icon

Môže sa hloh užívať spolu s betablokátormi?

milye22
7. feb 2025

Ahojte zienky
Chcem sa spýtať či užívate niektorá z Vás bylinnu zmes Hloh
Chcela by som to užívať na ovplyvnené činnosti srdca ( tachyrkadie) pomáha to?
Môže sa to brať aj počas betablokatorov?

zuzanita1609
7. feb 2025

S hlohom opatrne. Starká ich mala na poli,divoké krovie,ktoré väčšinou len vadilo vozom s koňmi. Ako deti sme oberali,ale vždy vravela, keď žuť-jesť,tak len ako sa nám zmestí do hrsti. Teraz to už veru nevidím nikde pomaly,veľa takých krov vypílili,zorali.

milye22
autor
7. feb 2025

@zuzanita1609 Tiež si nespomínam kedy som to videla a či vlastne aj videla 🤷‍♀️ No účinky na zdravie ma neskutočne dobre som sa dočitala na internete
Preto by som chcela si spraviť hlohovy čaj na srdce
Ma to dobrý vplyv na činnosť srdca

zuzanita1609
7. feb 2025

@milye22 Áno, má to vplyv na srdce,aj keď to chutí,bez chuti. Vravím,my ako malí sme to jedli,ale nikdy každý deň a ani nie po kvantách. Hloh je taká nepoznaná,bez chuti,prehliadaná rastlina-ker, ktorá vie pomôcť,ale aj veľmi uškodiť. Ak je problém so srdiečkom, skôr by som sa opýtala kardiológa,či to doporučuje. Starká asi vedela, prečo nám vravela,len pár bobúľ (hrsť ruky dieťaťa).

milye22
autor
8. feb 2025

@zuzanita1609 A viete presne ako by to mohlo uškodiť? Kardiológa ešte nemám som len objednaná k nemu až o 3 mesiace a tabletky mi predpisuje môj obvodný lekár, preto sa nemám s kým poradiť tak písala som na modrom koníku a prišla som si po rady 🙂

zuzanita1609
8. feb 2025

A hloh-bobule je podobný šípkam(šípová divá ruža),len je o čosi menší. A bez chuti,ani sladký,ani kyslý,ani trpký, proste ako také mango bez chuti,v bobuľke semienka. Kvitne krásne na bielo, celý ker a dá sa použiť aj ako živý plot popri dome.

zuzanita1609
8. feb 2025

@milye22 môže spôsobiť arytmiu, nepravidelné búšenie,aj tlak dokáže ovplyvniť pri dlhšom užívaní.

milye22
autor
8. feb 2025

@zuzanita1609 Takže to nieje až také bezpečne ako som si myslela 🥲

zuzanita1609
8. feb 2025

@milye22 naozaj nechcem zle radiť,nie som doktor,ale s každou rastlinou,hubou a takýmito vecami,čo sa týka srdiečka, opatrne. Tu je hlavne najlepší a dôležitý odborník a on vie, aká liečba je pre tvoje srdiečko dobrá. Aby si si ešte zle neurobila užívaním všelijakých bylín, ktoré dokážu ovplyvniť správnu funkčnosť srdca.

milye22
autor
8. feb 2025

@zuzanita1609 Ďakujem krasne za radu ❤️

zuzanita1609
8. feb 2025

@milye22 Není za čo. Úprimne,tiež by som si ho rada vysadila niekde popri plote,no toto isté riešil aj môj chlap,ale kým žila moja starká a bola pri zmysloch,radila mu to isté. Tiež googlil,hloh na srdce,cievy,tiež nevedel ako chutí,ako reálne ten kriak,bobuľa vyzerá,ale moja starká mu tiež povedala to isté-s hlohom opatrne.

milye22
autor
8. feb 2025

@zuzanita1609 No ľudia ktorí sme chorí a chceme sa s toho čo najskôr vyliečiť, preštudujeme čo pomáha najlepšie na tom

dobryden
8. feb 2025

@milye22 tal treba si zistit co hloch obsahuje aku latku,ako ta latka posobi na srdce a potom s nejakym skúseným bylinkárom sa poradit.Mozno hroch nie kazdy den ale obcas ,určiť dávkovanie,nie tak odveci to jest.

iwesska
8. feb 2025

Urcite to nekombinuj s betablokatormi. Oboje znizuju tlak,aby si neodpadla.

