icon

Nekľudné a nervózne dieťa. Pomôžu homeopatiká?

vandaebie
28. jún 2013

Ahojte mamičky, máte niektorá doma nepokojné priam nervné dieťa-bez zjavnej príčiny? Mám prečítaných xy článkov, kde sa píše, že dieťa vždy plače kvôli niečomu a pokiaľ nie je dôvodom hlad, smäd, teplo, zima, bolesť, zuby atď atď, treba hľadať príčinu inde.. U nás po 9 mesiacoch môžem s istotou povedať, že žiadna objektívna príčina neexistuje tak som sa po mnohých radách a konzultáciách s pediatrami rozhodla vyskúšať cestu homepatie. Rada by som vedela, pokiaľ sa nájdu maminy, ktoré majú rovnaký problém a tiež ho riešili homeopatiou, či by sa so mnou mohli podeliť o skúsenosti - prípadne reakcie.

vandaebie
autor
9. sep 2013

@vandaebie inak uz som vyskusala aj homeopatika sedalia a aj napriek tomu sa budil, sice menej ako normalne, ale ani to nepomohlo aby spal kludne celu noc..

ariadna22
9. sep 2013

@vandaebie
prvé čo urob je kúp alebo niekde zožen levandulu, bylinu aj sušenú, a daj mu to do detskej izby,alebo blízko postieľky. To ho upokojí aj teba. Potom zober večer po kúpaní olej, vyzleč sa, polož si ho holého na nahú hruď srdcom k sebe a jemnučko ho hladkaj od hlavy dole, neotáčaj ho, začni na hlave, telo otočené k sebe len jemne nadvihni, vytri mu každý kúsok telíčka ved sa intuíciou, rob malé krúžky v smere hodinový ručičiek pomaličky, aj na koncoch prstekov a potom prejdi po zadku nožičkách na členky šlapy a to už bude celý ustatý a natebe zaspí a pomaly dýchaj, všímaj si,že dýcha akoty aj srdce vám bije rovnako. tie detské masáže im dávajú pocit ako vbrušku, takže on je v bezpečí pri mamičke, neviem koľko má mesiacov, to som si nevšimla ale oni bábätká majú dve zásadné vývojové obdobia a to: okolo 4.mesiaca ked zistí, že nie ste jedno a to sa veľmi bojí a okolo 10-11. mesiaca, ked začne rozpoznvávať tváre a cudzích sa bojí. ked zaspí jemno ho polož tak aby cítil tvoju vônu, nechaj ho vposteli. toto ho uspí aj o tretej vnoci. na hrud sa dáva dieťa bez plienky, mne sa ešte nikdy v živote nepocikalo ani jedno. daj vedieť a musíš si veriť.

ariadna22
9. sep 2013

@ariadna22
nekupuj nejaké náhražky levandule, lebo mu bude zle

vandaebie
autor
9. sep 2013

no ja skusim uz vsetko, neviem, ci mi masaz pomoze, nakolko moj syn-inak zajtra ma rok, neni velmi z tych deti, ktore by mali radi dotyk-jeho pomaznat, alebo podrzat, potulit je takmer nemozne, on sa okamzite odtahuje, takze udrzat si ho na hrudi, neverim, ze sa mi podari, ale urcite som vdacna za kazdy typ, nakolko uz bezim len na zalozny rezim:( skusim to, zozeniem levandulu niedke a ten olej musi byt nejaky specialny? ci staci klasicky detsky olej?

ariadna22
10. sep 2013

@vandaebie tak základ je terapia pevným objatím, t.j. držím ho dovtedy kým neodpadne únavou, a to teda bojuje aj pol hodinu. a táto metóda sa dá začať kedykoľvek a dá sa robiť ešte aj so štvorročným, to si ho otoč k sebe k srdcu ale sedíš a pevne ho držíš nech ťa aj kúše a pod, funguje to len s rodičmi, babka dedko teta nemajú terapeut. efekt. čau

tanka58
14. sep 2013

Vyšetrili vám stolicu a krv, či nemá candidu alebo nejaké parazity, niečo so štítnou žľazou, alergiu a pod?

katcok
24. sep 2013

@vandaebie no moja teta mala takú dcéru, teraz má už 13 je OK, ale jednoducho, ak nebolo po jej, tak koniec. Keď ju nechali vyrevať, tak chytila záchvat až sa dovracala. Na to aby sa dieťa upokojilo sa používa aj omega 3. Neviem či ste to už skúšali. Ja svojim deťom dávam omega 3 v rastlinnom oleji buď ľanový, camelina alebo konopný olej rozmiešaný v jogurte.

