Prírodné metódy zvládania menopauzy bez hormónov
Žienky co vám pomáha v menopauze? Chcela by som ísť na to prírodnou cestou, lekárka mi neodporúča hormóny a ani ja ich nechcem. Mam 41r, nemám maternicu 3 roky a vaječníky mi začiatkom roka prestali fungovať. Ocitla som sa v menopauze. Hormonalné hodnoty mám ako 52r žena. Návaly, nervozita v tele, smutná nálada, placlivosť, búšenie srdca , trás rúk... . Prosím poraďte mi 🙏
@anonym_autor neodporuca ani krém do pošvy?Más nejaky zdr.problem prečo ich nemáš brať?
@anonym_autor ja mam presne 52 rokov, a ziadne problemy, ktore popisujes, len mi meskal 6 mesiacov menzes a teraz znova prisiel v plnej sile, inak sa citim ako mladica. Aku alternativu ti odporuca lekarka? Lebo niekedy to bez hormonov nejde, nemusi to byt navzdy, len na nejaky cas, pokial sa organizmus spamata a prisposobi novej situacii.
Velakrat pomaha zmena zivotneho stylu, vela pohybu, zlepsenie stravy....
@anonym_autor mam 52, zacali mi tento rok navaly, ale niekto tu poradil Inositol, zacala som uzivat, a po tyzdni po navaloch ani slychu. Okrem toho magnezium, pupalku a moja fyzioterapeutka mi poradila znacku mivolis z dm: menoaktiv a monchspfeffer. Ale este som tie z dm neskusala.
prečo nedať hormonálnu terapiu?
@mirage trombofília? Napríklad ja to mám a HAK ani HSL nemôžem.
@anonym_autor Ja mám o pár mesiacov 50. Menzes nemám už 2-3r.ani neviem presne 😁 Ale perimenopazu od 42 to viem presne. A od vtedy nenormálne návaly, potenie, nervozita.To je za mňa najhoršie co môže byť v menopauze. Návaly🤧 Ja som vyskúšala všetko možné prírodné a musela som hormonálnu liečbu. Síce uz nemam momentálne nič. V zime sa to ešte dá, ale ako otepluje hrôza. Neviem stále prísť nato úplne ,kedy sa to zhoršuje. Asi stresom,vyčerpaním. Najhoršie v noci v lete ,keď to príde, spotené telo a krk a mám pocit, že sa zadusim od tepla a do toho zle spávam. Ale v zime lepšie.
Muž tomu je zima, mne raz zima potom horúce tak to je hrozné haha A samozrejme cítim, že aj výkon ide pomaly dole a som často unavená na smrť . Lebo napriek timuu, že nekrvácam už som aj tak anemická.
prečo nedať hormonálnu terapiu?
@mirage áno pri poruche zrážanlivosti krvi sa nesmú hormóny, ani len krém. Mám to tiež
@anonym_autor u mna sa zacali prejavovať príznaky ktoré opisuješ po 40ke, 2,5r som skúšala a skúšala všetko čo kto odporúčal(ľanove semienka, sójový vyťažok, ďatelinka, pupalku , kadejaké kvapky čaje a tobolky a mohla by som pokračovať) zo svojich skúseností viem napísať iba toľko že nič nepomohlo , možno niektoré na 5-10% prízkakov.
Za mňa vyhodené peniaze
@anonym_autor u mna sa zacali prejavovať príznaky ktoré opisuješ po 40ke, 2,5r som skúšala a skúšala všetko čo kto odporúčal(ľanove semienka, sójový vyťažok, ďatelinka, pupalku , kadejaké kvapky čaje a tobolky a mohla by som pokračovať) zo svojich skúseností viem napísať iba toľko že nič nepomohlo , možno niektoré na 5-10% prízkakov.
Za mňa vyhodené peniaze
@katica06 Ach presne nič nepomáha ani mne toľko som toho skúšala a návaly stále sú hlavne v noci libido 0bodov tiež nič nepomáha som po hysteroktomii onko pacient hormóny bez šance ani najbližších 5roko nebudem môcť už sa asi len zblázniť 🙈
velmi ta nepotesim... hormonalne lieky nemozes, fytoestrogen ma velmi mizivy ucinok... dalsou moznostou aj pri trombofilii su antidepresiva v nizsich davkach - zmiernuju navaly ale su primarne na depresie a uzkost... /Venlafaxine – typ SNRI (inhibítor spätného vychytávania serotonínu a noradrenalínu)
Paroxetine – typ SSRI (inhibítor spätného vychytávania serotonínu) alebo Gabapentin – liek na epilepsiu a nervovú bolesť, ktorého vedlajsi ucinok je potlacenie nocnych navalov a lepsi spanok.... otazka znie, ci si ochotna brat uplne odveci lieky na zmiernenie priznakov, alebo sa s tym vnutorne popasujes... existuju, aj EU schvalene lieky, nedostupne na preskripciu u nas bohuzial, ktore su vyvyinuje specialne na menopauzu pri trombofilii... skus sa spytat gynekologa prave na ten venlafaxin.... ale sama rozhodni , ci je to tvoja cesta...
@mirage áno pri poruche zrážanlivosti krvi sa nesmú hormóny, ani len krém. Mám to tiež
@stellarstar aj ja mám poruchu zrážanlivosti a idem si dať predpísať HSL, s hematologom sme dohodnuté, že mi predpíše lieky proti zrazaniu, aby som HSL mohla brať
Ale ved ona nepise, ze ma trombofiliu, len ze je aj ona aj lekarka viac za prirodnu cestu....
@stellarstar aj ja mám poruchu zrážanlivosti a idem si dať predpísať HSL, s hematologom sme dohodnuté, že mi predpíše lieky proti zrazaniu, aby som HSL mohla brať
@wodanka ja mám aj nezhubný nádor v obličke tak toto riskovať nebudem

Treba skúšať doplnky kt ti sadne a dobré nervy