icon

Aké máte skúsenosti s hormonálnym vnútromaternicovým telieskom?

9. júl 2026

Stalo sa vám pri teliesku, že nesadlo a bolo ho treba vybrať? Napr. špinenie, priberanie, či iné nežiadúce účinky?
A ešte otázka, bolelo vás zavádzanie? Podľa gpt si môžem dať hodinu pred zavedením tabletku od bolesti. Ale neviem, či obyčajná tabletka od bolesti na toto zaberie.

anonym_fa783e
9. júl 2026

Dve kamosky kvoli spineniu ... u mna po 6 tyzdnoch spinenie prestalo a bol skoro 5 rokov pokoj... prekonzultuj s lekarom, mna zavadzanie bolelo, velmi, aj krvacalo... zle mu to slo vlozit. Niektori lekari ponukaju jemne umrtvenie krcka injekciou pred zakrokom... vsetko je to o komunikacii. Ze by po tom niekto pribral - v mojom okoli niikto a bavime sa o tom vcelku otvorene...

anonym_7ee480
9. júl 2026

@anonym_autor u mna to bola asi najhorsia bolest aku som zazila, bolo to strasne. Aj mi daval krem na znecitlivenie, aj som si davala Aulin pred tym, ale bolo to strašne. Nemam to dostatocne dlho, aby som spozorovala nejake vedlajsie ucinky, ale to spinenie je dost naprd. Dufam, ze sa to zlepsi.

anonym_7ee480
9. júl 2026

@anonym_autor a este jedna vec, ak ti nesadne do 3 mesiacov mas zaruku, ze ti vratia peniaze. Ja som platila asi 7500 kč, asi 300€ myslim

autor
9. júl 2026
@anonym_7ee480

@anonym_autor u mna to bola asi najhorsia bolest aku som zazila, bolo to strasne. Aj mi daval krem na znecitlivenie, aj som si davala Aulin pred tym, ale bolo to strašne. Nemam to dostatocne dlho, aby som spozorovala nejake vedlajsie ucinky, ale to spinenie je dost naprd. Dufam, ze sa to zlepsi.

@anonym_7ee480 a už si rodila?

anonym_8826dd
9. júl 2026

@anonym_autor ja mám od minulého roka, od novembra. Prvé špinenie bolo také dlhšie, teraz mi ešte príde v čase menštruácie, ale slabé na pár dní a tak len na intimku. Zavádzanie bolo nepríjemné, ale mňa nebolelo, týždeň na to, mi trhali osmičku, a to bolo oproti tomu hrozné. 😃 Cca polhodinu pred som si dala na radu gyn ibalgin.

anonym_7ee480
9. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_7ee480 a už si rodila?

@anonym_autor nie, mám jaydess

autor
9. júl 2026
@anonym_7ee480

@anonym_autor nie, mám jaydess

@anonym_7ee480 ci to nemohlo viac boliet aj preto. predsalen, tie co rodili uz nemaju taky uzky krcok...

anonym_7ee480
9. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_7ee480 ci to nemohlo viac boliet aj preto. predsalen, tie co rodili uz nemaju taky uzky krcok...

@anonym_autor no ved jasne, ja len hovorim o mojej skusenosti, neuviedla si ci si rodila alebo nie

fazulka41
9. júl 2026

Mna to zavedenie teslieska bolelo len trosku.Menstruaciu nemavam a je to super.Mam pokoj a nemam viac ziadne bolesti v podbrusku.

rain294
11. júl 2026

Zavadzanie nebolelo a dokopy nic som necitila dala mi anestetikum a ani nic od bolesti som nepotrebovala. Asi 6mesiacov som spinila kadejako, teraz uz iba slabo v 3-4 dni v case menstruacie. Ziadne vedlajsie ucinky.