icon

Máte niekto skúsenosť s bylinným kúpeľom pre bábatká?

moniciak
7. okt 2011

Ahoj moja dcérka má odmalička taký akoby detský ekzémik ale do roka to vraj zmizne niekedy to nemá niekedy viac má vraj to nie je choroba 🙂 Teraz bola dlhšie vyhádzaná a tak mi svokra poradila bylinný kúpeľ pričom sa to po jednom oveľa zlepšilo a tak som sa začala viac zaujímať o túto alternatívnu možnosť zaujímajú ma samozrejme pozitíva aj negatíva. Ďakujem 🙂 🙂

mianc
7. okt 2011

a aký bylinkový kúpeľ si robila? moja má tiež sklon ku suchšej pokožke a sem tam má v hlavičke také šupinky, ale už máľunko ale stále... by som vyskúšala.. diky

siusinocka
7. okt 2011

niekedy naše staré mamy liečili len bylinkami... a myslím že bylinky sú lepšie ako lieky. ved pokiaľ vyslovene dieťa nenalievaš bylinkovým čajom ale ho v nom kupeš, tak si myslím že nemaš čo pokaziť, len napraviť. ja by som to robila rovnako.

chavierka
7. okt 2011

a aké bylinky si vyskúšala?Zajíma to aj mňa, mne radili harmanček, ale ešte som neskúšala

ivett1
7. okt 2011

pamatam si ako moja mama pred davnymi rokmi 😀 kupala mojho brata ako babatko v harmanceku 😉 kvoli suchej a zacervenalej pokozke....ci to malo nejaky ucinok, to si uz nepamatam, ale poradila jej to moja prababka, ktora bola porodna asistentka a poznala taketo prirodne "babske" recepty (skoda, ze sme si to nepozapisovali...teraz, ked sa skoro vsetko lieci atb a hormonalnymi mastami, by sa celkom hodili 😉 ...)

gaby21
7. okt 2011

Ja som maleho kupala do troch mesiacov iba v harmanceku, ziadny sampon, nic podobne. Da sa to kupit v lekarni je, to harmancekovy roztok, alebo repikovy roztok.
Maleho som desat dni prenasala, tak sa po porode supal ako had, no hroza 😝

lucia81
7. okt 2011

Ahoj, na ten ekzém by som dala pozor na tvojom mieste, môže to byť aj alergia. Skús sa doktorky na to popýtať prípadne dať urobiť testy u alergologičky a pozri si tému atopický ekzém, sú všelijaké formy.

tinki
7. okt 2011

Ja súhlasím s lucia81, ekzém nevzniká len tak. Je dosť možné, že má nejakú alergiu. Aj moja dcéra mala od malička suchú pokožku, na líčkach ekzém. Vždy sme riešili len pokožku. Potom to zmizlo. A pred dvoma mesiacmi, (teraz má 4 roky) sme zistili, že má alergiu na mlieko. Strašne ma mrzí, že som to nezistila skôr. A ekzém je jedným z príznakov nejakej alergie. Daj jej urobiť test. Čím skôr sa začne s tým niečo robiť, tým skôr sa to vylieči. A keď sa to nepotvrdí, budeš aspoň vedieť, že je to len kožná záležitosť.

henulienka
7. okt 2011

Súhlasím s babami predo mnou, nie vždy bylinky pomôžu, mnohé sú silný alergén .... ja napríklad nemôžem väčšinu byliniek v žiadnej forme , ani ako čaj, ako kúpeľ, zábaľ.... zo všetkého sa mi ekzém zhorší. Dokonca ani urologický čaj nemôžem, lebo ma všetko svrbí.
Takže ako baby píšu - najprv zistiť, či sa nejedná o nejakú alergiu, a potom, keď to vylúčia, tak bylinky môžeš používať aj naďalej. 😵