icon

Môj pes neje, hnačkuje a grcá

natalia939
3. jún 2018

Môj psík nič neje, len čo ho donutim spapat tak vygrca.
A k tomu má aj hnačku. Prosím vás poraďte mi lebo je naozaj slabá a k veterinarovi sa dá ísť len zajtra,a bojím sa že to už bude neskoro. 😭😥
Tak vás prosím poraďte.

lidka06
3. jún 2018

Rozrobit Smectu do striekačky, a podať priamo do papulky - pomaly , rovnako aj voda - striekačkou priamo do pysku. Pes môže mať hocco parvovirozu ale aj zápal žalúdka. Nekrmit, iba tekutiny. A švihom na najbližšiu vet, treba injekcie proti zvracaniu a ďalšie vyšetrenia.

mirien22
3. jún 2018

@natalia939 neviem, že ako to máte doma, ale keby mi moje dieťa zavolalo, že psovi je zle, tak to vyriesim. Buď prídem osobne, alebo nejakú kamosku/kamoša vybavím, čo vás odvezie. Takze sup, zavolaj im, pomôžu ti to vyriešiť

ukulela
3. jún 2018

@natalia939 maso ale ciste, ziadne omacky, polievky, nic - ciste suche maso pomiesane s ryzou. ozaj by bolo dobre cierne uhlie - popytaj sa susedov, ci nemaju ... moj mal teraz hnacky, tak stacilo cierne uhlie a cista ryza dva dni a bol OK.
do buducna - ja viem, ze na dedine je to normalne, ale ziadne pomyje, ziadne kosti. radsek granule a ak tak cista cestovina, ryza, bez korenia, obrate maso, pripadne premrazene odrezky zo suroveho masa (premrazene, aby tam neboli parazity).... psovi treba vyvazenu stravu, nie zlievane zvysky zo stola. korenie, sol atd mu skodi
PRAVIDELNE ODCERVOVAT! a samozrejme aj ockovat. je to pre dobro psa, ale aj majitelov, chovatelov a inych zvietrat na dvore. tabletky na odcervenie nie su vobec take drahe. a je to zalezitost raz za tri mesiace ... ockovanie - chodia lekari aj po dedinach, vakcina stoji 10-15 € a je to raz za rok.

ukulela
3. jún 2018

... a teda nech ma pristup k cistej a cerstvej vode. skus mu davat striekackou.

natalia939
autor
3. jún 2018

@ukulela u nás je to 5€ a bude sa očkovať za 2 týždne určite s ňou pôjdem

natalia939
autor
3. jún 2018

Taká otázka, pustila som ju nechce nič papať ani mäso len teraz chodí po dvore a papá trávu mám ju nechať tak?

kapurka270
3. jún 2018

Zasa dalsia 15 co nema co robit

kapurka270
3. jún 2018

A zalozi diskusiu o nicom podstatnom

ukulela
3. jún 2018

@natalia939 ked sama beha, tak vladze ... nechaj tak, dbaj na tu cerstvu vodu a teda ak nezje jedlo, nenechavaj ho dlho von, nech sa nepokazi .... radsej ponuknu vecer daco opat cerstve ...

ivanka12311
3. jún 2018

Smecta psovi to je ako prva pomoc kludne ju dajte a pytajte si v lwkarni alebo u veterinara tie tabletky sa volaju Atapectin pomozu mu nebude kakat daju mu crievka doporiadku 🙂 moj mal nehorazne problemy s hnackou a vrackanim

ukulela
3. jún 2018

@ivanka12311 presne - pokus sa aspon u susedov zohnat bud smektu, alebo aspon to cierne uhlie na hnacku

natalia939
autor
3. jún 2018

@kapurka270 o ničom podstatnom? Veď ja nerobím o tebe...

kapurka270
3. jún 2018

Isto mas psa?Tak zavolam rodicom a ide hned k veterinarovi.

jessica83
3. jún 2018

nedavaj smectu, ked nevies co je psovi. clovek, ked ma hnacku vie, ze asi crevna chripka. pes ti to nepovie... ak zere travu, nechaj ho. dobre sa potom vygrca. tu vodu davaj

lilyianka
3. jún 2018

@natalia939 keď ste videli, že už v piatok ma problemy, mali ste ísť veterinárovi už včera.. .to, že žerie trávu je pre to, aby sa vyvracala....
No ale volaj buď veterinárovi čo ti poradi, ja by som volala už dávno.. .nájdi si číslo na pohotovosť a predsa ti poradiť musia....u nás je veterina v tomto čase otvorená, nestane sa či je piatok či sviatok, aby neordinovali a po prac.dobe majú pohotovosť.. .no ale proste k tvojmu problemu, volať pohotovosť alebo rodičom.. .

