Liečenie chorôb pitím vody

21. dec 2023

Na internete som našla články o liečení chorôb pitím vody. Chcem sa spýtať, či ste niektorá niečo také skúšali a prípadne máte kladné skúsenosti. Alebo je to len nejaká čínska blbosť 😅 Našla som to pod názvom "Uša pána Čikitsa" 🤭

kacena4
21. dec 2023

aky nazov taka liečba.... kedze pijem denne kvanta vody musela by som byt ako rybicka zdrava... no nie som...

mikadooo
21. dec 2023

Áno, môže to pomôcť pri niektorých problémoch. Samozrejme veci, s vodou nesúvisiace to nevylieči, ale ani neuškodí. Poviem príklad - bolia ťa kĺby. Do toho si obézna, ale na to nemáš vôľu aby si schudla. Začneš "liečiť" kĺby vodou. Budeš na nalievať vodou = plnší žalúdok = menej zješ = schudneš = kĺby sú menej zaťažované = bolesť sa zmierni. Ueeeeeeeeej!!!! Voda ťa lieči! 👍. Pri veľa "problémoch" stačí hydratácia + pohyb, alebo nejaké jednoduché cvičenie. Tým samozrejme nemyslím vážne diagnózy, tam netreba váhať s lekárom.

bloger
21. dec 2023

Tak piť vodu je všeobecne dobré. Ale ešte som nikdy nepočul, že by vyliečila nejakú chorobu.

stanulienkat
21. dec 2023

Pri zápche má vysoké percento liečiteľnosti.😁🤣
Necitaj blbosti na nete. Respektive selektuj, co je blbost a co nie. Vsetci by sme boli zdravi. Tato blbost kolovala na nete asi 15 rokov dozadu.

autor
21. dec 2023

@bloger Ani ja, len ma to zaujalo, že či je to vôbec možné. Vraj aj rakovinu, ale prečo teda xy ľudí podstupuje chemoterapiu, keď im stačí piť vodu 🙈 Takže blbosť na ntú.

autor
21. dec 2023

@stanulienkat Pri zápche sa mi osvedčila 😅 ale to je logické. Samozrejme, je mi jasné, že ak by stačila voda, tak sme všetci zdraví ako rybičky.

bloger
21. dec 2023

Rakovinu ťažko vylieči voda. Ale zas záleží od toho aká voda. Napríklad z nejakého pútnického miesta môže aj zázračne uzdraviť.

nafka0483
21. dec 2023

Aj myslis liecive mineralne pramene, tak ano, je to podporna liecba v kupeloch 🤷‍♀️

viestta
21. dec 2023

Privela vody moze cloveka aj zabit a tym nemyslim, ze sa v nej utopi. Ale aby voda vyliecila akukolvek chorobu, tomu neverim ani pri nadche niie to este pri niecom zavaznejsom.
(mimochodom tradicna cinska medicina ako taka nie je blbost, ale zas samoliecit sa podla rad na internete?)

andreatytler
22. dec 2023

Ano verim tomu. Citala som knihu: Your body's many cries for water.
Napisal ju doktor. Popisuje v nej ze ludia vseobecne malo piju. Mali by pit tych 8-10 poharov vody denne. Ak piju napriklad 6 moze dojst rokmi k chronickej dehydratacii a tato moze sposobit choroby. Vacsinou su to civilizovane choroby na ktore medicina dnes nema lieky (alergie, palenie zahy, zaludocne vredy, vysoky krvny tlak, cukrovka ziskana). Medicina iba potlaca symptomy. Ze vo vyrobe liekov na tieto choroby su neskutocne velke peniaze a tak doktory nemaju snahu pacientov informovat o ucinkoch vody, ale miesto toho predpisu lieky.Vysvetlil tam ako presne voda funguje v tych ktorych organoch a co sa deje ked chyba. Celkom ma presvedcil, ale pokazil to tym ze jednou z tych chorob ktore lieci vodou je homosexualita.
Napriek tomu som to skusila a fungovalo to na moju alergiu. Ked bola sezona, nedokazala som fungovat bez liekov. Teraz som uz viac ako 10 rokov bez liekov.

viestta
22. dec 2023

@andreatytler 10 poharov vody su cca 2 litre, to je vseobecne odporucany pitny rezim pre dospelu osobu, ktora nema zvyseny vydaj tekutin, napriklad kvoli fyzickej namahe alebo vysokej teplote okolia. Ale vypit odporucanu davku nie je liecenie vodou, aspon ja si myslim, ze to je len sucast bezneho rezimu cloveka

andreatytler
22. dec 2023

@viestta Malo by to byt sucast bezneho rezimu cloveka ale nie je. Ludia piju menej a casto piju ine ako vodu. Su ludia ktori vodu vobec nepiju. Ak sa donutia dodrziavat tento rezim, tie choroby je mozne odstranit, alebo zmiernit takze v podstate je to liecenie, lebo miesto lieku na palenie zahy si clovek da 2 pohare vody.

cafelatte
22. dec 2023

Určite je pitie vody a dýchanie kyslíka základ pre život. Ale akú vodu pit, balenu v plaste? Chlorovanu z kohútika? Jedine tak liečivý pramen alebo voda z filtra kde sa zachytáva chlór, ťažké kovy a ktovie co všetko.