@anonym_5685c9 prečo ťa to desí?
mne len desi ako namiesto pouzivania medzier zvolili oddelovanie slov tenkym a tucnym fontom🙈
@anonym_5685c9 Pamatnici si spomenu na pisanie SMS za davnych cias😃
jendoduchšie máš zaradit tekvicove semienka a jedla z tekvice
nemam skusenost ale neverim že by olej vedel št vyliečit
inak pozor na konkretne diagnozy - kedze nie vsade pri problemoch so stitnou zlazou mozes suplementovat iod... skor iba, ked si zdrava a nemas problemy so stitnou zlazou - akoze na jej podporu
Stitnu zlazu lieci lekar endokrinolog. Kdejake predrazene doplnky nie su riesenie.
Opytaj sa lekara.
inak pozor na konkretne diagnozy - kedze nie vsade pri problemoch so stitnou zlazou mozes suplementovat iod... skor iba, ked si zdrava a nemas problemy so stitnou zlazou - akoze na jej podporu
@oriesocek zrejme vie, že má zníženú funkciu ak chce dopĺňať jód v strave.
@anonym_autor Kelp je prírodný zdroj na sumplentáciu jódu, kúpiš v lekárni.
@oriesocek zrejme vie, že má zníženú funkciu ak chce dopĺňať jód v strave.
@anonym_autor Kelp je prírodný zdroj na sumplentáciu jódu, kúpiš v lekárni.
@anonym_45a7f2 ja mám zníženú a nemôžem. Keďže to mám autoimunitne. Takže radšej ten lekár, ako kupovať niečo bez znalosti.
@anonym_45a7f2 len ak chce doplnat jod tak by bol namieste KO odber , či ho treba vôbec doplnat
@anonym_45a7f2 nedivila by som sa ... a lekar predsa ma prehlad o doplnani jodu, zrovna olej medzi nimi nebude
@anonym_45a7f2 no by si sa divila... vacsina ludi, ktorá si kupuje kadeco take, ze im pomoze to odkonzultované nemá... inak yb tu napisala - odporucala mi to endokrinologicka, co si myslite o tomto pripravku?
@anonym_45a7f2 no by si sa divila... vacsina ludi, ktorá si kupuje kadeco take, ze im pomoze to odkonzultované nemá... inak yb tu napisala - odporucala mi to endokrinologicka, co si myslite o tomto pripravku?
@sara07 @oriesocek tiež mi zistili zníženú funkciu ŠŽ, najprv som to chcela riešiť úpravou stravy a pridaním jódu. Po po pár mesiacoch som mala dobré výsledky a nepotrebovala som užívať syntetické hormóny. Preto som jej odporučila kelp.
Inak mnoho ľudí má tieto problémy, lebo majú nedostatok jódu v strave a lekári to hneď riešia liekmi, pritom stačí len upraviť stravu.
@sara07 @oriesocek tiež mi zistili zníženú funkciu ŠŽ, najprv som to chcela riešiť úpravou stravy a pridaním jódu. Po po pár mesiacoch som mala dobré výsledky a nepotrebovala som užívať syntetické hormóny. Preto som jej odporučila kelp.
Inak mnoho ľudí má tieto problémy, lebo majú nedostatok jódu v strave a lekári to hneď riešia liekmi, pritom stačí len upraviť stravu.
@anonym_45a7f2 ano, ale ak to ma na inom podklade, tak nemoze suplementovat iod. rovnaka liecba sa nedá aplikovat u všetkých, niekomu tým iba poskodis. Takze je potrebne vediet aky typ hypotyreózy mas. je to rovnake ako by sa nemali rozdávat rady, co pomohlo na niektoré choroby.- typu mám vysoký tlak (ale k tomu moze mat cukrovku, dnu, nejake metabolicke poruchy, intolerenacie a pod.ô) je dobre zdielat info, aky lekár je dobrý, ktorý ma terminy, ktory fyzioterapeut je dobrý - ale uz je problem s konkrétnymi prípravkami, kedze niekomu sa tym moze poskodit...
@anonym_45a7f2 ano, ale ak to ma na inom podklade, tak nemoze suplementovat iod. rovnaka liecba sa nedá aplikovat u všetkých, niekomu tým iba poskodis. Takze je potrebne vediet aky typ hypotyreózy mas. je to rovnake ako by sa nemali rozdávat rady, co pomohlo na niektoré choroby.- typu mám vysoký tlak (ale k tomu moze mat cukrovku, dnu, nejake metabolicke poruchy, intolerenacie a pod.ô) je dobre zdielat info, aky lekár je dobrý, ktorý ma terminy, ktory fyzioterapeut je dobrý - ale uz je problem s konkrétnymi prípravkami, kedze niekomu sa tym moze poskodit...
@oriesocek podľa teba tu nemôžeme diskutovať o zdravotných problémoch čo nám pomohlo... ? Nebudem sa tu s tebou dohadovať a strácať čas, odpovedala som autorke a tým s tebou končím !!
Používam už roky tekvicový olej na šalát (chuti mi viac ako olivac)...a stále mám hashimoto. Takze neverím že zrovna tento by štítnu žľazu vyliečil. Dokonca ani užívanie Kelpu pred pár rokmi ,mi nepomohlo.co funguje u jedného nemusí u druhého.
