icon

Mrzuté, nespokojné, nervózne dieťa - homeopatiká?

lia09
12. apr 2011

ahojte mamicky,prosim vas ak sa najde niekto komu pomohli homeo aj pri takychto problemoch,ozvite sa.Citala som tu uz prispevky o homeo,ale to bolo skor na zubky,chripku a pod detske choroby.Ja by som vsak potrebovala vyriesit skor psych. problem.Dost som citala aj na nete a myslim ze by to mohlo pomoct,ale je velmi dolezite najst jednak aj dobreho homeopata a aj najst tu spravnu pricinu.Viem ze dostat v lekarni aj sedaliu napr alebo podobne,ale ja teraz nemam namysli tieto homeo.Pretoze to co som citala,tak som pochopila,ze sa nema liecit choroba,ale pricina.Moje dieta je od narodenia problemova,uplakana,nespokojna,neda sa snou nikde ist,neposlucha atd.Je toho strasne vela.Stale som hladala chybu v sebe,ale teraz ako som citala o homeopatikach,tak som nasla aj neake priklady podobne nam,takze teraz viem ze to je o inom.A velmi by som chcela pomoct aj dcerke,ale aj sebe lebo som velmi fyzicky aj psychicky vycerpana 😒

Strana
z2
babu218
13. apr 2011

Ahoj lia,poradím ti psychologičku Máteovú ona lieči detičky homeopatikami,ja tam chodím tiež so synom lebo je tažko zvládatelny.Chodíme tam len chvílku tak ešte nebadám neaké večšie zmeny ale dúfam že sa rychlo dostavia.čítam že si z Novych Zamkov tak tam zájdi,ona malej naordinuje na mieru homeopatika.Je ale súkromna a za sedenie sa platí 20 eur.Prvy krat tam pojdes bez malej a vsetko jej vysvetlis aky s nou mas problem a druhy krat pojdes aj s malou.Potom si budes chodit len pre homeopatika.Ja byvam tiež poriadne psychicky vycerpana tak prajem vela stastia a rychle vyriesenie problemu.

lia09
autor
14. apr 2011

@babu218 ahoj akurat som objednana k Mateovej na bud. tyzden takze som velmi rada ze si sa ozvala 😀 .A ake je ta Mateova,lebo ked som snou volala,tak bola taka divna,nie velmi sympaticka.A mohla by si mi popisat este kvoli comu tam chodite,kolko trva prve sedenie,kolko stoja homeo atd.A pises ze potom si tam chodis len pre homeo,ale ved ja som tak citala,ze sa ma dat len jeden druh,nie viac a potom cakat zhorsenie stavu.Mozes kludne IP

katulik1307
23. nov 2011

Ahojte ja mam rovnaky problem s malou od narodenia hned ako otvori oci len place a place co sa da jedine trosku ukludnit ked ju nosime na rukach.Neustale je nespokojna.Ja s manzelom sme uz zufali bude mat tri mesiace a stale sa nic nemeni.Ze vraj to su tie koliky detske a ze to prejde samo,ale my uz prestavame aj dufat dostava sa az do extremov ked place normalne je fialova.Uz sme fyzicky aj psychycky na dne.

ichbinich
24. nov 2011

@katulik1307:
Znie to, ze mas tzv. fussy baby alebo po nemecky Schreibaby. Teda ak nespia, tak placu. To su velmi narocne deti, a zvycajne to samo prejde. Skus pozriet v diskusii o narocnych detoch alebo sa tam spytat.
Ked pomaha nosenie (co sa aj odporuca pri takychto detoch), tak si kupte nosic, ktory vam vyhovuje (Manduca, Liliputi, MaiTei, satku) a noste, noste, noste. Ja viem, ja som tiez prve tyzdne hlavne vecer mojeho stale nosila. Potom som si kupila fitloptu, to zaberalo tiez, nemusela som sa prechadzat.
O tychto babatkach je kniha "The Fussy Baby Book" od Dr. Sears. Ja ju nemam, ale ine od neho. Zastanca attachment parenting, a presne to taketo babatka potrebuju - kontakt a istotu, ze je niekto pri nich.
"Iba" homeopatika asi moc nepomozu, iba v kombinacii. Skus aj 5 trikov podla Dr. Karp-a: 1. zavinut, 2. dat na bok alebo na brusko (aby ti lezala na predlakti na brusku, na tzv. lietadielko), 3. hlasne SSSSSSSS, napr. fen alebo rozladene radio, 4. nosit, hojdat a 5. cumel alebo (tvoj cisty) prst na cmulanie. Niektore deti potrebuju vsetkych 5, niekotre sa ukludnia iba pri urcitej kombinacii... Z knihy "The Happiest Baby On The Block" od Dr. Harvey Karp.

