Kapucínka u detí
Ahojte, chcela som sa opýtať na vaše skúsenosti s kapucínkou. Mám š-ročnú dcéru, ktorá začala chodiť od septembra do škôlky a už 6x brala antibiotiká. Zistili alergiu na roztoče a plesne. Naposledy mala pneumokoka z výteru v nose. Počula som, že kapucínka je prírodné antibiotikum. Posilňuje organizmus. Berie sa len pri chorobe, alebo aj preventívne? Aké je dávkovanie? Pomohla niekomu v podobnom prípade?
Dobrý deň prajem. Ku kapucinke tinkture ešte tieto inf.z mojej osobnej skúsenosti: existujú 2. druhy tinktúr a to z pupenov (ktoré je silnejšie a používa sa na akútne prípady podľa kil/hmotnosti rozdeliť na 2-3 dielcie dávky.)no a druhé z celej rastlinky (to je je slabšie...používa sa stanovený počet kvapiek 3x denne). Účinné látky kapucinky pôsobia max 16 hodín tak preto radšej 3 krat denne. U nás v meste máme cajovnu tam mi majiteľka a aj naša detská lekárka ju dlhodobejšie osobne brala... radila že ked sú deti často choré tak najprv tu silnejšiu vybrať celú a potom tu slabšiu. Až po dvoch mesiacoch sa väčšinou dostavuju vysledky. Pre zmenu sme po kapucinke vystriedali echinaceu..lebo je potrebné mať pauzu.
@lenka0702 ako viem.ktora.je ktora? malej som davala echinaceu aj kapucinku naraz je to zlee? choraba jej presla uz ma len soplik mozem.jej na udrzanie davat tu echinaceu? v septembri ide do skolky mozem jej to dava t preventovje proti chorobam na imunitu? ak hej ako.dlho a ake davkovanie kolko.raz za den ? dakujeeeem
Mohol by mi niekto poradit 6dni beriem tinkturu s kapucinky mam zapal nespeficky mavam s toho dost tmavy moc neviem ci to stym suvisi
@vedulkanova Pravdepodobne súvisí. Čistí sa celá močová sústava. Pite dostatok tekutín. Aspoň 1 liter čistej vody navyše...
Dakujem
My uzivame v tabletach aj pri akutnych. Uzivanie ako pri ant.pise kazdych 8 hod.
Ahojte,chcem sa opytat,dcerka mi silno kasle,davam jej kapucinku asi uz 5 dni,ale akosi nevidim rozdiel.davam jej trikrat za den 5kvapiek.ale neviem,kazdych 8hodin mi to nevychadza .ja davam tak ked zobudi o 9tej,potom okolo 15tej a vecer okolo 20tej.mam ju budit v noci?alebo co mam este skusit?dakujem za radu
@teada Nastup ucinkov je velmi individualny, liecba kapucinkou je zalezitost na dlhsie obdobie, aj 3-4 mesiace. Aby bol ucinok co najsilnejsi a aby sa ucinna latka udrziavala v krvnom obehu, je vhodne davkovanie kazdych 8hodin, vzdy sa to snazim takto dodrziavat a odporucam aj ostatnym. V akutnej faze je ucinnejsia tinktura z pucikov, neskor sa moze prejst na tintk. z byliny, ta sa moze dlhodobo. Serafin ma vyborne tinktury, overene, aj by ste mali zaujem o viac info, pokojne napiste do spravy.
@natalyas Neuskodi urcite, tinktury z ostatnych casti rasliny maju v porovnani s tinkt. z pucikov slabsie ucinky. Mlade vyhonky kazdej rastlinky ci bylinky maju vzdy väcsiu liecivu silu. Preto sa puciky odporucaju skor pri akutnom probleme, aby bol skory nastup ucinkov a tie ostatne bud na doliecenie alebo v ramci prevencie, ci pri dlhodobych/chronickych diagnozach.
Vyrobca/predajca by Vam mal vediet tieto informacie poskytnut.
@nutrimas dobrý večer, potrebovala som radu. Syn 2,5 ročný môže užívať kapucinku? Ak áno v akom množstve? Máme problém, po užívaní antibiotík sa nevieme už asi 6 týždeň zbaviť plesní v hrdielku. Z výteru z nošteka mu Dr. zistila zlatého stafylokoka. V noci sa mu ťažko dýchalo, to už sa trochu zlepšilo ale stále ho trápia este sopliky. Dávam mu denne cebion a večer imunoglukan na imunitu. Tiež som nasadili čaj z echinacey. Čo mi poradíte? Ďakuje
Ahojte, prosim vas je potrebne nechat ten alkohol odparit, ked chcem davat tinkturu detom? Moze take male mnozstvo napr. 3x5 kvapiek nejako uskodit? A neznicia sa tou vysokou teplotou ucinne latky?
@nutrimas prepáčte, neviem, ci je to tu aktívne. Ale prosim dá sa nejak pomôct s tou kapucinkou aj malému dvojmesacnemu bábätku, ktorému zistili v nosteku stafylokoka? Citala som, ze je to az od 3 rokov. Dakujem
@scertynejsouzerty vyrobcovia uvadzaju, ze podavanie detom do 3r nie je vhodne, tak malickemu babätku by som osobne nepodavala.
@nutrimas dobry den, zvazujem davat kapucinku dcerke, kedze ma problem so streptokokom agalacticae. bola som s nou u detskej gyn. dala nam krem, ktory nam problem docasne vyriesi, ale zakazdym ked je mala nachaldena, tak sa nam vracia aj vytok. takze predpokladam, ze to bude mat aj v nose a hrdle. nasla som info, ze kapucinka je dobra aj na streptokoky. ako dlho by som jej ju mala davat, aby sme to uz konecne preliecili? a dalsia otazka je, neviem ci viete poradit, ide o citricidal extrakt z grapefruitovych semiacok, mozem jej davat ten spolu s kapucinkou? pripiadne propolisove tablety??? dakujem

@bulik30 to.by aj.mna zaujimalo....ja.som.prvych 5 dni.davala.kazdych 8h a teraz.davam rano a vecer este.par.dni asi