icon

Zlé sny po homeopatii

syrik
6. jún 2016

Ahojte, chcem sa spýtať, či ste sa stretli s tým, že by malo dieťa zle sny po liečbe homeopatikami? Všade čítam skôr to, ako mnohým pomohla, no počula som, že môže spôsobiť aj zlé sny, agresívne záchvaty u detí.Takýchto prípadov som našla ako šafranu na nete. Ďakujem Vám veľmi pekne.

papricka33
9. jún 2016

@horana znie to pekne, ale asi to bude totalna blbost. Kazdy z nas sme jedinecna bytost, s jedinecnym originalnym zivotom, skusenostami, zazitkami, prezivanim.... Cize s jedinecnou informaciou. Tu na 100% nepozname ani my sami. Vela veci sa deje na podvedomej urovni, vela veci si nepamatame, ci vytesnime. Diagnostika, hladanie priciny akejkolvek poruchy z pohladu homeopatie, je teda pekne vymyslene, ale veeeelmi tazko realizovatelne. Pri vsetkej kritickej a objektivnej otvorenosti pacienta, nastavit akusi "miniaturu" takejto informacie nemoze ani pristroj, ani homeopat s akymkolvek vzdelanim, ci skusenostami. Kto nas pozna dokonale? No... jeden by tu bol. Ten nas ale lieci inym sposobom 😉

horana
10. jún 2016

@papricka33 To by potom nefungovala uz ani ta psychologia...my sa totiz nejak navonok prejavujeme, uz to bohate staci. Homeopat nemusi spoznat vsetky zakutia nasej povahy, skusnosti a symptomov v absolutnej kompexnosti a previazanosti (aj ked nutno podotknut ze ide do vacsej hlbky nez klasicky lekar ktory riesi obvykle jeden symptom, uplne vytrhnuty z kontextu, klasicky homeopat vedie niekolkohodinovy rozhovor a nejake suvislosti predsa len vidi). Ide o to ze nase prejavy, symptomy su sice neraz nabalene ako vrstvy cibule a casto nie je ani mozne podchytit ich naraz, ale o tom to je, najist tu momentlane najsilnejsiu, najviac posobiacu akoby vonkajsiu vrstvu tej cibule a nastavit riesenie tejto...potom to moze a nemusi pokracovat, podla toho aky je zaujem. Alebo inak povedane ako klbko, niekde obvykle trci kus nite, ktory je jej koncom, neda sa klbko zacat odvijat hocikde zo stredu ktorejkolvek nite, treba zatiahnut resp. zacat to rozplietat od toho "odstrihnuteho" konca. A ten sa homeopat prave snazi najist. Homeopatia zistila ze vacsina prejavov sa druzi do akoby akychsi zakladnych skupin ktore maju spolocne rysy, su iste konstitucne typy atd. Je to niekedy narocne (a inokedy paradoxne hned pomerne zrejme), ale nie az tak ako sa v relativizovani nazdavas.

horana
10. jún 2016

@bmuller Ale samozrejme, kludne pockaj, ono skepticizmus (taky ten syzifovskeho typu) je v podstate tiez len druhom viery, akurat do opacneho smeru. Hra sa sice na nieco nad_celou_vecou, ale ma mantinely, ktore napr. mna nemozu uspokojit. To uz naozaj sa venovat aj ked laicky tej kvantovke a jej zaverom, je to narocne studovat si to, ale aspon clovek zacne zasnut a prestane sa posmievat.

terezka1947
10. jún 2016

@papricka33 nehnevaj sa,ale neplati to vzdy...to by potom ludia,kt. sa cely zivot zdravo stravuju,sportuju,su max pozitivisti,nefajcia,alkohol nepiju ani prilezitostne.....teraz opisujem konkretneho cloveka=dostal rakovinu pluc=po zisteni bol do 3mesiacov mrtvy a este dodam,nevzdaval to ani po diagnoze...bojoval do posl.dychu,este aj ludi okolo povzbudzoval,ze on neumiera a ani neumrie
a tych prikladov mam viac
ako je mozne,ze alkaci,humplujuci tela,dusu,tvrdo makajuci na slnku,v prachu na stavbe cez 50r,vecne frflajuci,ublizujuci ludom,kt. s nim ziju maju cez 65 a este stale su fit?nikdy im nic nebolo?
to su take "ironicke" priklady zo zivota....

