Prírodná liečba chronickej bolesti chrbta
Dobrý deň, nájde sa tu niekto kto trpí chronickou bolesťou chrbta? Ja mám už dlhodobé bolesti celého chrbta, ale hlavne krížov, platničky sú poškodené. Po celej ľavej strane mám bolesti, k tomu mám ešte kardiostimulátor na srdci, takže u mňa je obmedzená liečba. Každý deň sa snažím cvičiť pár cvikov, ktoré mi dala rehabilitačná, ale zhoršili sa mi tie bolesti. Už veľmi nevládzem, nechce sa mi, som vyštavená z toho a s tým súvisí aj moja psychika na koľko som furt v bolesti, stuhnutosti. Človek sa poriadne ani nevyspi a tá energia sa stráca. Neurologicka mi odporučila ísť do nemocnice na prelievanie, no zatiaľ som odmietla.Chcela mi dať lieky a chronicku bolesť, antiepileptika Lyricu, no ja som taký strachoput a veľmi to nechcem užívať.Takisto aj antidepresiva, ktoré mi aj psychologická odporúča...no ja by som radšej volila nejakú prírodnú liečbu, tak sa chcem spýtať či niekto také niečo neskúšal a má dobré výsledky s tým. Tie bolesti celého tela a svalstva sa zhoršujú a som v takom začarovanom kruhu, z ktorého neviem vyjsť. Ja viem,že nakoniec asi prístupim na tie antidepresiva lebo sa nedá žiť v takom stave.Ale bola by som rada ak tu niekto taký je, kto má podobné bolesti a problémy tak podieľať informácie, poradiť. Ak začnem cviky tak mám pocit, že tie bolesti sa zhoršia..Ďakujem už vopred za každú radu.
@lucioska Treba samozrejme vyhladat fyzioterapeuta skoleneho na SM system. Cvicit sama doma mozes az ked sa tie cviky poriadne naucis, inak si mozes ublizit. Terapeut ta pred kazdym cvicenim musi "ponatahovat" manualnymi technikami.
@lucioska skus aublock a serrapeptazu.

@lucioska SM system jedine. Ano, prvych par mesiacov bude boliet chrbat aj na miestach, kde doteraz nebolel, lebo zapajas svaly, ktore si doteraz nepouzivala. Pri pravidelnom dlhodobom cviceni to prejde. Poskodene platnicky to neopravi, ale zmiernia sa alebo uplne prejdu chronicke bolesti, lebo vahu tela nebude drzat chrbtica, ale novo vybudovane svaly okolo nej. Treba vsak cvicit denne a navzdy. Akonahle svaly nechas ochabnut, budes tam, kde si bola.