Je to strasne unavne, preto si aj vy obaja potrebujete oddychnut. Ked sa o malu stara manzel, oddychni si. Vykasli sa na riady a pradlo, oddychni si. Popros mamu/svorku/kamosku, nech ti pride upratat, uvarit, pozehlit. Potreubujes energiu, aby si sa venovala malej a nie aby si mala vylesteny byt. A potom sa vymente, ked sa ty staras o malu, nech si oddychne manzel. Skus urcite nejaky ergonosic. S malou v nom mozes aj uvarit, aj nieco upratat, ist na nakup... To ulahci zivot. Mala bude kludna, podla vsetkeho bude pekne spat a ty si mozes urobit obed a v klude sa najest. (a s babatkom v nosici sa da ist aj na zachod 😉).
Casto sa to zlepsi po troch mesiacoch, nie presne, ale viac-menej. Ale pozri sa do tej temy o narocnych detoch, tam ti pomozu.
Vsetko dobre a pevne nervy!

anizuzi
13. dec 2011

veľmi by som vám chcela pomôcť aspoň svojou radou.....nedá mi to nenapísať ,kôli tomu som sa aj zaregistrovala...nie tak dávno som počula dva príbehy dvoch malých detí, ktorým rodičia dali homeopatiká....obe deti ,plakali,až vrieskali, hladiac na jedno miesto v izbe....treba sa pozrieť veľmi dobre na pôvod ...kto a za akým účelom tieto "lieky"vyvinul a na akom základe...... .len dodám jedná sa o duchovné veci, k tým deťom bolo potrebné zavolať duchovných otcov,kňazov.......až potom nastal kľud.....Homeopatiká sú založené na prvkoch mágie...asi pred mesiacom bola o tom dobrá relácia v rádiu vraveli o nich dvaja lekári ktorí aj s chemického hľadiska potvrdili,že je to blud.skúste o tom hľadať viac.dúfam,že som vám nejako pomohla.nebojte sa(:

klauduska
13. dec 2011

@katulik1307 nas maly bo na tom podobne,nedajte sa odbit,ze su to koliky,hladajte inde,my sme sa nedali malemu,ked mal 2,5 mesiaca zistili,ze ma alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka!!!a tiez nam vsetci tvrdili,ze su to koliky a musime vydrzat.... 😉 drzim palce,nielen Tebe,ale vsetkym mamickam,aby sa doslo na pricinu,lebo viem,ze je to velmi psychicky a aj fyzicky narocne!!! 😉 😉 😉

mummy01
13. dec 2011

Moj syn plakaval rok vkuse,vo dne v noci.....nespal,nesmial sa ,nehral sa.....Chcem tym len povedat ze ak dieta naozaj stale bezdovodne place tak treba hladat pricinu.Ja som s malym rok chodila po lekaroch( lekari ma uz povazovali za blazna a hystericku matku) a z toho nas pol roka liecila jedna z najlepsich homeopaticiek a vysledok bol NULOVY ☹ .Az som sama prisla na to ze ma intoleranciu laktozy a strasne bolesti bruska.Homeopatika su mozno fajn ak uz mas stanovenu diagnozu a vies co dietatku je,urcite nie strielat naslepo pretoze aj homeopatika mozu ublizit. 😵

aliza
13. dec 2011

@anizuzi 😲 tak to bol naozaj dovod na registraciu! tieto inkvizicne reci si nechaj radsej pre seba, to, co pises, nie je nicim podlozene, siria to len katolici, pre ktorych je vsetko magia-kacirstvo. 'deti hladiace na jedno miesto v izbe...' aaaach jo....no comment

sara07
14. dec 2011

@anizuzi mala by si íst na inú stranku šírit obrodu , tu je kopec mamičiek čo homeopatiu používajú, ja konkrétne tiež a nedám na nu dopustit, na alergiu nezaberali klasické lieky iba som bola ospalá aj tak svrbeli oči, a homeopatiká v pohode do 30 min prestanú svrbiet oči, a to sú len jedny čo nám super pomholi
no čo sa týka knazov bolo by dobré keby sa zamerali aj na svoje rady , lebo zase tetno týžden bol v tel . novinách že načapali knaza vo svojej kancelarii u detských nahých fotkách, bolo by fajn najskôr pred šírením vieri si upratovat u seba a potom začat riešit klud u iných, nechaj potom samé dieta s knazom

timca22
16. máj 2012

aholte.moj syn sa najviac vtedi znervoznuje ked mu nieco nedovoliíme,az hryzie.neviem ako ho od toho oducit.