suhlasim s tebou v tom,ze naozaj,kto si nedava pozor na zivotospravu a je prilis negativisticky,ze si nabaluje problemy
ale nie je to IBA o tom,ze za chorbu si clovek moze sam

tak skus s tymto nazorom zajst do nejakej emocnice,skus zajst na nejaky doliecovak,ci onkologiu
ved nech by si aj pravdu mala,tak tym ludom prave takymi vyjadreniami iba ublizis
v zivote nie je vsetko cierne a biele
ani pri zdravom zivotno style,ani pri nespravnom zivotnom style
budme trosku empaticki...aj tu na MK su zeny,kt.su chore a maju aj chore deticky.....a vyjadrenia takeho typu si zvazme....nie sme bohorovni,nech s o sebe myslim,co chceme,su veci,kt.nevieme ovplyvit nicim
a ked sme zdravi....tesme sa z toho...ale len nasa zasluha to nie je
a chorym neublizujme recami,ze si za to mozu sami

alaguema
10. jún 2016

@buckeye ja nechcem a nepotrebujem dokazovať nič. Čo som sa ti snažila vysvetliť je, že ty nemáš dôkaz o tom, že voda nedokáže niesť informáciu. Veda nedokázala ani opak, to uznávam. Ale veda je iba súhrn informácií, ktoré sme schopní zaznamenať a vysvetliť. To ale neznamená, že mimo to nie sú veci a javy, ktoré zatiaľ vysvetliť nevieme. Veda nemá odpovede na x otázok. Sú javy, ktorým nerozumieme. A pripadá mi totálne obmedzené tvrdiť, že všetko, čo sme si nedokázali vysvetliť a dokázať, neexistuje. Je úplne jedno k akej vede človek "pričuchol". Aj medzi lekármi sa nájdu svetlé výnimky, ktoré majú myseľ otvorenú a svoje akademické vzdelanie nepovýšili nad všetko. Niekto ostane v zabehnutých stereotypoch a niekto chce ísť ďalej. Ale chápem...odjakživa existoval jav, že všetko, čo vytŕča z (akademického) davu, treba potopiť. Presne podľa tohto vzorca sa tu aj vy, koníkovské vedkyne, chováte.

buckeye
10. jún 2016

@alaguema este raz..ak homeo nefunguje ani podla ich terorie vody, tak proste nefunguje, a ked niekto tvrdi ze nieco nejako funguje je povinny to preukazat o tom veda je,.ja si nemozme vymyslet fanzmagoriu vyvucanu z prsta a tvdit ze to tak je ak nemam dokaz, vzdy je povinnost dokazu na tom, ktor nieco tvrdi..ak homeopati tvrdia, ze homeo funguje na zaklade vody a jej pamata, klamu, pretoze homeo nefunguje na ziadnom zaklade.

luciannka83
10. jún 2016

aký je rozdiel medzi homeopatikami a bylinkami? Homeopatiká nie sú výluhy z bylín v kombinácií s alkoholom, alebo sacharózou? Čítala som raz článok na nete o homeopatikách a poviem Vám pravdu, že som sa zľakla a som ich užívanie vylúčila.

alaguema
10. jún 2016

@buckeye ty sa proste držíš homeopatie, lebo ti to v tejto debate vyhovuje. Ak homeopatia nebola dokázaná, to neznamená, že voda nemá vlastnosti, o ktorých sa tu bavíme. Nie, neboli dokázané. Možno preto, že súčasná veda na to jednoducho nemá mechanizmy. To nie si ochotná priznať a mne osobne je to jedno 🙂 Pekný večer.

murcos
10. jún 2016

@alaguema na temu ci je voda uchovava ci neuchvoava info je dostatok info v zahranicnej literature. takze, ak ovladate anglinu, ci nemcinu, googlujte a posuniete sa o krok dalej.

bmuller
10. jún 2016

@luciannka83 rozdiel je brutaaalny. "bylinky" (fytoterapia) vyluhuju konkretnu rastlinu alebo zmes rastlin priamo do vody (alebo alkoholu ako tinktura a pod.)=vylucia sa z nej jej obsahove liecive latky, ktore si potom das napr. ako caj. homeopatia zdaleka nevyuziva len liecive rastliny, ale jej princip je "podobne sa lieci podobnym", cize hladaju nieco, coho uzitie vyvolava priznaky podobne nejakej chorobe. domnienkou, ze ked to mnohonasobne nariedia (vyuziju pretrepavanim pamat vody), tak telo to dostane zriedene ako nejaky podnet, ktorym zacne proti konkretnej chorobe bojovat aktivaciou svojich prirodzenych mechanizmov (samozrejme, nie je dokazane, ze tento princip funguje, preto tie spory okolo).
no a tie povodne latky v homeopatikach su okrem bylin liecivych (rumancek) praveze v omnoho pocetnejsom zastupeni jedovate byliny (prilbica, lulkovec), rozne mineralne roztoky (dusicnany), jedy (vceli, arzen), atd = vychadza to z popisaneho principu, aby povodna latka vyvolavala podobne priznaky ako nejaka choroba. akoze po tom zriedeni v danom "lieku" nie je ani jedna molekula tych jedov, ale tazko povedat, co tam teda je...
ps. drz sa svojho pocitu z toho clanku 😉

