icon

Máte skúsenosti s doplnkom Ashwagandha?

lamadea
1. apr 2020

Ahojte 🙂
Má niekto z Vás skúsenosť s týmto výživovým doplnkom? Pomohlo Vám to so znížením stresu? Ak má niekto pozitívne ohlasy sem a nimi a rovno prihodte aj link kde to objednám 🙂🙂🙂

Strana
z2
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
missviolet
21. júl 2021

@vlcik1 to nehovor znaci ze suhlasim a asi som presne jedna z tych, nie? Zdalo sa ti ze uzasna doktorkina rada ,zite stastne' mi pomohla? Ved som pisala, ze zijem v strasnom strese, takisto mam uzkosti, mavam panicke zachvaty, lenze tie ti predpisu lieky len kratkodobo - a to veru neriesi endokrinolog. Ja neviem, chcela som pomoct svojou skusebostou, ze aspon svojmu organizmu vedia ludia s uzkostou odlahcit (znizenim kortizolu, mentalne vnimanie to samozrejme neriesi), ale neviem teda, naco si sa ma cely cas pytala na to, ked vlastne vies, ze moja skusenost ti nepomoze. A to, ze tie niekto namera kortizol, ti nijako nepomoze. Kortizol len fyzicky ukazuje mieru stresu organizmu a vie ovplyvnit - priberanie, vynechavabie menstruacie a pod. Ja som potrebovala riesit tieto fyzicke prejavy - pomohlo ashwagandha. Ak potrebujes riesit mentalne stavy, uzkost, tak jasne ze potrebne k psychologovi ist. Ten vie pripadne poradit, odporucit vhodne medikamenty. Predpisat ich vie tusim psychiater. Ja som bola chvilu na liekoch proti uzkosti.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
nikoleta1872011
8. okt 2024

@maxitaxi mám aj ja tetániu...kúpila som ,ale či môžem používať napr.s quajacuranom

maxitaxi
8. okt 2024

@nikoleta1872011 to neviem, ja som ju s ničím nekombinovala. Ten liek je na uvoľnenie. Ale hádam by sa to nemalo ovplyvňovať.

nikoleta1872011
9. okt 2024

@maxitaxi mam asi aj s krčnou nejaké problémy,lebo v noci som sa zobudila na nával tepla a horúčavy,potenie, búšenie srdca a tlak veľký v hlave a tlak som mala 155/85/143 pulz.Takze musím dať aj quajacuran na uvoľnenie svalstva...,ale keď mám aj tetaniu a podľa mňa aj panický atak,tak som si kúpila tu ashwagandu...nechcem brať žiadne neurol,xanax.atd.

petuska777
8. máj 2025
@missviolet

Mne pomohla ashwagandha len. Na endokrinologii mi dva roky v krvi namerali kortizol cez 1000 (ma vraj byt do 500). Guglila som, sama si naordinovala ashwagandhu a po 3 mesiacoch som mala vysledky 300, endokrinologicka v soku. Takze ruku do ohna mozem dat ale treba brat vyssie davky cize 500-600 mg ked ma clovek problem,cize kupit tablety, nie cajicky. Kupujem z oreganovyolej.eu

@missviolet zdravím, viem, že sa jedná o starý príspevok, ale predsa len skúsim otázku, kvôli čomu vám robil endokrinológ takýto odber? robí sa asi len na vlastnú žiadosť, alebo? tiež chodím na endo., ale nemám vedomosť o tom,že by mi niečo takéto robili, ďakujem.

missviolet
8. máj 2025
@petuska777

@missviolet zdravím, viem, že sa jedná o starý príspevok, ale predsa len skúsim otázku, kvôli čomu vám robil endokrinológ takýto odber? robí sa asi len na vlastnú žiadosť, alebo? tiež chodím na endo., ale nemám vedomosť o tom,že by mi niečo takéto robili, ďakujem.

@petuska777 endokrynologicka na mne badala vyrazne fyzicke znaky vysokeho kortizolu, tak nan spravila test, cim ho aj potvrdila

Strana
z2