Duchovné príčiny chorôb
Verite na taketo veci ako je fyzicke telo prepojene s duchovnym?Mame v tele rôzne energeticke drahy ktore su poprepajane a ak su nejake problemy,citove ,rodinne tak si to odnesu tie naše najslabšie organy? Velmi ma zaujma tato tema a rada by som popisala ak niekoho z vas tiež 😉
myslíte si, že aj prehnaná pozornosť a sledovanie môžu spôsobiť choroby u dieťaťa??? teda aj to, že sa stále spomínajú choroby a tak a dáva sa pozor, aby sa nezjedlo ničo špinavé,, nebolo dieťa v kontakte s niekým čo bol chorý a pod.
áno, aj prehaná starostlivosť vedie k problémom...
lebo ňoe udusíte svoje dieťa...doslovne aj obrazne, môžu sa objaviť buď problémy súvisejúce s prieduškami až s astmou, alebo tráviace problémy...ň
Ahojte,
ani neviem či potrebujem poradiť, pretože toto všetko teoreticky ovládam, len sa mi ťažko dostáva do praxe.
Mám dcérku, ktorá má za chvíľku 4 roky. Problémy? No uši, nos, mandlé a stolica. podľa toho čo viem:
ušká: niečo nechce počuť (podľa toho ktorá strana, podľa toho viem od koho.
mandle: dieťa sa cíti nevítané, sme s ex rozvedený a som na ňu sama a uvedomujem si, že niekedy jej len prikývnem ale nevnímam ju na 100%
nos:sebapoznanie a intuícia, nedávam jej priestor na tvorivosť,...
Viem, že problém je vo mne a viem, že ho budem musieť čím skôr zmeniť a verte snažím sa ale niekedy to ide ťažko, ale ja viem, že to dokážem.
Žiada sa mi písať a naberať dobré rady, aby som nemala pocit, že som vtom sama, nakoľko nemám veľa takých ľudí okolo seba, ktorí začali vnímať život cez takéto duchovno...
Veľmi chcem zmeniť svoj život a pomôcť svojej dcérke, lebo ju veľmi ľúbim a chcem aby z nej vyrástla zdravo sebavedomá žena, ktorá si povie čo má n srdci a ktorá koná ako jej srdce pýta s LASKOU.
Ten môj strach je tak strašne veľký a objaví sa hocikedy a hocikde a mám čo robiť. Chodím s ňou aj k liečiteľovi a podávam jej preventívne baktevir a udiron ale až pred týždňom som pochopila, že ono je to iba prevencia a že ja musím zapracovať na sebe.
Ďakujem za všetky povzbudivé príspevky a teším sa, že si pokecáme 🙂 ... 🙂 🙂 🙂
No ja chodim k dobrej doktorke, ktora robi celostnu a bioregulacnu medicinu, zaobera sa cinskou medicinou a k tomu je vystudovana psychiatricka 🙂 Takze ma obsiahnute skutocne vsetko, telo aj ducha 🙂
Vola sa Tomova Zuzka, robi v centre celostnej mediciny v KE, ale mava diagnostiky aj po SR. Len v pripade zaujmu sa treba objednat dopredu. Robi biorezonancne vysetrenie na zaklade, ktoreho dostane zakladny obraz o fungovani organizmu a na zaklade toho urci potom aj liecbu. Vysetrenie stoji iba 15€.
Nieco si mozete kuknut aj na www.zdraviepodkontrolou.sk
@sunnygirl vidis to spravne, musis zamakat na sebe...no nie vzdy to ide bez pomoci...aj u nas je problem, ja som kvoli synovi vyhladala psychoterapeuta aby mi s tym pomohol a mozem povedat ze to bolo to najlepsie co som mohla urobit, lebo vacsinou su tie veci, ktore vyzarujueme k dietatu ako taky neviditelny signal a ktore ono vnima, tak hlboke a potlacene, ze nie je sanca sa k nim dopracovat samostatne...
@marionmarion
@sunnygirl niekedy mam ale pocit že doma to trošku škripe a pritom deti su chvalabohu zdrave a inokedy zas naopak,doma všetko ok a deti sustavne chore,sople kašle atd. 😕
@babulka82 ale to takto nefunguje...je to ovela ovela zlozitejsie...dieta neochorie hned, ked ho nieco trapi, ma urcitu odolnost...alebo si vybuduje barieru a prestane vnimat hadky, az raz to praskne...alebo sa to prejavi inak nie fyzickou chorobou...moznosti je vela...
a vo vacsine ani nejde o nejake malicherne hadky, ale o nieco hlbsie z tvojho podvedmia, napriklad nieco z detstva co si uz ani nepamatas ale v tvojom podvedomi to stale pracuje...
@marionmarion no praveže niekedy vidim napr. na blizkych že ked su chori vždy sa niečo deje v rodine,teda viem aj o nezhodach atd. Ešte som rozmyšlala nad tym že aj tie hadky rodičov sa nie vždy deti dotykaju,teda niekedy to byva naozaj len medzi matkou a otcom a deti su z kola von. Ano chapem že vela si nesieme z detstva no je to velmi tažke vyriešit v dospelosti ked vlastne si niektore tie veci vlastne ani nemusime pamätat.
