icon

Kapucínka u detí

maja099
18. dec 2013

Ahojte, chcela som sa opýtať na vaše skúsenosti s kapucínkou. Mám š-ročnú dcéru, ktorá začala chodiť od septembra do škôlky a už 6x brala antibiotiká. Zistili alergiu na roztoče a plesne. Naposledy mala pneumokoka z výteru v nose. Počula som, že kapucínka je prírodné antibiotikum. Posilňuje organizmus. Berie sa len pri chorobe, alebo aj preventívne? Aké je dávkovanie? Pomohla niekomu v podobnom prípade?

lucynka44
26. júl 2016

@bulik30 to.by aj.mna zaujimalo....ja.som.prvych 5 dni.davala.kazdych 8h a teraz.davam rano a vecer este.par.dni asi

nutrimas
26. júl 2016

@bulik30 Kapucinka sa odporuca uzivat min. este 10dni po odzneni priznakov choroby...Denna davka by sa mala rozdelit na 3x, cize stale to vychadza tych 8hodin. Takto sa udrzia aktivne latky v krvnom obehu.

lenka0702
28. júl 2016

Dobrý deň prajem. Ku kapucinke tinkture ešte tieto inf.z mojej osobnej skúsenosti: existujú 2. druhy tinktúr a to z pupenov (ktoré je silnejšie a používa sa na akútne prípady podľa kil/hmotnosti rozdeliť na 2-3 dielcie dávky.)no a druhé z celej rastlinky (to je je slabšie...používa sa stanovený počet kvapiek 3x denne). Účinné látky kapucinky pôsobia max 16 hodín tak preto radšej 3 krat denne. U nás v meste máme cajovnu tam mi majiteľka a aj naša detská lekárka ju dlhodobejšie osobne brala... radila že ked sú deti často choré tak najprv tu silnejšiu vybrať celú a potom tu slabšiu. Až po dvoch mesiacoch sa väčšinou dostavuju vysledky. Pre zmenu sme po kapucinke vystriedali echinaceu..lebo je potrebné mať pauzu.

lucynka44
28. júl 2016

@lenka0702 ako viem.ktora.je ktora? malej som davala echinaceu aj kapucinku naraz je to zlee? choraba jej presla uz ma len soplik mozem.jej na udrzanie davat tu echinaceu? v septembri ide do skolky mozem jej to dava t preventovje proti chorobam na imunitu? ak hej ako.dlho a ake davkovanie kolko.raz za den ? dakujeeeem

vendulkanova
25. sep 2016

Mohol by mi niekto poradit 6dni beriem tinkturu s kapucinky mam zapal nespeficky mavam s toho dost tmavy moc neviem ci to stym suvisi

mamazem
3. okt 2016

@vedulkanova Pravdepodobne súvisí. Čistí sa celá močová sústava. Pite dostatok tekutín. Aspoň 1 liter čistej vody navyše...

vendulkanova
15. okt 2016

Dakujem

hivanik
16. okt 2016

My uzivame v tabletach aj pri akutnych. Uzivanie ako pri ant.pise kazdych 8 hod.

teada
19. okt 2016

Ahojte,chcem sa opytat,dcerka mi silno kasle,davam jej kapucinku asi uz 5 dni,ale akosi nevidim rozdiel.davam jej trikrat za den 5kvapiek.ale neviem,kazdych 8hodin mi to nevychadza .ja davam tak ked zobudi o 9tej,potom okolo 15tej a vecer okolo 20tej.mam ju budit v noci?alebo co mam este skusit?dakujem za radu

nutrimas
19. okt 2016

@teada proti kaslu a celkovo aj na posilnenie imunity je vyborny aj olej z ciernej rasce, dobre ucinkuje aj proti parazitom

teada
19. okt 2016

@nutrimas skusim to veru pozriet.ja davam tu kapucinku hlavne kvoli tomu,ze Dr si mysli,ze sa jej vratil pneumokok a z neho vraj tak kasle.aj ma plny nos,ale neprechadza to..tak netusim

nutrimas
19. okt 2016

@teada kapucinka je tiez super, ja na nu nedam dopustit...davate tinkturu z pucikov alebo byliny?

teada
19. okt 2016

@nutrimas asi len bylina,semeno kapucinky,vytazok,to od afra bio..kedy je citit prve ucinky,prve vysledky?uz ma zacina chytat panika,Dr chcela tie atb pre dcerku,ale ja odmietla.nemala ani horucku.len sople a ten silny kasel a tiez v noci a dost..neviem co mam robit uz

teada
19. okt 2016

@nutrimas robim chybu ked nedavam kapucinku kazdych 8hodin,hoci davam trikrat za den?alebo mozem davat kazdych 12hodin,rano 8 kvapiek a vecer 8kvapiek?dcerka ma 16 kil

nutrimas
20. okt 2016

@teada Nastup ucinkov je velmi individualny, liecba kapucinkou je zalezitost na dlhsie obdobie, aj 3-4 mesiace. Aby bol ucinok co najsilnejsi a aby sa ucinna latka udrziavala v krvnom obehu, je vhodne davkovanie kazdych 8hodin, vzdy sa to snazim takto dodrziavat a odporucam aj ostatnym. V akutnej faze je ucinnejsia tinktura z pucikov, neskor sa moze prejst na tintk. z byliny, ta sa moze dlhodobo. Serafin ma vyborne tinktury, overene, aj by ste mali zaujem o viac info, pokojne napiste do spravy.

