Má delfinoterapia zmysel pre deti s autizmom?
Dobrý deň, boli sme v marci na delfínoch, no nebadám pokrok, len náročnejšie správanie. Dieťa má dg.autizmus a na komunikáciu nepoužíva veľmi reč. Delfíny zvládal , celkom sa tešil z nich. Má zmysel ísť o pol roka zas? Akú máte osobnú skúsenosť, prosím.😊
Skús diétu bezlepkovú a bezlaktózovú, užívať probiotiká, B12 a Omega 3-mastné kyseliny. No viem,že hlavne diéta im dosť zlepšuje stav.
Ako mi onoho času povedala jedna stará psychiatrička treba riešiť vždy najprv trávenie až potom mozog.
A ver či never keby som to nevidela na vlastné oči u dcéry, tiež tomu neverím.
@tulipanik12 Po akom čase si videla výsledky?
Ja po dvoch týždňoch vôbec nic
Akože krátko, viem, ale nebolo to jednoduché tá zmena stravy a nič, čo by ma v Tom povzbudzovali, sa neukazovali v správaní
Cca po 3 mesiacoch, moja má vrodenú intoleranciu na laktózu - samozrejme jej na to nik neprišiel, až keď raz zas hodila po mne fľašku s mliekom a vykoktala sa, že to z toho mlieka ju bolí bruško.No takmer nerozprávala do 3 rokov a ako 2 ročnej jej tak šibalo, že som reálne zvažovala ústav. Doteraz má prísnu bezlaktózovú diétu alebo vždy po ruke Laktazan.
A musím sa zasmiať pred mesiacom sa ma ej učiteľka triedna v škole pýtala či nebola pri pôrode pridusená, keď tak pomalšie reaguje. Som to doma povedala staršej dcére a tá sa tiež len smiala, lebo my sme radi, že vôbec nejako reaguje 😄
Ahoj, ja ked som sa naposledy pozerala na vyskumy o efektoch delfinoterapie, tak vysledkom bolo, ze nemaju ziadny efekt. Ale to si videla sama.
Ked mate dost penazi, ze si to mozete dovolit, a pojmete to ako dovolenku, tak chodte, ale ako terapeuticky pobyt to je zbytocne.
Skús diétu bezlepkovú a bezlaktózovú, užívať probiotiká, B12 a Omega 3-mastné kyseliny. No viem,že hlavne diéta im dosť zlepšuje stav.
Ako mi onoho času povedala jedna stará psychiatrička treba riešiť vždy najprv trávenie až potom mozog.
@tulipanik12 Ja uplne suhlasim!! V dnesnej dobe sa viac a viac ukazuje, ze traviaci system kontroluje v nasom tele omnoho viac ako len travenie.
Za mna nezmysel, ak je problem v mozgu, co pri autizme je, tak nejake delfiny nespravia zazrak ( mam AS a este k tomu delfiny stretavam pri potapani), podla mna je to tahanie penazi a tiez eticky problem tej terapie je na dlhsiu diskusiu. Skor by som isla cestou zlepsit mikrobiom creva, zvazit mozne frustracie a ich priciny
delfinoterallpia ma rovnaky ucinok ako canisterapia a podobne zvietacie terapie. zo zvietacicj ma najvacsi účinok hypoterapia nakolko stimuluje hrubu i jemnu motoriku (aktivne zapaja) to su nazory odbornikov. necudujem sa ze sa zhorsilo spravanie, evidentne nezvlada vela podnetov (prepodnetovanie) a takto reaguje. nie pre kazdeho je. a je to len doplnkova terapia, necakaj zazraky