Nekľudné a nervózne dieťa. Pomôžu homeopatiká?
Ahojte mamičky, máte niektorá doma nepokojné priam nervné dieťa-bez zjavnej príčiny? Mám prečítaných xy článkov, kde sa píše, že dieťa vždy plače kvôli niečomu a pokiaľ nie je dôvodom hlad, smäd, teplo, zima, bolesť, zuby atď atď, treba hľadať príčinu inde.. U nás po 9 mesiacoch môžem s istotou povedať, že žiadna objektívna príčina neexistuje tak som sa po mnohých radách a konzultáciách s pediatrami rozhodla vyskúšať cestu homepatie. Rada by som vedela, pokiaľ sa nájdu maminy, ktoré majú rovnaký problém a tiež ho riešili homeopatiou, či by sa so mnou mohli podeliť o skúsenosti - prípadne reakcie.
A kto tu písal o oblbovakoch homeopatiká sú od kedy oblbovaky keď máte takéto dieťatko a nedá sa pri ňom nič urobiť a nemá vám kto pomôcť tak každý hľadá riešenie ako by sa dalo ukludnit a aby sa troška zahralo nehovorim že mu yreba dať oblbovaky ale to asi píše taká mamička čo to nezažila aké je to náročné .
@alba2006 ahoj!narazila som na tuto temu a chcem sa spytat ako ste na tom dnes?Preslo toto obdobie same od seba,alebo ako ste to riesili?Ci ste na tom rovnako??
@lenkamaxim Ahoj, ja som na túto tému narazila tiež dnes, ale odpíšem ti, mám tiež takéto dieťa, čítala som celú diskusiu, akoby bola o nás. Má to veľa synoným... náročné, dráždivé, nespavé, inteligentné,
Teraz má 2 roky 2 mesiace, zlepšenie nastalo, keď začal chodiť, viac sa unavil,
@charity ahoj, tak toto by ma zaujimalo blizsie. Ako vam to zistili? Comu sa uplne vyhybate?
Moj maly je predcasnik, tak sa celkom bojim, aby to nebolo ADHD, ale udajne to nevyzera (spec. pedagog)
vcera som toho pisala viac, len sa mi to neulozilo
stretla som sa este s pojmom kinestetik ( dieta, ktore sa uci cez pohyb a skusenost, to by sedelo na 200%)
@mila19 Nasmu to odhadovali na ADHD. Prejavy mal presne podla ucebnice. Neobsedel viac ako tri sekundy. V kuse v pohybe. Neschopny sa sustredit. Cez den spal za cely zivot raz. Doslova.
Je na nizkohistaminovej diete s obrovskymi obmedzeniami. V skratke: ziadne paradajky, drozdie, konzervanty, farbiva, chemia, ziafne bezne cukriky /len z bioobchodov/, ziadne kuracie maso, udeniny, granko mu tiez nerobi dobre... Ziadne keksiky.
Znasa dobre arasidove chrumky, jablka, kvaskovy chlieb, pije len vodu alebo antihistaminove caje. A za par tyzdnov na prisnej diete po prejavoch ADHD ani stopy, obsedi pri knizke, stavia si lego aj 20 minut,...
Histaminova intolerancia sa diagnostikuje na imunologii. Inak podobne prejavy mozu byt aj pri inych potravinovych alergiach a intoleranciach.
@vandaebie
Ahoj zaujal ma Tvoj problem o nekludnom babatku. Napriek tomu ze prispevok bol davno pridany chcem sa ta prosim opytat ako to s malym dopadlo Moj ma len 2 mesiace ale situacie ake popisujes. Vsetko musi byt v tej sekunde urobene lebo hroza. Jedlo, branie na ruky, vymenena plienka, von z kociara a pod. Mimochodom lekarka mi dala pre neho pyridoxin 1/4 denne ale nemam dojem ze by bolo nieco lepsie. Este mozno horsie.
@vandaebie @vandaebie
Ahoj aj ja mám "dieťa náročné na starostlivosť" a viem aký je začiatok s ním ťažký. Od narodenia mu nič nebolo dobré, plakal aj keď bol napapaný, prebalený .... Keď mal dva mesiace tak v mama a ja začali o o takýchto deťoch písať (výchádzalo to asi pol roka v roku 2009) a veľmi mi to pomohlo - uvedomiť si že nerobím chybu, on je zdraví a v poriadku a našla som spôsoby ako s ním jednať - potreboval veľmi veľa pozornosti a podnetov. On naozaj z toho vyrástol keď sa začal sám pohybovať stal sa samostatnejší. Obdobia vzdoru boli zážitok, ale zvládli sme a teraz je to veľmi šikovný školák. Stále potrebuje veľa podnetov a krúžkov.
Nám tiež poradili homeopatiká - mali sme Sedatif PC, ale nemal žiadny vplyv.
homeopatia nepomoze. Keby vam davali vyplatu v homeopatickych riedeniach, tak by ste vedeli aj preco.
@mercedes16 v podstate nezabralo asi nič, čo sme skúšali. Vekom ho to prešlo, trápili sme sa dlho a postupne keď začal chodiť, vnímať svet inak, keď začal po dvoch rokoch konečne v noci spávať, všetko podnietilo nejaké zmeny a ustalo to. Teraz sa už len borime s klasickými "problémami"daného veku(vzdor, odmietanie atď..). Ale čím je uvedomelejsi, tým je to lepšie..
@vandaebie ahoj, ja som nedávno počúvala reláciu o vesmíre, fyzike, kvarkoch a pod., a padla tam aj téma homeopatiká. Keďže išlo o 3 hodinovú reláciu, tak ti link nepošlem ale
v skratke ti napíšem aký bol verdikt: Podvod storočia! Vraj sa robia v takých pomeroch riedenia, že pravdepodobnosť toho, že je v tej fľaštičke atóm z toho pôvodného, je malá, skôr žiadna! Ale psychicky to niektorým ľuďom, vraj pomáha... .Placebo efekt.
@alba2006
Ahoj, prosim ta mame podobny pripad ako opisujes, niekedy kym nezaspi robi strasny cirkus v kociku normalne sa hambim ist von. U nas to nerobi stale sice, ale ked uz tak to stoji za to :-/ kedy to u vas preslo? Ja to pripisujem tomu ze nevie ako keby zaspat nas odmieta dudlik...

@vandaebie V Prievidzi je detsky homeopat Mudr. Cverhova..je to empaticky a vnimavy clovek...skuste