buckeye
10. jún 2016

@luciannka83 nie su to vyluhy z byliniek..teda nie len..oni su vyrabana z hocicoho napr aj z kacacej pecene, ale su nariedene tak, ze ziadna molekula ucinnej latky sa tam uz nenachadza..nieco ako keby ste kvapku extraktu z klinceka kvapli do velkeho plaveckého bazena, a nasledne kvapku z toho bazena do dalsieho a opakovali to niekolko krat

alaguema
10. jún 2016

@murcos žiadny vedecký zdroj (ani zahraničný) nepotvrdil, že voda uchováva informáciu. To mi je jasné. Otázka je, či tie vedecké metódy sú dostatočné na to, aby VYVRÁTILI, túto hypotézu. Takže? Nevieme ako to je. Kedysi nebolo možné vedecky potvrdiť ani to, že Zem sa točí okolo Slnka (boli to len hypotézy), a všetkým ľuďom žijúcim v tom čase na Zemi sa zdalo, že slnko musí obiehať okolo Zeme a nie naopak 🙂 Preto si ja nechávam veľký priestor pre pochybnosť.

aalt
10. jún 2016

Lenze teoria, ze zem obieha okolo slnka sa dala aj dokazat a aj sa velakrat uz vtedy dokazala. Hocikto kto vedel a hlavne chcel mohol dokaz vedecky! vyskusat a zopakovat. U homeopatii je tiez mozne vedecky dokazat a hocikedy zopakovat, ale ze nefunguje. Vysvetleni preco homeopatia "funguje" uz bolo vela a vsetky zlyhali. Uz som cital kadejake kvantove zvasty aj nove formy energie a neviem co ...
informacia a pamat vody ... keby si voda pamatala vsetky latky s ktorymi prisla do kontaktu, tak jedna kvapka by bolo jedno univerzalne a zazracne homeopatikum na vsetko. By ma zaujimalo, ako sa potom ta voda tej informacie chuderka zbavi. Nemusi nic obsahovat (ved staci informacia ze to tam chvilu niekde bolo a velakrat ani neobsahuje, lebo ucinnej latky pri riedeni je tak malo, ze niektore homeopatika ju ani nemozu obsahovat - proste pocet molekul ucinnej latky je mensi ako pocet davok po riedeni).
Sa mi paci ako sa dokazalo, ze homeopatika nemaju ziadne neziaduce vedlajsie ucinky. Akekolvek vedlajsie neziaduce ucinky nemozu byt sposobene homeopatikom, lebo ucinnej latky je tak malo, ze to nemohla sposobit :D
Najlepsi su ti, co broja proti ockovaniu a podobnym veciam, lebo zle farma spolocnosti na tom zarabaju neskutocne prachy a samozrejme na vsetko odporucaju homeopatika ... Farma spolocnosti zarabaju najvacsie prachy na homeopatikach. Ziadny vyskum a vyvoj, ziadne klinicke testovanie, tabletka obsahuje na 99.999... % placebo a rozpravkove predaje! Ani na kozmetickych pripravkoch a vitaminovych doplnkoch tolko nezarobia a to je tiez z tych lepsich kseftov ...
Ale kludne si to berte, lepsie ako sa zbytocne napchavat skutocnymi liekmi, len to prosim nedoporucujte naozaj chorym ...

murcos
10. jún 2016

@zzuzika511 zuzika, skus si nieco vygooglit o pani dr. vlckovej. bez urazky. ja som sa viac krat pytala v tejto teme, preco cirkev a homeopatiu zastupuje LEN ONA svojim svedectvom (rok dozadu sa pridala este nejake pani, ktora sa venovala liecitelstvu) Ja som toto svedectvo prvy krat videla pred viac ako desiatimi rokmi. co k tomu dodat?ak vyhrabete aj ine svedectvo, tak sa potesim. Neda mi nedodat, pred xx rokmi som na nete citala (nie na svk zdroji) ze hoemopatiou bola liecena aj matka Tereza, tak ako Papze Jan Pavol druhy......len tak naokraj

murcos
10. jún 2016

@alaguema skus najprv prelistovat a vypocut si

zzuzika511
10. jún 2016

@murcos nepotrebujem si nikoho googlit skor vy by ste si mali troska viac o tom nastudovat...., a aj bez studovania kazdy normalny clovek hned ako to vlozi do ust zisti ze je to cisty cukor uz ten sam o sebe je zdraviu skodlivy a urcite nikomu nepomoze ze je to namocene v nejakej bylinke to si rovno mozte dat salku caju ktory je omnoho lacnejsi a silnejsi ako par guliek cukru v nom namocenych..... a na nete je toho viac nez dost nie len videii ale aj clankou od roznych autorou a v skutocnosti pravda je napisana aj na krabicke produktu len si ju staci dekodovat... A necitala som celu diskusiuu ale nejake clanky tu popridavali aj niektore mamicky a tiez sa lisia autori...