@babulka82 na to je psycholog...a hadky sa deti tykaju vzdy...deti to casto beru na seba, ze sa rodicia hadaju kvoli nim...maju pocit viny...je uplne jedno ci sa ich ta hadka realne tyka, alebo nie
@marionmarion tak mam skor na mysli nie ani tak hadky ako skor nezhody medzi rodičmi ktore sa nerozoberaju medzi detmi bez kriku a nejakeho divadla.
@babulka82 staci ze je medzi vami napatie a dieta vnima...deti vnimaju vsetko, by si bola prekvapena...
úplnou náhodou som zabrdla do tejto témy. Zaujalo ma to a tak sa chcem opýtať.Jakubko prekonal v lete infekčnú mononukleozu. Pravdu povediac som o takejto diagnoze nepočula až na Kramároch kde sme boli 10 dní hospitalizovaný. Priebeh nebol jednoduchý. Viete mi ku tomu niečo povedať?? Podotýkam žijeme v harmonickom manželstve a o kríze alebo part. problémoch ani chýru ani slychu Dakujem.
@jasmine2 mononukleoza je infekcna choroba, prekonaju ju deti a mladi velmi casto a veru aj velmi tazko a dlho a casto skoncia v nemocnici, neviem si predstavit, ze ako a preco k tomu chcete hladat nieco psychickeho povodu... ved staci aby mu niekto dal pusu a kludne ju dostane... a veru len malokto odola 🙂)
@jasmine2 mono znamená JA. Nechce počúvať iných ich názory. Má vysoké ego, nepoďakuje, nepochváli, deti učiť, že všetko nebude tak ako oni chcú a že ani v budúcnosti nebude vždy všetko ako oni budú chcieť. A o tom píše p. Hrabica vo svojej knihe "co nám telo říka".
@babulka82 ja som niekde čítala, že dieťa je s matkou prepojené "neviditeľnou pupočnou šnúrou" do 7-mich rokov života, je jej zrkadlo, ukazuje jej svojím chovaní a chorobami čo by mala (ak chce a má záujem) na sebe zmeniť, popracovať. Ono to nejde hneď zo dňa na deň, pretože situáciami sa jej stále niečo mení a prichádzajú nové a nove pohľady a pochopenia. Asi som to napísala dosť zložito, dúfam, že ti to niečo dalo 🙂. Tvoje dieťa je vlastne pre teba obrovský šanca zmeniť sa a pochopiť veci hlboko skryté, pomaly, postupne budú vystupovať von na povrch a ty budeš chápať. A niekedy si vraj nesieme veci z minulých životou.
Tak som hádam niekomu pomohla 🙂, verím, že áno
A spomenula som si, že dieťa je spojené s matkou až do 29-ho roka života, cíti všetko. Matkyn strach, nedôveru, neistotu a pod. A ak je veľmi dieťa citlivé, či už malé v puberte alebo už dospele, podvedome tak koná, vyciťuje, správa sa a tak
@nikika33 nemam tu knihu od Hrabicu doma teraz ale skus tuto či niečo nenajdeš. http://www.sibyla.estranky.cz/clanky/vseobecne-...
Ahojte, venujem sa alternatívnej liečbe, určite nexistuje choré telo a zdravá duša. a určite sú duchovné príčiny chorôb. Ale už to podľa skúseností veľmi nepripisujem tomu, čo je napísané v knihe. Lebo už som mala prípady, že 2 rozdielne pani mali rovnaké trápenie, ale na tele sa im to prejavilo úplne inde. Jedna bola knižkový prípad a druhá vôbec🙂 takže ako všetko je relatívne, tak to beriem aj toto🙂
Ahojte, moj prispevok k tejto teme: Venujem sa psychosomatickemu pristupu k lieceniu (svojich zdravotnych obtiazi) uz par rokov a tu je moj odporucany zdroj informacii:
1. Mudr.Jan Hnizdil (CR) - prednasky, rozhovory, clanky
2. etikoterapia (napr. Vladimir Cervenak http://www.advaita.sk)
3. germanska nova medicina/meta medicina (Dr. Hamer z Nemecka)
4. Miroslav Hrabica ( v teme uz spominany, CR) - Co nam telo rika
5. Rudiger Dahlke (Nemecko) - Choroba ako rec duse, a ine knihy
Niekomu sadne viac to, inemu ine, nemusi kazdemu sadnut pristup pana Hrabicu, takze preto viac pristupov.
No pritom je to vlastne o tom istom, a je super vidiet, ze tolko roznych ludi v roznych kutoch sveta sa tymto zaobera, a veri tomu, a prip. pomaha ludom liecit sa tymto sposobom.
@blankaj ahoj, snazila som sa to najst, ale marne, hladala som pod roznymi alternativami, ale konkretne tam nic take nie je.. Vseobecne detske choroby a predskolske obdobie dietata, potom uz koktanie, ale oneskoreny vyvoj reci, ci poruchy reci nie. Mam knihu aj od Inna Segal - Co vam hovori vase telo, ani tam som nenasla. Ale ja mam toho hrabicu tu prvu zakladnu knihu a zda sa mi, ze je este taka rozsirena s viacerymi diagnozami.

@tetadada hmm tak aj ja si myslím, že všetko so všetkým súvisí, ale že génová informácia sa dá vedome menit som nepočula....možeš mi o tom napísat niečo viac, ak vieš? zaujíma ma to preto, že mám 2 synov, ktorí sú podla lekárov nevyliečitelne chorí....dakujem