@anonym_45a7f2 nie je pravda, endo ti nepredpiše lieky len preto lebo je to lahšie, v skupine šž je kopu prispovkov , mám zniženu ale som bez liekov a podobne
strava je fajn ale nie všemožna a zázračna mily anonYm
@anonym_45a7f2 mimochodom jod je dobre rozpustny v akomkolvek oleji, čiže doma si navažiš vhodne mnoštvo na dany objem aj do panenskeho olivoveho oleja a máš to iste ako hore, žiadna atmova zazračna liečiva veda
@anonym_45a7f2 nie je pravda, endo ti nepredpiše lieky len preto lebo je to lahšie, v skupine šž je kopu prispovkov , mám zniženu ale som bez liekov a podobne
strava je fajn ale nie všemožna a zázračna mily anonYm
@sara07 stačí, keď si zlou stravou, stresom... spôsobíš priepustné črevo, je častou príčinou ochorenia šž a rovnako sa dá črevo ozdraviť a spevniť stravou čo môže funkciu šž upraviť. Spomínané hashimoto sa vyliečiť nedá, ale úpravou stravy sa dá znížiť zápal a symptómy.
@sara07 stačí, keď si zlou stravou, stresom... spôsobíš priepustné črevo, je častou príčinou ochorenia šž a rovnako sa dá črevo ozdraviť a spevniť stravou čo môže funkciu šž upraviť. Spomínané hashimoto sa vyliečiť nedá, ale úpravou stravy sa dá znížiť zápal a symptómy.
@anonym_45a7f2 stravu som riešila 4 roky uprava sledovanie ešte v dobe ked nebolo modne ako teraz konštatovat že uprava stravy to vyrieši, ani len ten blby ekzem to nevyriešilo nie to štitnu
stres ? ja mám ako minimum stresu, naučila som sa hromadu veci neriešit respektivne riešim len veci ktore sa daju, nie raz aj okoliu poviem ,nerieš to je jedno už ... ked som unavenejšia oddychnem si , viem si najst hodinu denne čisto pre seba a ked len tak pozeram na stromy tak pozeram ... 😂 takže sory stres neberiem
vlastna skusenos znižit zápal, znižit hodnoty protilatok a symptony sa nedaju
tiež som sa zrehlila ked som čitala na instagrame podobne reči + že svoj podiel maju na tom aj tablety do umyvačky , je mi šialene luto ale štitnu mám od detstva a myčka mi prišla do života žial až v 33 rokoch
jedina skutočna zmena v hodnotach protilatok bola pri tehotenstve ,
ja osobne momentálne nemám zlu stravu - domaci chleba, kolače, čalamady, teraz aj kimči , žiadne polotovary, mrazene, udene , jedalniček ukažkovy priam takže sorry ale ani na zlu stravu sa nechytim
jasne zázračny tekvicovy olej všeeetučko vyrieši 😂😂😂
@anonym_45a7f2 že je toto hovädina si každy musi prist sám
pri tom protizapalovom jedalničku jedine kvitujem zapisovanie a sledovanie stravy, lebo napr mlieko môže robit problemy ani si to človek neuvedomí
už vychadzaju aj prve študie z vyskumov čo ja vravim so svojou mudr už dávno že ked vysadiš lepok a nemáš na to reálny dôvod tak to časom narobi dost škody
@anonym_45a7f2 že je toto hovädina si každy musi prist sám
pri tom protizapalovom jedalničku jedine kvitujem zapisovanie a sledovanie stravy, lebo napr mlieko môže robit problemy ani si to človek neuvedomí
už vychadzaju aj prve študie z vyskumov čo ja vravim so svojou mudr už dávno že ked vysadiš lepok a nemáš na to reálny dôvod tak to časom narobi dost škody
@sara07 čítaš po sebe tie bludy ?? " úprava stravy sledovanie ešte keď nebolo modne " ?? Podľa tvojich reakcií v iných témach mi neprídeš, že by si bola človek bez stresu.
Ešte som sa nikdy nestretla s tým, že vysadenie lepku niekomu narobilo škody na zdraví. Daj link na tie štúdie, rada si ich prečítam.
@sara07 čítaš po sebe tie bludy ?? " úprava stravy sledovanie ešte keď nebolo modne " ?? Podľa tvojich reakcií v iných témach mi neprídeš, že by si bola človek bez stresu.
Ešte som sa nikdy nestretla s tým, že vysadenie lepku niekomu narobilo škody na zdraví. Daj link na tie štúdie, rada si ich prečítam.
@anonym_45a7f2 to teraz sa idete uplne z toho zblaznit poniektoré, 😂😂😂😂
lepok ? skus sa spytat na to gastro mudr napr. čo ti povie schválne ..
mne je to jedno experimentujte si do lubovole 😂😂😂😂😂
jasné strava, klud bez lepku šž bude šlapat ako hodinky 😂😂😂😂
len potom nechápem prečo ich tak vela vyberaju v teraz ? ked som mala 20 punkcie sa robili raz za čas, teraz každy den , operacia raz za čas teraz každu chvilu ide niekto - slova sestričky na endo ktora tam pracuje ako vyšla zo školy a taha jej na 60 - na lepok a stravu má tiež svoj názor však je každy den prejde dost pacientov a to je baba čo pokeca stále
kludne si lejte do seba olejičky a mastite sa 😂

mne len desi ako namiesto pouzivania medzier zvolili oddelovanie slov tenkym a tucnym fontom🙈