marusjacika
21. máj 2012

@sara07 ahoj, prosim ta, ake homeopatika pouzivas na alergiu? dcerka je pravdepodobne tiez alergicka, vysetrenie nas este len caka, ale rada by som skusila aj tuto cestu, nie len "klasicke" lieky. dakujem.

eva254
25. mar 2013

@timca22 tak tento pripad mame aj my doma...uz som zufala a cca posledny mesiac sa syn v noci budi kazde 2 hodiny a to ma uz 14 mesiacov...neviem co sa stalo ale myslim ze to neni len tak...

timca22
25. mar 2013

my zhruba 2 týzdne mame nocne zachvaty.vstane v noci a chytí 10 min rapel.potom sa postupne upokoji a zaspi.rano vstana ako keby nic.uz sme boli aj u neurologicky a povedala aby sme skúsili davat kazdy vecer pol diazepanu a o 2 týždne mame íst na kontrolu.aj som davala bojacky ale ako keby som mu nedavala nic.ja uz neviem.prespavali sme celu noc a teraz je to hrozne.no uvidim o 2 tyzdne

ajkapajka1
Odpoveď bola odstránená
zuzana43
26. mar 2013

Ahojte maminy, velmi tazko sa mi cita o vasich problemoch s detickami a ich nepokojom. Ja mam 2,5 rocnu dcerku a zaoberam sa aromaterapiou. Nakolko nie som zastancom ziadneho oralneho uzivania liekov ked netreba, zacala som sa tejto vede venovat a mne funguje vyborne. Ak vam mozem skromne posunut moju radu, tak nech sa paci.
Vyborna je pre deticky na upokojenie levandula. Najlepsie je namiesat si 2 kvapky 100% esencialneho oleja do oleja zo sladkych mandlí - kúpite v dobrom bio obchode. Prosim nekupujte ziadne mineralne oleje ani napodobneniny prirodnych olejov - len esencialne oleje ziskane z rastlin destilaciou. Ked budete mat hotovu tuto zmes, jemne natrite dietatko po vecernom kupani a mozte ho aj trosku s laskou pomasirovat. Aby ste podporili efekt na upokojenie kvapnite dietatku jednu kvapku toho levanduloveho oleja na vankusik alebo plachtu, kde spinka. Pripadne kupte difuzer a dajte 2 kvapky do difuzera, ktory nechate fukat vôňu v izbicke kde dietatko spinka.....ak by ste chceli aj nejake ine zaujimave zmesi aby sa vase dietatko citilo v noci bezpecne...kludne napiste na info@healthway.sk alebo zuzana.albertyova@hotmail.com. Prajem vam prijemne vonanie a vela pokoja. Zuzana

jaghvali
28. apr 2013

zaujimavy clanok od lekary, ktora liecila homeopatikami. http://www.mojpribeh.sk/pribeh/mudr-emilia-vlck...

timca22
6. máj 2013

chcem sa opytat ,ci moze byt dieta aj vtedy nervozne,ked ma matka menstruaciu?mate niekto skusenosti?dakujem

hanuska09
28. jan 2014

@babu218 Ahoj.nasla som si vas prispevok a citam,ze ste chodili dr.Mateovej.Ak mozem poprosti ,dali by ste mi na nu kontakt?ja tam idem zo synom,Moc vam dakujem.Hana

hatapkagb
28. jan 2014

@lia09 S tym ti ja neporadim,ale len budem drzat silno prsteky aby sa to podarilo,aby si bola konecne aj ty stastna mamicka,ja viem si stastna,mas predsa vytuzenu krasnu,zdravu dcerku,ale kto nezazil nepochopi a ko ty vnutorne trpis,vycerpava to psichycky aj fyzicky,nejde to po dobrom,ani po zlom,hladas chyby,co si urobila zle.... 😢

hatapkagb
28. jan 2014

@katulik1307 pises ze ma len 3 mesiace a co urobis ked to potrva roky...Dufam ze u vas je ze ma tie koliky,alebo nieco trapi dietatko,len dufam ze nebude nervoznucke dietatko ako je to nase...uz 5,5rocne dievcatko,ktore milujeme nadovsetko,ale uz nevladzeme dalej...

