Ako kresťania riešia antikoncepciu pri nepravidelnom cykle?
Ako sa chránite pred otehotnením ? Ja viem, že prirodzené metódy. Problém je, že vôbec netuším čo robiť. Cyklus totálne nepravidelný akurát som bola po 63 dňoch na vyvolavacke teraz mám menzes. Hlien som mala taký klzký skoro stále. Nikdy nebolo, že sucho. Nechápem ako sa dá podľa toho vyznať. Meriam aj bazalnu teplotu ale aj tak to uvidim az spätne. Ktovie aký bude ďalší cyklus. Ako to riešite keď máte takéto cykly ?
Však a taká antikoncepcia by ti pomohla aj na ten tvoj cyklus alebo nech sa chráni muž však kresťan nekrestan je to snáď jedno nemyslíš zdravie je najdôležitejšie a mať rozbitý cyklus nie je nič dobre potom keď budeš chcieť byt tehotná budeš mať problém takže antikoncepcia najlepšie riešenie
@andrejka1974 ja chodím ku kresťanskému gynekologovi on má výhrady vo svedomí. Dal mi len vyvolavacku a že mám čakať čo bude dalej. Do budúcna by som ešte chcela dieťa ale s takýmto cyklom neviem čo robiť. Antikoncepciu mi určite nepredpise.
tak zmeň gynekologa, no ja chodím do kostola pravidelne, ale či budem brať antiku mi nikto nezakáže 🙂 mne práve že pomáha, lebo sa mi robili bez nej cisty
Ak chces do buducna este dieta, ries svoj cyklus uz teraz. Aby "potom" nebolo neskoro.
Ak chces do buducna este dieta, ries svoj cyklus uz teraz. Aby "potom" nebolo neskoro.
@zltalienka a čo by mi mohlo pomôcť ?
Ja nie som lekar. Vie Tvoj gynekolog ze mas nepravidelne cykly a ze chces mat (v buducnosti) dieta? Ako to navrhuje riesit?
Ja nie som lekar. Vie Tvoj gynekolog ze mas nepravidelne cykly a ze chces mat (v buducnosti) dieta? Ako to navrhuje riesit?
@zltalienka no ja som po pôrode momentálne pol roka a menzes mi prišiel hneď po šestonedelí a potom ešte 2x po 34 dňoch a potom už mi neprišiel takto strašne sa natiahol. Išla som gynekologovi a pichol dve vyvolavacky a že uvidíme čo bude pri ďalšom cykle. Čakala som popravde od toho viac. A ani som nekojila vôbec.
Ja sa bojím, že niečo zanedbam
To si mala napisat do uvodneho prispevku, ze si len pol roka po porode. To celkom meni situaciu. Ja som dojcila, tak neviem poradit, co je este "normalne" pol roka po porode pre zeny, co nedojcia.
Ak nie si spokojna z gyn, chod k inemu.
Ja beriem antikoncepciu a je mi to úplne jedno, či je to hriech, alebo nie, podľa mňa je väčší hriech priviesť na svet dieťa a nedať mu lásku, starostlivosť...a ver tomu, že cirkev ti v tom nepomôže.
Tak zmeň lekára lebo fakt toto nie je normálne ano aj u nás taký lekár bol a veľa ľudí sa mu radšej vyhýbalo nestojí to za tie problémy aj tak ich už máš dosť
Skus plodar.sk
Pomôžu Ti spoznať svoj cyklus a vedia často poriešiť aj tieto problémy bez antikoncepcie. Antikoncepcia toto nevyrieši, iba zakryje problém, lebo sa bude javiť, že je všetko ako má byť.
Majú lekárov vo väčších mestách a veľa informácií aj na stránke.
Ah9j, uz si tu pissla, vsak? Pridaj sa do skupinky veriace mamicky.
Klzky hlien plus 67 dni hovori za anovulacny cyklus s vysokym estradiolom. My sme fungovali na creighton modeli, mala som lektorku, s ktorou sme vela skypovali, tiez som mala cykly nepravidelne, anovulacne atd, ale tam je aj zdravotny problem a obyvajne sa to spaja s neplodnostou.
My sme sa niky nechranili a to ani prerusovanim a nikdy som neotehotnela.
