musis chodit na terapie? 20r je veru dost.
@anonym_f4d410 a musis chodit na terapie? 20r je veru dost.
@euka210 áno musím, spracovávam priebežne tie polená, čo mi život hádže pod nohy a straty.

@lesna_luka tu mas zoznam https://www.emdr-sipe.sk/absolventi-vycvik-v-em...