lia09
autor
28. jan 2014

@hatapkagb nerozumiem,s cim mi nepomozes? 😕

hatapkagb
29. jan 2014

@lia09 s tymi homeopatikami,ci co to.a aj tak je to uz stary prispevok az vcera som si vsimla ze je to stare

protektinka
9. apr 2014

Ahojte!
Na upokojenie mojho syna mi pomohli kvapky z amerického e-shopu www.iHerb.com volá sa to Herbs for kids, Calming kit for kids.
Sú to prírodné kvapky z byliniek.
Pri prvom nákupe som po zadaní kódu DHG359 získala zľavu 5 dolárov, ako každý kto pri svojom prvom nákupe zadá tento kód.
Ak neviete po anglicky, môžte si pomôcť slovenským návodom ako nakupovať na stránke www.moje-zdravie.eu
Doprava na Slovensko stojí iba 4 doláre. Snáď Vám to pomôže.

masicka
8. júl 2014
maria417
14. júl 2014

@lia09
homeopatiká by som neodporúčala, pretože majú práve tento efekt aokrem toho, že moooooooooožno pomôžu, dostavia sa podobné vedľajšie účinky.
Netráp sa, naša malá je narodená v znamení leva a je tiež taká ako popisuješ. Náročná od bábätka, umrnčaná, nespala len 30 min. Všetko sa ale mení vekom, to ťa ubezpečujem, aj Ke´d temperament zostáva.
Čo ale odporúčam, moja známa dávala malej Sab Simplex-kvapky, dostať bežne, sú práve na ukľudnenie dieťaťa.
Neviem, či ešte kojíš, ale ja som tiež bola z našej malej nervózna a veľmi sa to prenášalo aj na ňu. Je to náročné, ale nehľadaj príčiny, zamotáš sa do bludného kruhu a nad iným nebudeš ani rozmýšľať. Odraeaguj sa s kamoškami, na návšteve, podľa možností. pomáha každá drobnosť. Ver mi, čas všetko vyrieši a toto nie sú vážne zdravotné problémy. Problém je v našej psychike. Mysli pozitívne, držím palce!

lia09
autor
14. júl 2014

@maria417 no to bol stary prispevok,moja ma uz 4roky

avocado79
23. júl 2014

Dobry vecer!Vedel by volakto povedat ze kde ordinuje lekárka Máteová,a aké má telefónne císlo?Dakujem

24daniela24
21. jan 2015

Dobry den mozem sa opytat v com konkretne pouzmahaju tieto kvapky sab -sipmlex? dakujem

zuzulik236
12. feb 2015

ahoj lia09 presne viem co prezivas ja mam doma 7mes.dceru a az donedavna sme boli na tom rovnako detska dr pokrcila plecami a povedala ze si mam zvyknut ale ja som uz bola na pokraji sialenstva ked som od porodu horko tazko spala 3hod denne... mala zvykla bez zjavnej priciny vrieskat z plneho hrdla aj hodinu v kuse potom od vycerpania zaspala tak na 20-30min a v momente ked otvorila oci zacala zas tak hodinku kym zasa od vycerpania nezaspala a takto sme casto fungovali celu noc a niekedy aj den.... v zufalstve som uz bola ochotna vyskusat cokolvek... podotykam ze zijem vo velmi harmonickej domacnosti nieco ako zvysovanie hlasu ci dokonca hadka jednoducho neexistuje a dcerka je vytuzene milovane dieta... v lekarni mi jedna magistra poradila vyskusat homeopatiu dala mi konatakt na pani dr Mrazovu v bratislave ktora sa homeopatiou zaobera. objednali sme si termin bola ozaj velmi mila... dva tyzne po tejto navsteve a moje dieta je uplne vymenene celu noc krasne spinka cez den je to kludne vesele stastne dieta... pani dr nam neuveritelne pomohla a ak niekto zvazuje tuto moznost je nesmierne dolezite najst dobreho homeopata byt ozaj uprimna pri vzsetreni kt mimochodom prebieha formou rozhovoru a potom to ozaj funguje... drzim vsetkym maminkam palce 🙂

Strana
z2