Ako postupovať pri meškajúcej menštruácii po vysadení antikoncepcie?

nicoletas2449
7. máj 2025

Dobrý deň. Chcem sa opýtať, v januári som vysadila antikoncepciu, krvácanie z vysadenia skončilo a ja som už ďalšiu nezobrala. Ďalšia ms prišla vo februári. Malá som presný 31 dňový cyklus. Následne na nejaký 18-19 deň ovulácia podľa hlienu a o 14 dní znova ms. Posledná teda bola 21.3. vtedy sme si povedali že sa začneme snažiť o bábätko. No od toho marca som menštruaciu ešte nemala a ani neviem kedy bola ovulácia. Asi týždeň a pol dozadu som mala také bolesti ako pred ms s hlienom ale nič neprišlo. Testy mám tiež negatívne. Neviem ako mám postupovať ďalej? Ísť na vyvolavačku alebo čakať kým príde sama? Nechcem do seba zas pchať chémiu. No bojím sa že keď nepríde ms tak ani nie je šanca otehotnieť. Prípadne čo si kúpiť z vitamínov na podporu otehotnenia? Neviem čo teda robiť ďalej aby ms sa naštartovala.

sisa9496
9. máj 2025

@nicoletas2449 Ahoj, po HA je to podľa mňa bežné. Keď som ju ja vysadila, tak sa moje telo dávalo dokopy skoro rok 🤷🏼‍♀️ Ale ak máš nejaké pochybnosti, tak behni k lekárovi, aby ťa vyšetril.
Na podporu otehotnenia stačí zatiaľ kyselina listová, teda aspoň ja beriem zatiaľ len to a počkám, čo a ako, ak by sa nepodarilo, tak po pár mesiacoch skúsim niečo iné.
Držím palce 🍀

nikaeli
9. máj 2025

@nicoletas2449 tvoje telo sa musí naučiť existovať bez umelých hormónov, ktoré si doteraz užívala. Musí sa doslova spamätať a nabehnúť na nový vlastný cyklus. Šla by som za lekárom, požiadala o hormonálny profil a uvidíš podľa výsledkov. Netlačila by som každý mesiac na bábätko.. zbytočne si sklamaná, daj tomu trošku čas 🤍

nicoletas2449
autor
12. máj 2025

@sisa9496 ahooj. Ďakujem za odpoveď, a prosím akú kyselinu listovú máš? Lebo ja čím viac o Tom čítam tým som viac stratená v tom. Lebo že môže telo neštiepiť kyselinu listovú a že potom je to problém s tými obyčajnými tak neviem

sisa9496
12. máj 2025

@nicoletas2449 ja mám klasickú od Jamiesona. Nečítala som o tom radšej nič a skúsila som prvú, ktorá mi padla do oka 😃🙈

vivien234
19. máj 2025

@sisa9496 presne tak, telo zažilo veľký nápor hormónov a teraz sa musí z toho dat do poriadku. Je to bežná vec s ktorou sa telo snaží popasovať v prípade ak by si mala nejaké bolesti alebo nejaké problémy vo forme folikularnej cysty alebo podobne treba zájsť k lekárovi. Časom by sa to aj tak malo dať samé do poriadku.