Máte niekto skúsenosť s bylinným kúpeľom pre bábatká?
Ahoj moja dcérka má odmalička taký akoby detský ekzémik ale do roka to vraj zmizne niekedy to nemá niekedy viac má vraj to nie je choroba 🙂 Teraz bola dlhšie vyhádzaná a tak mi svokra poradila bylinný kúpeľ pričom sa to po jednom oveľa zlepšilo a tak som sa začala viac zaujímať o túto alternatívnu možnosť zaujímajú ma samozrejme pozitíva aj negatíva. Ďakujem 🙂 🙂
niekedy naše staré mamy liečili len bylinkami... a myslím že bylinky sú lepšie ako lieky. ved pokiaľ vyslovene dieťa nenalievaš bylinkovým čajom ale ho v nom kupeš, tak si myslím že nemaš čo pokaziť, len napraviť. ja by som to robila rovnako.
a aké bylinky si vyskúšala?Zajíma to aj mňa, mne radili harmanček, ale ešte som neskúšala
pamatam si ako moja mama pred davnymi rokmi 😀 kupala mojho brata ako babatko v harmanceku 😉 kvoli suchej a zacervenalej pokozke....ci to malo nejaky ucinok, to si uz nepamatam, ale poradila jej to moja prababka, ktora bola porodna asistentka a poznala taketo prirodne "babske" recepty (skoda, ze sme si to nepozapisovali...teraz, ked sa skoro vsetko lieci atb a hormonalnymi mastami, by sa celkom hodili 😉 ...)
Ja som maleho kupala do troch mesiacov iba v harmanceku, ziadny sampon, nic podobne. Da sa to kupit v lekarni je, to harmancekovy roztok, alebo repikovy roztok.
Maleho som desat dni prenasala, tak sa po porode supal ako had, no hroza 😝
Ahoj, na ten ekzém by som dala pozor na tvojom mieste, môže to byť aj alergia. Skús sa doktorky na to popýtať prípadne dať urobiť testy u alergologičky a pozri si tému atopický ekzém, sú všelijaké formy.
Ja súhlasím s lucia81, ekzém nevzniká len tak. Je dosť možné, že má nejakú alergiu. Aj moja dcéra mala od malička suchú pokožku, na líčkach ekzém. Vždy sme riešili len pokožku. Potom to zmizlo. A pred dvoma mesiacmi, (teraz má 4 roky) sme zistili, že má alergiu na mlieko. Strašne ma mrzí, že som to nezistila skôr. A ekzém je jedným z príznakov nejakej alergie. Daj jej urobiť test. Čím skôr sa začne s tým niečo robiť, tým skôr sa to vylieči. A keď sa to nepotvrdí, budeš aspoň vedieť, že je to len kožná záležitosť.
Súhlasím s babami predo mnou, nie vždy bylinky pomôžu, mnohé sú silný alergén .... ja napríklad nemôžem väčšinu byliniek v žiadnej forme , ani ako čaj, ako kúpeľ, zábaľ.... zo všetkého sa mi ekzém zhorší. Dokonca ani urologický čaj nemôžem, lebo ma všetko svrbí.
Takže ako baby píšu - najprv zistiť, či sa nejedná o nejakú alergiu, a potom, keď to vylúčia, tak bylinky môžeš používať aj naďalej. 😵

a aký bylinkový kúpeľ si robila? moja má tiež sklon ku suchšej pokožke a sem tam má v hlavičke také šupinky, ale už máľunko ale stále... by som vyskúšala.. diky