Ako dlho trvá, kým si telo zvykne na hormonálnu antikoncepciu?
Ahojte, prosím vás ako dlho vám trvalo na začiatku užívania hak kým si organizmus zvykol na antikoncepciu? nemyslím spinenie.ale bolesť hlavy , nevoľnosť , točenie hlavy , únava slabosťam.mám na mysli tieto vedľajšie účinky.5 deň beriem mistru a cítim sa unavená ,hlava sa mi točí, taká nesvoja som
@danieli ešte máš maitalon?
Ano
@danieli ako si spokojná? koľko ju už berieš? akú máš intenzitu krvácania?ja som ju teraz začala brať 8 deň.tak som zvedavá.
Mne velmi pomohla, mala som velmi silny cyklus, zlu plet, extremne vykyvy nalad, bolestive prsia cely mesiac, podprsenka ma sialene tlacila, cele zle, mam ju asi rok a pol a vsetko ustupilo, ani som si to neuvedomovala nejako extra, ale odkedy beriem maitalon vyrazne sa mi zlepsila kvalita zivota, doslova, neverila by som, ale je to tak a to som hormony nechcela, ze to nejako zvladnem, no nie
@danieli takže máš slabé krvácanie.mna aj pms trápi.velmi dúfam že sa aj mne zlepší kvalita života.a ešte otázka váha? taká istá alebo si pribrala alebo schudla?
@danieli a mala si na začiatku užívania nejaké nežiaduce účinky?
Neziaduce ziadne, ja som sa nenormalne trapila uz predtym a skusala vsetko mozne nemozne, prirodne caje, relax, cvicenie, strava a tak dalej a nic nic nic, krvacanie o polovicu slabsie, drzim palce
@yoxinka čítala som tvoj komentár.ale ja nemám problém so silnými kŕčmi pri menštruácii.ja mám problém so silným krvácaním, že aj 2x za noc sa musím sprchovať.a na silné krvácanie mi nepomôže cvičiť s panvovym dnom.
@danieli ešte berieš maitalon?
Ano preco?
@danieli ako si spokojná?po akej dobe ti zmiernila intenzitu krvácania?
Okamzite v prvom cykle po nasadeni som citila rozdiel, do mesiaca bol zo mna iny clovek, ja som to tak nejak brala, ze ok vekom sa kadeco meni, ale to bol obrovsky rozdiel, plet vlasy vykyvy nalady bolest prsnikov pms vsetko ovela lepsie a hned, u mna ako sibnutim prutika, ved ja som na wecko nestihala chodit, zelezo nizke…
@danieli ja tiež beriem maitalon, 7 mesiac.a 2 mesiace má viac bolí hlava.prsia ma začali bolieť.a intenzita krvácania len trocha sa zmiernila.asi by som mala ísť ku gynekologovi ať mi zmení.mne napr na vlasy pleť nepôsobí vôbec.
Ja som mala plet strasnu, sem tam vyrazka by nevadila, ale ja som vyzerala ako v puberte, moje sebavedomie sa otriasalo v zakladoch😂krvacanie silne, prsia napate na prasknutie pomaly vkuse, rozplakala ma aj reklama v radiu, na druhej strane ked som sa rozkricala z hnevu tak ma bolo pocut az v hlavnom meste, ja som sama so sebou nemohla vydrzat, cele zle stale zle🤷♀️
@danieli to si mala pred hak?
Ano pred hak, dlhu dobu po narodeni deti cca 7 rokov mi bolo dobre, vsetko fungovalo aj bez hak, potom sa mi pomalicky zhorsovala plet, pridali sa napnute prsia, silnela menstruacia, nalady som takmer prehliadla, ale ked som si uvedomila, ze doma hukam po rodine a bez priciny bolo jasne, po hak obrovsky obrat k lepsiemu a to som gynekologovi somrala, ze ja hormony nechcem, tak asi tak

pozri si bagniariradio podcast, ma aj eshop bagniaristore… baba sa tomu venuje dlhodobo … nemusis brat hormony, to je len zakryvanie symptomov a nie riesenie priciny.. antikoncepcia ma az prilis vela neziaducich ucinkov a negativnych ucinkov na zdravie vratane castych embolii..