icon

Má delfinoterapia zmysel pre deti s autizmom?

17. máj 2025

Dobrý deň, boli sme v marci na delfínoch, no nebadám pokrok, len náročnejšie správanie. Dieťa má dg.autizmus a na komunikáciu nepoužíva veľmi reč. Delfíny zvládal , celkom sa tešil z nich. Má zmysel ísť o pol roka zas? Akú máte osobnú skúsenosť, prosím.😊

tulipanik12
17. máj 2025

Skús diétu bezlepkovú a bezlaktózovú, užívať probiotiká, B12 a Omega 3-mastné kyseliny. No viem,že hlavne diéta im dosť zlepšuje stav.
Ako mi onoho času povedala jedna stará psychiatrička treba riešiť vždy najprv trávenie až potom mozog.
A ver či never keby som to nevidela na vlastné oči u dcéry, tiež tomu neverím.

autor
17. máj 2025
@tulipanik12

Skús diétu bezlepkovú a bezlaktózovú, užívať probiotiká, B12 a Omega 3-mastné kyseliny. No viem,že hlavne diéta im dosť zlepšuje stav.
Ako mi onoho času povedala jedna stará psychiatrička treba riešiť vždy najprv trávenie až potom mozog.

@tulipanik12 Po akom čase si videla výsledky?

autor
17. máj 2025

Ja po dvoch týždňoch vôbec nic

autor
17. máj 2025

Akože krátko, viem, ale nebolo to jednoduché tá zmena stravy a nič, čo by ma v Tom povzbudzovali, sa neukazovali v správaní

tulipanik12
17. máj 2025

Cca po 3 mesiacoch, moja má vrodenú intoleranciu na laktózu - samozrejme jej na to nik neprišiel, až keď raz zas hodila po mne fľašku s mliekom a vykoktala sa, že to z toho mlieka ju bolí bruško.No takmer nerozprávala do 3 rokov a ako 2 ročnej jej tak šibalo, že som reálne zvažovala ústav. Doteraz má prísnu bezlaktózovú diétu alebo vždy po ruke Laktazan.
A musím sa zasmiať pred mesiacom sa ma ej učiteľka triedna v škole pýtala či nebola pri pôrode pridusená, keď tak pomalšie reaguje. Som to doma povedala staršej dcére a tá sa tiež len smiala, lebo my sme radi, že vôbec nejako reaguje 😄

veselo_neveselo
17. máj 2025

Ahoj, ja ked som sa naposledy pozerala na vyskumy o efektoch delfinoterapie, tak vysledkom bolo, ze nemaju ziadny efekt. Ale to si videla sama.

Ked mate dost penazi, ze si to mozete dovolit, a pojmete to ako dovolenku, tak chodte, ale ako terapeuticky pobyt to je zbytocne.

veselo_neveselo
17. máj 2025
@tulipanik12

@tulipanik12 Ja uplne suhlasim!! V dnesnej dobe sa viac a viac ukazuje, ze traviaci system kontroluje v nasom tele omnoho viac ako len travenie.

kiki68
17. máj 2025

Za mna nezmysel, ak je problem v mozgu, co pri autizme je, tak nejake delfiny nespravia zazrak ( mam AS a este k tomu delfiny stretavam pri potapani), podla mna je to tahanie penazi a tiez eticky problem tej terapie je na dlhsiu diskusiu. Skor by som isla cestou zlepsit mikrobiom creva, zvazit mozne frustracie a ich priciny

kacena4
17. máj 2025

delfinoterallpia ma rovnaky ucinok ako canisterapia a podobne zvietacie terapie. zo zvietacicj ma najvacsi účinok hypoterapia nakolko stimuluje hrubu i jemnu motoriku (aktivne zapaja) to su nazory odbornikov. necudujem sa ze sa zhorsilo spravanie, evidentne nezvlada vela podnetov (prepodnetovanie) a takto reaguje. nie pre kazdeho je. a je to len doplnkova terapia, necakaj zazraky