Kozie mlieko pri atopickom ekzéme
Dobrý deň chcem sa opýtať či máte niekto skúsenosti s pitím kozieho mlieka pri atopickom ekzeme. Známa chová kozy a syn 2r. ma atopický ekzem mlieko kravské dlhodobo nepije pretože ekzem velmi zhorsuje chcela by som vyskúšať dat kozie samozrejme prevarené vraj to ma dobrý vplyv na atopicku pokožku. Aké sú vaše skúsenosti ?
A ako dlho prosim Vás mlieko skladujete v chladničke, ako dlho to vydrži ?
@anonym_autor môjmu synovi pomohlo. Ale nezabudni prevariť, inak hrozí riziko encefalitídy, kozy byvaju často nakazené kliešťami. A strašne rýchlo vykypí, tak pozor na to 😉 inak je fajn aj do kúpeľa pridávať,, zlepšuje stav pokožky aj zvonku...
@anonym_autor taktiež mám dobrú skúsenosť z detstva, nemohla som mliečko ale kozie sa dalo 🙂 taktiež, ako kozmetické prípravky - Ziaja kozie mlieko ma nedráždi, neštípe 🙂
Mne vyliecilo hrozný ekzém v dospelosti. Každý druhý deň som si kupovala cerstve. Už druhý deň som cítila taky pachuť takže som si dávala granko do toho 🤣
@anonym_autor môj syn má silnú alergiu na bkm až takú ze keď nám ju zistili tak mi volala priamo primárka z gastra že mám čím skôr ešte v daný deň prísť za ňou kvôli synovym výsledkom, ale kozie mlieko znáša úplne super dlhodobo pije iba kozie aj syry ib akože ci jogurty a acidko absolútne miluje 🍀

@anonym_autor mne ako dieťaťu pomohlo, nie len na ekzém ale celkovo. A vydrží ti tak 3 dni