vandaebie
autor
25. sep 2013

dakujem za radu, ja som uz vyskusala vsetko, ale asi musim fakt zmierit s tym, ze mam proste take dieta a musim cakat, kym to prejde, ani tie masaze nepomohli, ani som ho len nebola schopna donutit, aby bol kludny, aby vobec k nejakym masazam doslo..omega tri mam v oleji a ten mu vzdy zarabam do papania par kvapiek. takze ani to nepomohlo. respektive ak pomohlo, tak len v malej miere, urcite to nezvratilo tento stav, ale dakujem

wonderwall
10. okt 2013

@vandaebie ahojky, ako pokracujete? Zmenilo sa niečo? Skusala si tu masáž alebo ine postupy? Inak ako sa syncek sprava cez den?ako sa správa vonku a len keď ste sami dvaja? Cez den ako spinka?

vandaebie
autor
10. okt 2013

@wonderwall Ahoj, pokus o masaz bol, ale neuspesny, nepodarilo sa mi ho udrzat v klude, chvilu som s nim bojovala, ale nemalo to zmysel, skusila som to este dva veceri, ale plakal a odtahoval sa odo mna, takze sa mi tu masaz nepodarilo zrealizovat ze vobec:( a nezmenilo sa to, praveze teraz asi dva tyzdne je to este horsie, skusili sme dalsie homeopatika na prerezavanie zubkov, ze ci to nemoze byt tym, ale nepomohlo to. Cez dn spinka zvycajne raz-ked mam stastie, tak nejakych 45minut, ale to je rozne, niekedy spava dvakrat(zavisi ako sa unavime, ci vela bezka alebo sa viac hra po sediacky doma) ale aj cez den je nas spanok velmi kratky a budi sa s velkym placom skoro vzdy. Ked sme sami je ok, on je vesele dietatko, akurat, ze si stavia hlavu velmi a myslim, ze sa budeme bit s problemom hadzania sa o zem, ked trosku podrastieme..takze tak sme na tom teraz..

wonderwall
10. okt 2013

@vandaebie a aký je starý?

vandaebie
autor
10. okt 2013

dnes mame presne 13mesiacov

jaruska12345
Odpoveď bola odstránená
centrumvitalita
7. nov 2013

@vandaebie asi by som vyskusal fytoterapiu na zakladi cinskej mediciny

v_teba_dufam
1. dec 2013

Dobry den,

pri homeopatii je dolezite vediet rizika, ja by som to svojmu dietatu nikdy nedal. Tu je napriklad svedectvo jednej lekarky, byvalej homeopatky:
http://modlitba.sk/?p=2820
Nebezpecenstva alternativnej liecby sa riesili uz aj na tomto fore:
https://www.modrykonik.sk/forum/alternativna-liecba/nebezpecia-alternativnej-mediciny-2/

Pekny zvysok nedele prajem 🙂

ryka2
15. dec 2013

@vandaebie ahoj,teraz si to napisala presne musis sa s tym zmierit , ja som prezivala presne to iste ,som si vyciatala ze som zla matka a v okamihu ked som si prsote povedala ze moje dieta je uzasne a robi vela nadhernych veci tak sa to zacalo menit k lepsiemu,neriesila som ze mam byt rozvalany a ale to kolkokrat sa dcera usmiala,prisli sme na ihrisko rano o 8 a odchadzali sme o 13 ked tam uz nikto nebol ,prestala som to riesit,aka je taka je je to moja krv a milujem ju ,sustred sa na toto a uvidis sa to same nejako upravi.
Presla som tym ,aj dnes ma skoro 5 ale stale to nie je ideal ,ked sa narodila druha dcera ,tak sme sa v noci s manzelom chodili na nu pozerat co sme sa bali ci zije ,je to pohodacka velika a postupne sa obe dcery premiesavaju starsia sa uci trpezlivosti od mladsej a mladsia zase pochytava od starsej vystrajanie 🙂
su nadherne
zmen myslenie a vsetko sa zmeni,necakaj doma ,to nevadi ze je nervak vonku aj ine deti su take len si to nevsimas,lebo stale cakas zle od svojho syna ,ja som bola taka ista.
vela stastia.....urcite sa to zmeni nezufaj,lieky nepotrebujete .

