Štítna žľaza - TSH
Ahojte ,
mam ochorenie stitnej zlazy hashimoto , tsh bolo v norme 3,9 napriek tomu mi lekar nasadil l-thyroxin ? Mate niekto podobnu skusenost , ze tsh bolo v norme a mate liecbu?
A ostatné hodnoty si mala ok? Lebo tam aa vyšetruje nie len tsh ale aj ostatné parametre.
Snažíš sa otehotnieť?
@ninka99865 ostatné parametre ok ale vysoké protilátky som mala , otehotniet sa nesnažím
Prosim vas ja sa prvy krat liecim na štiynu žĺazu veĺmi mi padaju vlasy,moc som pribrala.strašne byvam unavena myslite že mi lieky pomôźu aspoň na tu unavu?
@ninka99865 super si ma potešila ja som pribrala za pol roka 30 kg cvičim každy den a kila nejdu dole neskutočne byvam unavena
@nikolca aj mne velmi padaju vlasy doslova chumace ale naopak chudnem a nie som hyper
Dufam že aj ja schudnem lebo už mam z toho depresie aj mne padaju chumače vlasov
Toto je zastarala norma. Podľa najnovších štúdií v zahraničí je norma do 2,5. Pri autoimunnych ochoreniach je ideálne držať TSH do 1..
Prosim vas a lieky sa beru už doživotne?Mne bu to ani nezistili lem som momentalne hospitalizovana v nemocnici a sama som požiadala aby mi spravili vyšetrenie keďže mi padaju vlasy včera som bola na sone a vraj tam mam uzliky čo je typicke pre štiitnu žĺazu.Chodite prosim endokrinologovi?Mne povedali že si mam najjsť endokrinologa tam kde paptim alebo si dať štitnu žĺazu skontrolovať za 4-6tyždnov u svojho obvodneho
@zdenka11081983 Ano, tuto istu informaciu mam aj od endokrinologa mojej dcery. A okrem hladiny tsh, sleduje aj ultrazvukom velkost a prekrvenie stitnej zlazy (minule mala dcera tsh tiez okolo 3 a zvysil jej davku Euthyroxu, tak som sa pytala).
No preto lebo máš hasí kto autoimunitne ochorenie čiže on nie len hodnoty Tsh hodnotil
@zdenka11081983
@dadis
Baby prosím viete mi napísať (ak nie sem, tak aspoň do správy) k akým endokrinológom chodíte, ktorí vám povedali, že TSH má byť max do 2,5? Naozaj veľmi súrne hľadám veľmi dobrého endokrinológa, ktorý má prehľad v nových vedeckých poznatkoch. Veľmi by ste mi pomohli.
@ninka99865 Aj pre bežných ľudí je najlepšie, keď majú TSH pod 2,5.
@qwerty2 tu ma SK asi takého nenájdeš... aspoň ja som nenašla. Na FB je skupi a Morbus Basedow. Tam som nasla všetko co mi bolo treba.

Ja mam TSH 8,7 a nasadili mi liečbu