Riesili sme teda liecbu aj tehotenstvo naraz.
Antikoncwpcia, teliesko, barierova antikoncepcia ani prerusovana suloz nie su krestanske moznosti
Ahoj, napis mi sukromnu spravu
si este len pol roka po porode, cyklus sa akotak upravi najskor! za rok, aj viac, poznam zeny, ktore kym dojcili, nemali menzes, a bavime sa o roku, dvoch po porode.
teraz zbytocne by si riesila nieco, stale mas hormony este “neupratane” po porode
Veď ak dojčiť nemôžeš mat predsa pravidelnú ms
😉
Veď ak dojčiť nemôžeš mat predsa pravidelnú ms
😉
@katulienkax nie práveže som vôbec nekojila preto som z toho zmätená čo sa deje 😓
Tak ja som 6 mesiacov po pôrode, dojčenie bolo ledva mesiac a pol a cyklus mám ako hodinky. Prepáč, ale ja by som ku kresťanskému gynekológovi nechodila, kusisko odborných postupov ignoruje, lebo viera 🤦 A mám kamarátku, čo mala s jedným veľmi veľmi zlú skúsenosť.
Napisem tu trochu z ineho pohladu, aky tu prevazuje: krestansky doktor musi hladat priciny problemu a riesit ich tak, aby, pokial je to mozne, lekarskym zasahom neobmezoval plodnost pacientky
Bola som za niekolko rokov u viac ako 10 gynekologov, dokonca aj velmi znamych a ospevovanych aj tu na koniku a teda pricinu nehladal ziadny z nich. Vsetci ako riesenie ponukali len teliesko, co vsak blokovalo plodnost. Az krestanska doktorka hned v prvom cykle odhalila pricinu a hned mi nasadila liecbu so zachovanim plodnosti. Po rokoch som teda zacala zit ako normalny clovek. Teraz spätne poznam ako uplny laik tolko priznakov, ktore ti studovani doktori uplne ignorovali a podcenovali.
Napisem tu trochu z ineho pohladu, aky tu prevazuje: krestansky doktor musi hladat priciny problemu a riesit ich tak, aby, pokial je to mozne, lekarskym zasahom neobmezoval plodnost pacientky
Bola som za niekolko rokov u viac ako 10 gynekologov, dokonca aj velmi znamych a ospevovanych aj tu na koniku a teda pricinu nehladal ziadny z nich. Vsetci ako riesenie ponukali len teliesko, co vsak blokovalo plodnost. Az krestanska doktorka hned v prvom cykle odhalila pricinu a hned mi nasadila liecbu so zachovanim plodnosti. Po rokoch som teda zacala zit ako normalny clovek. Teraz spätne poznam ako uplny laik tolko priznakov, ktore ti studovani doktori uplne ignorovali a podcenovali.
@janetinka27 ja napíšem z druhej strany, kde moja kamarátka stratila 5 rokov u vychýreneho kresťanského gynekológa, peniaze za čaje a vitamíny a problém bol ..v spermiograme. Ktorý kresťansky gynekológ považoval za hriech vyšetriť. Našťastie išli fo centra asistovanej reprodukcie a majú tie deti už tri.
@janetinka27 ja napíšem z druhej strany, kde moja kamarátka stratila 5 rokov u vychýreneho kresťanského gynekológa, peniaze za čaje a vitamíny a problém bol ..v spermiograme. Ktorý kresťansky gynekológ považoval za hriech vyšetriť. Našťastie išli fo centra asistovanej reprodukcie a majú tie deti už tri.
