Šafran siaty pomáha pri úzkosti a ADHD u detí?
Ahojte,beriete niekto safran siaty 30mg na uzkost/depresiu abo vase deti na adhd?
zaujímam sa o temu čo na adhd , ale šafran siaty som teda ešte nepočula, skôr konope čaj - nie taký halucinogenny ale na skludnenie, sustredenie, lepšie spanie. - to ano
valerianka pozor je prudko navykova s tou fakt opatrne hlavne pri detoch
zaujímam sa o temu čo na adhd , ale šafran siaty som teda ešte nepočula, skôr konope čaj - nie taký halucinogenny ale na skludnenie, sustredenie, lepšie spanie. - to ano
valerianka pozor je prudko navykova s tou fakt opatrne hlavne pri detoch
@sara07 Valeriána je návyková keď sa berie dlhodobo vo vysokých dávkach. Chlap ju bral asi 6 rokov vo vyšších dávkach kým si vybudoval návyk a musel vysádzať postupne lebo mal stavy ako keby vynechal lieky (prišlo sa na to po operácii keď mal abstinenčné príznaky a teda sami lekári boli prekvapení z toho). Že pri bežnom užívaní sa to nedeje.
Môjmu 7-ročnému synovi šafrán veľmi pomáha. Účinok bolo vidno hneď v prvých dňoch. Je Asperger s ADHD, mal časté preťaženia hlavne v škôlke, kde v tomto stave nebol schopný registrovať, čo sa od neho chce. Ani základné pokyny. Ináč je veľmi zlatý a šikovný, no niekdy je toho na neho veľa. Má veľmi silné ADHD, typ pri ktorom, je emocionálne nestabilný, mozog mu ide v jednom kole, nevie sa zastaviť a teda sa sústredí na "všetko naraz". Preto má aj problémy so spánkom, berie Melatonín. Konečne už spí v noci aj on aj ja. Čo sa šafránu týka, berie Lumexu, gumené cukríky, jeden ráno. Bála som sa to skúšať, ale na lieky som ho nechcela dať. Som rada, že toto je pre nás momentálne prijateľné riešenie. Pýtala som sa ho, ako sa cíti a povedal, že mu je potom lepšie. Vplyv to má taký, že sa skľudnil v zmysle, že sa vie sústrediť na to, čo sa od neho chce. Informácia sa mu dostane do mozgu a zvláda ju spracovať a odpovedať. Osobnosť mu to nezmenilo a ani som to nechcela. Nechcem ho utlmiť, ale aby sa viac sústredil. Lumexa nám vyhovuje aj preto, lebo obsahuje aj železo, magnézium, déčko, či béčka. On má totiž veľmi nízku dlhodobú zásobu železa a deficit déčka. Celkovo je kombinácia, ktorá sa zdá, že funguje u neho výborne.
Môjmu 7-ročnému synovi šafrán veľmi pomáha. Účinok bolo vidno hneď v prvých dňoch. Je Asperger s ADHD, mal časté preťaženia hlavne v škôlke, kde v tomto stave nebol schopný registrovať, čo sa od neho chce. Ani základné pokyny. Ináč je veľmi zlatý a šikovný, no niekdy je toho na neho veľa. Má veľmi silné ADHD, typ pri ktorom, je emocionálne nestabilný, mozog mu ide v jednom kole, nevie sa zastaviť a teda sa sústredí na "všetko naraz". Preto má aj problémy so spánkom, berie Melatonín. Konečne už spí v noci aj on aj ja. Čo sa šafránu týka, berie Lumexu, gumené cukríky, jeden ráno. Bála som sa to skúšať, ale na lieky som ho nechcela dať. Som rada, že toto je pre nás momentálne prijateľné riešenie. Pýtala som sa ho, ako sa cíti a povedal, že mu je potom lepšie. Vplyv to má taký, že sa skľudnil v zmysle, že sa vie sústrediť na to, čo sa od neho chce. Informácia sa mu dostane do mozgu a zvláda ju spracovať a odpovedať. Osobnosť mu to nezmenilo a ani som to nechcela. Nechcem ho utlmiť, ale aby sa viac sústredil. Lumexa nám vyhovuje aj preto, lebo obsahuje aj železo, magnézium, déčko, či béčka. On má totiž veľmi nízku dlhodobú zásobu železa a deficit déčka. Celkovo je kombinácia, ktorá sa zdá, že funguje u neho výborne.
