Akupunktúra a žalúdok
Moj manzel ma vecne problemy so zaludkom... Myslim ze je to nervozita z prace, aj ked on tvrdi ze nie.... Trva to uz vlastne roky, sport nepomaha a nie je cas, ked ma dovolenku tak je chvilu ok potom zas zle... jedine co mu pomoze su algifen kvapky, aj to na chvilu... Bol parkrat na hadicke ale nic okrem zapalu ktory bol prelieceny mu nezistili...
Zaujala ma akupunktura, nevyznam sa v tom velmi... Myslite ze by to pomohlo??? Neveri na duchovno 🙂
Navštívte odborníka na výživu (dobrá je výživa podľa 5tich elementov). Ďalej doporučujem skontrolovať stav chrbtice, bloky v oblasti Th 4-6 ovplyvňujú žalúdok a dvanástnik, pečeň a žlčník Th 6-8. Netreba sa hneď napchávať liekmi, ktoré poškodzujú pečeň ak sa dá problém odstrániť inou cestou. Tak isto aj potlačované emócie vplývajú negatívne na vnútorné orgány. Nenadarmo sa hovorí:" sedí mi v žalúdku, nedokážem to stráviť" a pod. Na ľudské telo sa treba pozerať komplexne, problémy so žalúdkom môžu vznikať niekde úplne inde ako v samotnom žalúdku. Niekedy je chybou zamerať sa na konkrétny problémový orgán a prehliadať iné vplyvy.
pripadne nasadit lieky na nervozitu....
poznam lekarku ktora robi aj akupunkturu, vela veci skusa aj na sebe, minule robila akupunkturu svojmu susedovi, a sused vravel, ze pomaha, tak ak tam dostanes svojho manzela, tak skuste. len ako pisu ostatni, zaludok je casto len dosledok ineho problemu..
Mam rovnaky problem - zo stresu v praci uz chronicky zapal zaludka, bolesti boli na dennom poriadku. Zabrala jednoducha vec - kazde rano vypijem najprv na lacno 1/2 litra vlaznej vody s vytlacenym 1 celym citronom a moze byt aj trosku mletej skorice - ale nemusi. Ak by to nedokazal, je mozne pridat troska medu. Citronova stava ma zasadite ucinky, aj ked to tak nevyzera. Staci, ze 2-3 rana to vynecham (zabudla som kupit citrony) a bolesti su spat. Pocas dna, ak je tazsie stravitelne jedlo, mal by si dat 2-3 pankreolany po jedle - je to volnopredajne. Hned po prvom tyzdni pravdelneho pitia musi citit ucinok - ak nie, napis mi IP 🙂.

prečo sa nelieči u lekára s "normálnymi" liekmi? má veľa žal. kyseliny,potrebuje ju tlmiť,lebo časom sa môže dopracovať k žal. vredu