icon

Máte skúsenosti s 5-HTP tabletkami?

katarinaschober
10. feb 2025
rozculena
10. feb 2025

užívala som kvôli spánku.Ale nie ako liek,ale ako výživový doplnok.

minenkaa
10. feb 2025

@katarinaschober poznáš aj nežiadúce účinky?Obcas si dám na lepšiu náladu

rozculena
10. feb 2025

@minenkaa Vedľajšie účinky pri užívaní tejto látky sú veľmi ojdinelé. Napriek tomu považujeme za povinnosť zmlieniť aspoň niektoré z nich, ktoré ľudia hlásili v klinických štúdiách. Medzi najčastejšie hlásené vedľajšie účinky 5-hydroxytryptofán patria:

Nevoľnosť
Bolesť hlavy
Závraty
Ospalosť
Závažnejšie vedľajšie účinky, ako je serotonínový syndróm, sú mimoriadne zriedkavé, ale môžu nastať pri nesprávnom užívaní alebo kombinácii s inými liekmi. Aj preto ešte raz prízvukujeme, táto aminokyselina by sa v žiadnom prípade nemala kombinovať s konvenčnými antidepresívami.
Keďže 5-HTP môže zvýšiť množstvo mozgového neurotransmiteru – serotonínu, užívanie spolu s inými pípravkami, ktoré majú tento účinok, môže spôsobiť vážne vedľajšie účinky, vrátane srdcových problémov, záchvatov a zvracania. Príklady doplnkov s týmto účinkom zahŕňajú napr.: Čierne semienko, L-Tryptofán, SAMe a Ľubovník bodkovaný.

minenkaa
10. feb 2025

@rozculena ja si myslím že sú aj lepšie veci ako toto a s menej vedľajšími účinkami

rozculena
10. feb 2025

@minenkaa aké lepšie,ako prírodný doplnok stravy? Akurát sa to nesmie kombinovať s AD a ľubovníkom.

minenkaa
10. feb 2025

@rozculena sex,šport,dobre a kvalitne jedlo,slnko ,nie všetky doplnky stravy sú pre všetkých

rozculena
10. feb 2025

@minenkaa čo ti poviem,keď sex a šport sa u mňa nekoná😂
Dobré jedlo mi privodí spánok po obede,ale nie večer a slnko teraz nie je už dosť dlhú dobu,aspoň u mňa
A nemala som žiadne nežiadúce účinky...

minenkaa
10. feb 2025

@rozculena sex chápem ale šport potrebuješ len seba,tak aký je problém ,musíš menej jesť cez deň keď ta jedlo uspáva alebo nájsť niečo čo to nerobí

katarinaschober
autor
11. feb 2025

@rozculena a citila si sa lepsie

rozculena
11. feb 2025

@katarinaschober ja som to brala na spanie,bolo to už dávnejšie

katarinaschober
autor
13. feb 2025

@rozculena a mala si lepsiu naladu