https://www.youtube.com/watch?v=kagATiubOp8

https://www.youtube.com/watch?v=iu_FZvICCQE
zzuzika511
10. jún 2016

Este dodam prispevokz wikipedie kde je jasna definicia homeopatie :

https://sk.wikipedia.org/wiki/Homeopatia

@murcos

murcos
10. jún 2016

zuzka511 a co takto doplnit svedectvo pani Vlckovej? Podla mna treba zaplatat dieru novou skusenostou. Dakujem za linky.

zzuzika511
10. jún 2016

@murcos myslim ze nie je potrebne doplnat dalsie svedectvo je tu toho viac nez dost len vy asi neviete citat kedze ste sa upli na to ze je tu jedine jedno svedectvo resp. dva.... nejde len o svedectva a co vsetky odborne clanky, vykumy nepotvrdzujuce ucinnost homeopatik atd....ale naco stracat cas s niekym kto je mudrejsi ako cely internet...
Skuste vy pridat nieco co potvrdzuje ze je to naozaj dokazané..... neexistuje jediny dokaz...ale ludska PSYCHIKA je naozaj silnejsia ako ktorykolvek liek🙂 prajem pekny vecer

http://www.lovcisarlatanov.sk/homeopatia-pokus-...

murcos
10. jún 2016

@zzuzika511 Zuzana, nechcela som to pisat, ale napisem.
Poznam x ludi, ktorim homeopatia zabrala, tyka sa to aj mna, mojich deti,
ano, sama som v prispevkoch spomenula silu vlastneho JA a to nemyslim placebo.
Okrem ineho mi neda nedodat.
Byvame v prostredi, v ktorom sa slimac citi viac nez dobre. Ako kazdy rok aj tento
som x veci posiala, zial slimaci boli rychlejsi. Pred par dnami sa mi dostal pod oko
link HOMEOPATIA DO ZAHRADY, - globule proti slimakom. Cuduj sa svete, -miesta, ktore
som poliala roztokom z globul slimaky obchadzaju a mne konecne rastie salat, kalerab,
dokonca kopor (ktory bol ako prvy vzdy prec) Aby si nahodou niekto nieco nemyslel :D
som pri zmysloch a pravidelne chodim rastlinky kontrolovat. Slimaky su vsade tam, kde som roztok nepozila. Takze damy, viete mi prosim nieco ku tomuto povedat??

zzuzika511
10. jún 2016

@murcos Jasne ved taketo pripravky sa daju kupit aj v zahradkarstve... a vobec to nemusia byt homeopatika ja v podstate nie som zastanca ani odporca liekou a to sa tyka oboch kategorii tiez uprednostnik bylinky pred klasickymi liekmi ktore su tiez sama svinstvo (ja skoro vobec nejedavam ani lieky od bolesti hlavy,zubou...) len ma rozculuju zastancovia niecoho co nie je nijako dokazane a aj na krabicke ich produktu je napisane ze je to cukor v roztoku... kazdemu pomoze to v co veri, ti co veria v klasiku darmo sa budu dopovat homeopatikami a cakat ze to pomoze... homeopatika ,,zaberaju" u toho kto v to veri ze to pomoze = cista psichyka cloveka ktora lieci a homeo.firmy to vo velkou vyuzivaju a bohatnu na tom....

murcos
10. jún 2016

zuzika511 a preto nebudeme urazat kazdeho toho, kto proti akejkolvek alternativne nie je zaujaty. vsak? kazdy ma slobodnu volu, kazdy sa moze rozhodnut tak, ako uzna za vhodne a ten druhy ho nema dovod odsudzovat. Howgh

alaguema
11. jún 2016

@murcos ak máš nejaké zdroje ohľadom vody, poprosím link. Rada sa poučím.

murcos
11. jún 2016

hod do googlu v angline alebo nemine voda ako zdroj informacii a vybehneti dost na citanie, prip. pocuvanie

menoruze
22. jún 2016

ano, moja blizka rodina, ma malu dcerku, po nasadeni homeo prisli nocne mory, ktore nemali podklad v nicom cez den (pohodove dieta, ziadne stres. zazitky, normalna rodina, ok zdrav. stav)

tinka3636
5. jan 2017

Chcem sa poradit ohladne homeopatik na hrdlo...mate skusenosti?

luciannka83
6. jan 2017

@tinka3636 najradsej ziadne homeopatika. Sprav si silny salviovy caj a kloktaj s nim viackrat do dna. Alebo je to jedno co budes kloktat. Moze to obsahovst aj alkohol.

0silvia0
6. jan 2017

@tinka3636 na hrdlo je výborný propolisový sprej