ryka2
15. dec 2013

@vandaebie a este co sa tyka spania niekedy staci zmenit polohu postielky,neviem ci spava s vami alebo sam,vyskusaj zmenit poziciu ,novu hracku ktoru si sam vyberiea vetrat neviem ako spavate ,niektori ludia maju prekurene a vtedy sa zle spi,ak mate macku alebo niekto znami tak si ju pozicaj nachvilku a kde si lahne v spalni tak tam urcite nie postielku ,kamoske to vyriesilo niekolkorocne zle spanie

vandaebie
autor
15. dec 2013

@ryka2 dakujem za reakciu, ja viem, ze sa to zmeni a tiez viem, ze kazde dieta je ine a to ze som ja mala nejaku predstavu neznamena, ze ho mam menej rada, len je to proste niekedy tazke, ako si sama povedala-je to moja krv a som stastna, ze ho mam a ze je zdravy..s tym spanim, izbu sme menili uz stokrat, vetrame atd atd..spava zasadne len u seba, nikdy nemal tendenciu spat s nami(co som rada, nerada by som ho nato naucila), ale spanie sa nam trosku polepsilo, takze klopem a dufam, ze uz je to najhorsie za nami. Hned ma clovek aj pozitivnejsie myslenie, ked je viac vyspaty..🙂

ryka2
15. dec 2013

drzim palce 🙂

december12
26. jan 2014

@yarnie za homeopatiou je mágia, detská čistá duša samozrejme reaguje nekľudom. prajem veľa vytrvalosti mamičkám, ktoré majú náročné deti.

yarnie
27. jan 2014

@december12 to asi bolo určené niekomu inému 🙂

janap76
18. mar 2014

@vandaebie ako sa vám darí ? 🙂

vandaebie
autor
20. mar 2014

@janap76 dakujem za opytanie, uz sa to zle obdobie preklenulo(klop klop dufam). Nic nam nepomohlo, ani homeopatika, ani premiestnovania postielky, lieky, masaze..proste to obodbie samo preslo po roku aj nieco a aj ked este stale neprespime celu noc, uz sa budime len tak raz-dvakrat, co je uplne parada!!🙂

janap76
20. mar 2014

@vandaebie tak to sa teším a už bude iba lepšie a lepšie 🙂 prajem všetko dobré 🙂

makromolekula
9. dec 2014

@mobilo viem ze je to uz davno, ale ktoreho osteopata odporucas?

makromolekula
9. dec 2014

@vandaebie ako sa Vam dari? ako to hodnotis spatne?

vladimira1304
9. jún 2015

Ahojtak viem presne o com pises.ja mam dcerku a tiez mam ten problem od narodenia je nepokojna neposedi 5minut nemozem ist ani vklude na wc ,ak dlhsiu dobu sedi v kociku tak neskutocne vrieska a to aj doma pokial neni po jej .Ma 8 mesiacou zubky este nema. Ale chvalabohu v noci spi dobre .8ez den. Spi 2xdenne po 2hod.ale jak vstane nic ju nebavi ani v chodaku uz nechce byt vzpiera sa .verim ze stoho vyrastie ale budme radi ze o svojoich detickach vieme lebo niektore maminy by tento pocit zazit chceli.
@vandaebie

leuska35
4. aug 2015

Ja mám takú istú dcérku má pätnásť mesiacov a je to horor neviem si s ňou rady vôbec sa nevie zahrať stále reve keď niečo nemá po vôli nič pri nej nemôžem urobiť som z toho strašne vyčerpaná a nešťastná

modrofuzik11
4. aug 2015

moje deti su tiez velmi aktivne. stretla som sa s pojmom "kinestetici". velmi to na nich sedi. ucia sa pomocou robenia, vela neposedia. dokazu robit dve veci naraz, pretoze napr. prostrednictvom pohybu sa ucia nieco druhe. v slovencine vela materialu neexistuje. viac v anglictine...

angelinja
4. aug 2015

hyperaktivne deti a podobne nezmysly a co v minulosti neboli take deti?nemozem si pomoct ale dnesnym rodicom dobre s....e...dietatu dat oblbovaky?nemate niekoho v rodine?s takou povahou?neni su vsetci kludasi, proste je narocny , ale sak kazdeho rodica vec...