milye22
autor
8. feb 2025

@dobryden som sa docitala ze to obsahuje viacero látok aj vitamínov napr ako sáponiny,flavonoidy,trieslovíny,purínovej látky atd… Neviem ako tá bylinna zmes pomáha ale čo som sa Dočítala tak ma pozitívny vplyv na činnosť srdca, tlaku, arytmii

milye22
autor
8. feb 2025

@iwesska Chcela by som vedieť čo je vhodnejšie či tabletky alebo bylinnu zmes ale keď sa s tým poradim s obdvodnym tak neviem či sa mu to bude páčiť 🤷‍♀️ ale ja osobne by som chcela brať namiesto tabletiek nejakú bylinnu zmes ktorá pôsobí pozitívne na celý organizmus hlavne na srdce

nikaeli
8. feb 2025

@milye22 a kvôli čomu konkrétne by si ho chcela užívať? aké máš ťažkosti?

nevenka
8. feb 2025

@milye22 caj sa robi z kvetov a moj ujo to uzival popri liekoch na tlak cele roky a prave potreboval nizsie davky. Mam ho doma, ale neuzivala som, lebo dojcim. Podla mna je imelo silnejsie. Ja som si nasla tinkturu zo sisiaka bajkalskeho, asi pomaha. Beriem betaloc 50 rano a vecer a 2x denne si davam tikturu. Nic strasne sa mi nerobi.

nevenka
8. feb 2025

@milye22 a namiesto tabletiek na tlak urcite nie, len ako doplnok. A hlavne, betablokatory sama nevysadzuj!

milye22
autor
Autor odpoveď zmazal
milye22
autor
8. feb 2025

@nevenka Vášmu ujovi to pomohlo ako ste napísala, keď po bylinke potreboval už len nižšie dávky. Potom to naozaj funguje.
Môžem Vám napísať ohľadom dojčenia do správy?

milye22
autor
8. feb 2025

@nikaeli Sinusovu tachyrkadiu mám a chcela by som si vylepšiť svoj životný štýl a záradit si ho do svojho jedálnička
Nechcem skončiť celý život na tabletkách keď som ešte mladá a je to na začiatku len
Mám s toho aj niekedy úzkostné stavy

dobryden
8. feb 2025

@milye22 a tabletky preco nevhces brat?Toe zasa tak nepoškodzuje organizmus.

zuzanita1609
8. feb 2025

Ak už doktor predpíše lieky na tlak,inou cestou to už nejde. Ja ťa chápem,že nechceš brať lieky na tlak do konca života,ale alternatíva nie je. U mňa v rodine sú dvaja,čo užívajú lieky na tlak, vysoký. Brat-30rokov a so srdcom ma problémy od malička,lieky užíva skoro od puberty. Proste musí a fakt mu to stabilizovalo tlak. Potom mama, ktorá užíva oveľa dlhšie a tiež nepociťuje výkyvy, vedľajšie účinky(záleží od fyzickej aktivity,počasia, stresu,menopauza atď). Žiadna bylinka ti dlhodobo nedá tlak do normy.

lucia147852
8. feb 2025

Nedávala by som si. Mám vrodenú vadu na srdci. Sprevádza ju tachykardia a extrasysroly. Raz som lem vypila čaj kde bol aj hloh a tak zle mi už dávno nebolo ako po ňom

zuzanita1609
8. feb 2025

@lucia147852 o tomto vravím. Kombinácia liekov a rastlín dokáže veľmi skomplikovať zdravotný stav.

nikaeli
8. feb 2025

@milye22 to, že to pomohlo jej ujovi ešte neznamená, že to tebe nemôže uškodiť. Pri užívaní hlohu je veľmi dôležité, aký máš tlak. Hloh tlak znižuje, betablokátor tlak znižuje. Tachykardiu mám aj ja, veľmi rada zbieram bylinky a vo veľkom ich užívam, ale pred hlohom mám rešpekt. Pri užívaní betablokátora môže nastať prudké zníženie tlaku, slabosť, závraty, mdloby..

milye22
autor
10. feb 2025

Ďakujem krasne všetkým za rady 🙂

nevenka
11. feb 2025

@milye22 este ma napadlo, ze skusit ten sisiak bajkalsky, kvapky, das si menej a budes kontrolovat tlak a pulz. Neviem teda, aky mas tlak. Alebo je este srdcovnik, tiez taka jemnejsia bylina.
Ale rozhodne tabletky nevysadzuj!

milye22
autor
11. feb 2025

@nevenka Tlak Mám normálny
A na tachyrkadiu pomáha srdcovnik čaj?