@janulka2021 dakujem.vygooglim
@janulka2021 lumexu mi nenaslo.date link? Diky
@anonym_autor Jasne, tuto je link: https://uselumexa.com/products/lumex-mood-munch...
Ale prišlo to z Číny. Bola som najprv prekvapená, no funguje. Ja mám tiež ADHD a rozmýšľam, že to skúsim kúpiť aj pre seba. Trvá to cca 3 týždne, kým to príde.
@janulka2021
a vyrobca je vlastn kto ? skušala som dohladat firmu podla udajov čo maju
ja osobne som dost opatrná už
jeden sprej na ekzem ktory mal byt bio, prirodny prostriedok a neviem čo, web atd .... užasne zaberal a potom sa prišlo na to že obsahoval koritkoidy, čiže jasné že tak zaberal .... a ja som to striekala aj na tvar 🙈🙈🙈
potom to stahovali z trhu aj
@janulka2021
a vyrobca je vlastn kto ? skušala som dohladat firmu podla udajov čo maju
ja osobne som dost opatrná už
jeden sprej na ekzem ktory mal byt bio, prirodny prostriedok a neviem čo, web atd .... užasne zaberal a potom sa prišlo na to že obsahoval koritkoidy, čiže jasné že tak zaberal .... a ja som to striekala aj na tvar 🙈🙈🙈
potom to stahovali z trhu aj
@sara07 Ja ešte zvažujem ďalšiu dávku zobrať odtiaľto: https://sk.iherb.com/pr/joyspring-mood-munchies...
V dnešnej dobe už slovo predajcu či výrobcu nič neznamená. Často sa robia podvody, lenže riadne farmaceutiká mi neprídu o nič lepšie, práve naopak. Na tejto stránke sa zdá, že zloženie je, čo sa týka množstva obsahu jednotlivých zložiek rovnaké, akurát neobsahuje tie vitamíny a minerály.
Máte niekto nejaké skúsenosti s výrobkami z brainmarket?
https://www.brainmarket.sk/brainmax-mood-saffro...
@janulka2021 Akurát, že je to dospelácka dávka, takže nevhodné pre dieťa do 14 rokov
@anonym_autor Pozor,dieta,ktore ma normalne hladinu zeleza nemoze uzivat dalsie zelezo vo vyzivovych doplnkoch,lebo sa mu bude hromadit v peceni. Ja by som u deti takto neexperimentovala,ze mu nasadim cokolvek. Sama mam take dieta a ideme na lieky,lebo ziadna bylina sa nemoze brat dlhodobo nepretrzite. Max 3 mesiace a potom co??
@janulka2021 pozrela som si ceny tych vitaminov, baby lieky na adhd sa začinaju ceny cca od 60€ za balenie
nepoznate vyrobcu, nik vam negarantuje čo skutočne obsahuje ten vyrobok ,adhd je dost nazvyme to naročna dg aby zaberal pripravok za 12€
@anonym_autor Pozor,dieta,ktore ma normalne hladinu zeleza nemoze uzivat dalsie zelezo vo vyzivovych doplnkoch,lebo sa mu bude hromadit v peceni. Ja by som u deti takto neexperimentovala,ze mu nasadim cokolvek. Sama mam take dieta a ideme na lieky,lebo ziadna bylina sa nemoze brat dlhodobo nepretrzite. Max 3 mesiace a potom co??
@anonym_3291a8 Na aké lieky idete? Máte už konkrétne, alebo to idete ešte riešiť? Ďakujem.
@anonym_3291a8 Na aké lieky idete? Máte už konkrétne, alebo to idete ešte riešiť? Ďakujem.
@janulka2021 Najprv musime absolvovat kardiovysetrenie a ak dopadne dobre,tak Atominex.

na adhd nie