@michaela329 verim, neviem vsak ako kamaratka teda postupovala dalej v centre asistovanej reprodukcie a ako im pomohli. Nenapisala si viac, pre krestana nie su niektore postupy v car prijatelne
Ps: krestanski gynekologovia zvyknu davat kontakt na urologa, ktory by im so spermiogramom pomohol aj bez toho, aby to bol "hriech"
@michaela329 verim, neviem vsak ako kamaratka teda postupovala dalej v centre asistovanej reprodukcie a ako im pomohli. Nenapisala si viac, pre krestana nie su niektore postupy v car prijatelne
Ps: krestanski gynekologovia zvyknu davat kontakt na urologa, ktory by im so spermiogramom pomohol aj bez toho, aby to bol "hriech"
@janetinka27 a to ako dostanú ten materiál vonku? Injekčne? Seriózne toto niekomu príde ako lepšia možnosť a zároveň sa bude tváriť ako mu ide o dobro toho páru 🤦 Nie, pán kresťanský gynekológ manžela nikam neposielal, problémy stále videl v kamarátke. V CAR jednoznačne videli problém u manžela a tak aj bolo, u nich sa riešilo zlepšenie spermiogramu - odbery museli opakovať, toľko hriechu...., separacne a oplodnovacie techniky - aby bol čo najlepší výsledok s ohľadom na jeho dg. Takže nič pre kresťanov prijateľné.
@janetinka27 a to ako dostanú ten materiál vonku? Injekčne? Seriózne toto niekomu príde ako lepšia možnosť a zároveň sa bude tváriť ako mu ide o dobro toho páru 🤦 Nie, pán kresťanský gynekológ manžela nikam neposielal, problémy stále videl v kamarátke. V CAR jednoznačne videli problém u manžela a tak aj bolo, u nich sa riešilo zlepšenie spermiogramu - odbery museli opakovať, toľko hriechu...., separacne a oplodnovacie techniky - aby bol čo najlepší výsledok s ohľadom na jeho dg. Takže nič pre kresťanov prijateľné.
@michaela329 spermie sa daju odobrat napriklad perforovanym kondomom
@michaela329 spermie sa daju odobrat napriklad perforovanym kondomom
@janetinka27 prosím? Takže ručná práca od manželky je zlá, ale perforovaný kondóm je ok? Toto je ale skutočne bizarné 😂 Hlavne keď tie vzorky musia byť čisté a do pol hodiny v labaku.
@janetinka27 prosím? Takže ručná práca od manželky je zlá, ale perforovaný kondóm je ok? Toto je ale skutočne bizarné 😂 Hlavne keď tie vzorky musia byť čisté a do pol hodiny v labaku.
@michaela329 no nepros tolko.napisala som v com je rozdiel pri postupe u krestanskeho lekara, ze on nemoze prefpisovat antikoncepciu a preto musi hladat pricinu a podla toho liecit. Beznt gyn predpise antikoncepciu, vypne cyklus a toto krestansky lekar nemoze (moze napriklad ak zena nezije pohlavne atd)
To ze tebe rucna praca pripada lepsia ako iny postup lekara,je tvoj nazor
@michaela329 no nepros tolko.napisala som v com je rozdiel pri postupe u krestanskeho lekara, ze on nemoze prefpisovat antikoncepciu a preto musi hladat pricinu a podla toho liecit. Beznt gyn predpise antikoncepciu, vypne cyklus a toto krestansky lekar nemoze (moze napriklad ak zena nezije pohlavne atd)
To ze tebe rucna praca pripada lepsia ako iny postup lekara,je tvoj nazor
@janetinka27 ja Ti vlastne ďakujem, dlho som sa tak nepobavila 🤣 Perforovaný kondóm...k ostatným hlupostiam sa vyjadriť nejdem, našťastie nemusím chodiť k lekárovi, ktorý je tak "odborný" ako kresťanskí gynekológovia.
@janetinka27 ja Ti vlastne ďakujem, dlho som sa tak nepobavila 🤣 Perforovaný kondóm...k ostatným hlupostiam sa vyjadriť nejdem, našťastie nemusím chodiť k lekárovi, ktorý je tak "odborný" ako kresťanskí gynekológovia.
@michaela329 hmmm, no co ja s tym, nemusis ma o tom informovat
@michaela329 a patri vysetrenie muzskej plodnosti, teda spermiogram do kompetencie gynekologa? Nema ten nahodou iba pacientky zeny?

Však a taká antikoncepcia by ti pomohla aj na ten tvoj cyklus alebo nech sa chráni muž však kresťan nekrestan je to snáď jedno nemyslíš zdravie je najdôležitejšie a mať rozbitý cyklus nie je nič dobre potom keď budeš chcieť byt tehotná budeš mať problém takže antikoncepcia najlepšie riešenie