teada
20. okt 2016

@nutrimas no ved toto, ze ich budit by som musela a niekolko mesiacov to by mi asi nevychadzalo, ale skusam dalej🙂..dnes sme boli u Dr, zajtra na krv, vytery a pod, a uvidime, co sa potvrdi, dufam, ze bude vsetko negativne, ze klasicky virus len....dakujem za informacie🙂

natalyas
18. dec 2016

@nutrimas dobry den. Prosim vas, mozem davat dcere kapucinku aj prevepreventna posilnenie imunity? Alebo sa moze uzivat len pocas choroby.

natalyas
18. dec 2016

@nutrimas
Pardon. Malo tam byt preventivne na posilnenie imunity.

nutrimas
18. dec 2016

@natalyas V ramci prevencie mozete, avsak tinkturu z byliny, nie z pucikov.

natalyas
20. dec 2016

@nutrimas na krabicke je pisane, ze sa jedna o vytazok zo semien kapucinky. Tak neviem, ci to je silnejsie alebo slabsie, aby som malej neuskodila.

nutrimas
20. dec 2016

@natalyas Neuskodi urcite, tinktury z ostatnych casti rasliny maju v porovnani s tinkt. z pucikov slabsie ucinky. Mlade vyhonky kazdej rastlinky ci bylinky maju vzdy väcsiu liecivu silu. Preto sa puciky odporucaju skor pri akutnom probleme, aby bol skory nastup ucinkov a tie ostatne bud na doliecenie alebo v ramci prevencie, ci pri dlhodobych/chronickych diagnozach.
Vyrobca/predajca by Vam mal vediet tieto informacie poskytnut.

natalyas
20. dec 2016

@nutrimas veeeelmi pekne dakujem

marta1984
22. dec 2016

@nutrimas dobrý večer, potrebovala som radu. Syn 2,5 ročný môže užívať kapucinku? Ak áno v akom množstve? Máme problém, po užívaní antibiotík sa nevieme už asi 6 týždeň zbaviť plesní v hrdielku. Z výteru z nošteka mu Dr. zistila zlatého stafylokoka. V noci sa mu ťažko dýchalo, to už sa trochu zlepšilo ale stále ho trápia este sopliky. Dávam mu denne cebion a večer imunoglukan na imunitu. Tiež som nasadili čaj z echinacey. Čo mi poradíte? Ďakuje

nutrimas
23. dec 2016

@marta1984 napiste nam prosim do spravy, preberieme to detailnejsie. dakujem.

zuzuuu
5. jan 2017

Ahojte, prosim vas je potrebne nechat ten alkohol odparit, ked chcem davat tinkturu detom? Moze take male mnozstvo napr. 3x5 kvapiek nejako uskodit? A neznicia sa tou vysokou teplotou ucinne latky?

scertynejsouzerty
17. jan 2017

@nutrimas prepáčte, neviem, ci je to tu aktívne. Ale prosim dá sa nejak pomôct s tou kapucinkou aj malému dvojmesacnemu bábätku, ktorému zistili v nosteku stafylokoka? Citala som, ze je to az od 3 rokov. Dakujem

nutrimas
17. jan 2017

@scertynejsouzerty vyrobcovia uvadzaju, ze podavanie detom do 3r nie je vhodne, tak malickemu babätku by som osobne nepodavala.

meusicka
24. feb 2017

@nutrimas dobry den, zvazujem davat kapucinku dcerke, kedze ma problem so streptokokom agalacticae. bola som s nou u detskej gyn. dala nam krem, ktory nam problem docasne vyriesi, ale zakazdym ked je mala nachaldena, tak sa nam vracia aj vytok. takze predpokladam, ze to bude mat aj v nose a hrdle. nasla som info, ze kapucinka je dobra aj na streptokoky. ako dlho by som jej ju mala davat, aby sme to uz konecne preliecili? a dalsia otazka je, neviem ci viete poradit, ide o citricidal extrakt z grapefruitovych semiacok, mozem jej davat ten spolu s kapucinkou? pripiadne propolisove tablety??? dakujem

nutrimas
24. feb 2017

@meusicka dobry den, kolko rokov ma dcerka? Poprosim Vas, keby ste nam napisali do spravy, aby sa nasa diskusia nestratila vo fore. Dakujem.

leni81
17. mar 2017

@nutrimas vedeli by ste mi porafit. Syn ma v nose xlateho stafylokoka. Nic nexabera stale ma sopliky a svrbi ho nos. Zrej.e ma chrasty v nose. Atb ani biorexonamcia akosi nezabrala. Kupila som tie gulicky kapucinky ale nie je tam navod. Tu citam ze radite tinkturu. V