lilyianka
3. jún 2018

@natalia939 inak psovi pomyje? Chudák, ved ma len 10m...vy ž neho narobite dobry sud...neznamena, že ak by nezjete jedlo, dáte to psovi...cestoviny, vývar, ryža a mäso sú ok... samozrejme žiadne korenené či solené.. ..
Zaujímalo by ma akú rasu mate a koľkokrát bola zaockovana a odkedy ju máte? Ma porobene všetky očkovania čo treba keď bola menšia?

jessica83
3. jún 2018

@lilyianka ako pisala, pes nie je ockovany !?! a asi mops, v starych diskusiach tak pisala, ze chce mopsa. zial, ja mam pocit, ze dievca chcelo nasilu psa a rodicia zaujali aj k tomu taky postoj. staraj sa, tvoj pes. mopsovi davat kosti, och joj. a vonku na dvore taky pes. vsak ten nos je zrely na zapaly dutin a pluc na chlade. pomyje nie su sami o sebe zle, ale v 30tich stupnoch skysne vsetko. nehovoriac o salmoneloze a inych veci zo smotany a mlieka

lillystranska
3. jún 2018

Ved pisala ze je ockovany

@natalia939 ty uz s nim na ockovanie nechod pes sa ockuje raz za neviem kolko a nie kazdu chvilu

jessica83
3. jún 2018

@lillystranska najprv pisala, ze je ockovany aj odcerveny a ked pozrela do papierov povedala, ze ockovany nie je. ked pozries celu diskusiu, pise, ze veterinar pride o tyzden a da ho zaockovat... ved veterinar vidi ci psa treba a na co ockovat, ked ma preukaz...

jessica83
3. jún 2018

a chori psi sa neockuju. budes musiet inokedy ist, az ked bude uplne fit

lilyianka
3. jún 2018

@jessica83 no ak sa jedná o mopsa, neočkovaného a ešte aj vonku keď je...pre mňa chudák pes... veď je toľko plemien čo môžu byť vonku....ach jaj...

lilyianka
3. jún 2018

@lillystranska áno pes sa oceňuje raz za rok, ak sa jedná o psa nad 1r...lenže šteňa sa na začiatku očkuje niekoľkokrát...
Mňa najviac mrzí to, že kúpi sa pes a tam to skončilo...bohuzial je to ale drahá záležitosť, treba ho očkovať, odcervovat, ak ma problemy, treba s ním ísť veterinárovi a to nie je lacný špás...teraz jedlo, granule, konzervy...

lilyianka
3. jún 2018

@lillystranska *očkuje

hroma
3. jún 2018

@natalia939 chlebik psovi nedavat. Nafukuje, moze mat tazkosti z toho... Nic mukove, nic sladke,nic cokoladove, nic zemiakove...

meandbaby
3. jún 2018

@natalia939 a mate doma smectu tak mu daj do vodicky.

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
jessica83
3. jún 2018

psovi NIKDY nedavaj surove KURACIE maso! aj keby bol odcerveny. existuje ochorenie, ktore mu ublizi. ak chces kosti, tak len velke s aspikom. tie oblize no nezje. my davame psovi aj zemiaky, aj cokoladu, aj piskoty, aj chleba, aj rozky, aj melon, hrozno, ananas a ine neduhy. vzdy s mierou. lebo vyzebre 😂 niekedy najde na prechadzke kost a kym sa spamatam, tak zatne hubu a drzi. vtedy trpnem aka bola a poviem si co sa ma stat sa stane. obcas chyti hnacku, ked nieco vonku vymakne a cierne uhlie mu pomoze. tak asi raz rocne. ale psa mam ockovaneho, odcerveneho. spava s nami. smectu sme davali maciatkam, ale iba ked to nariadil veterinar. pes nam ako stena zozral aj otravu na potkany, dostal vitamin K a je tu. niekedy veci neovplyvnis, ale to co mozes je postaraj sa co najskor o vysetrenie, ockovanie a zmenu stravy. a ak je to mops, tak aj o tu budu. ozvi sa potom, ako ste dopadli a co mu zistili..

beky1813
3. jún 2018

Chudak psik. Tebe do ruk nepatri

jajka257
3. jún 2018

Chuda psik.... Nic ine sa neda napisat a smer veterinar...

margaretka_
3. jún 2018

@jessica83 pes je masozravec a ak je na to postupne zvyknutý, samozrejme ze moze jest surove maso, aj kosti, aj kuracie. Ale krmenie surovou stravou sa riadi nejakymi pravidlami, nie ze psovi chovanom na granuliach zrazu hodim kurca.
A psovi NIKDY nedavaj cokoladu!

Autorke odporucam kontaktovat veterinara!!!