icon

Ako prestať užívať antikoncepciu bez rizika?

pupa12
11. aug 2025

Ahojte, chcela by som prestať užívať antikoncepciu. Vedeli by ste mi poradiť ako na to čo najbezpečnejšie? Môžem očakávať zvýšenie váhy, akné alebo niečo podobne? Ďakujem

janai1
11. aug 2025

@pupa12 doberies blister a ďalší nezačneš. Tam nemáš čo iné špekulovať.

sara07
11. aug 2025

tam nemáš ako vysadzovat
proste doberieš blyster a druhy nezačneš
priberanie z antikoncepcie je už vyvratene, zvyšená chut na jedlo sladke vieš predsa kontrolovat
akné a podobne lakocinky, už nebudeš mat hormony v určitej hladine, telo si bude regulovat samé čiže ano priprav sa ale možno nie, možno nič z toho toto ti fakt nikto nepovie

uhnakova
11. aug 2025

Môžeš vysadiť absolútne kedykoľvek, aj uprostred blistra. Krvácanie pri užívaní antikoncepcie nie je skutočná menštruácia, ale krvácanie z vysadenia hormónov. Skutočný cyklus nabehne postupne behom 1-3 mesiacov, ako u koho, niektoré telo sa skôr prestaví naspäť na prirodzené hormóny, niektoré neskôr.

sara07
11. aug 2025
@uhnakova

Môžeš vysadiť absolútne kedykoľvek, aj uprostred blistra. Krvácanie pri užívaní antikoncepcie nie je skutočná menštruácia, ale krvácanie z vysadenia hormónov. Skutočný cyklus nabehne postupne behom 1-3 mesiacov, ako u koho, niektoré telo sa skôr prestaví naspäť na prirodzené hormóny, niektoré neskôr.

@uhnakova s názvom skutočný cyklus by som bola opatrnejšia lebo tu z toho vedia urobit blud
nabehne hned, a niektoré baby otehotneju v prvy mesiac po vysadení

22patricius
15. aug 2025

Ja som vysadila antikoncepciu po 10 rokoch a veľmi sa bojím čo sa bude diať kedy a či dostanem menštruáciu áno viem stres tomu nedopomoze kúpila som si gynex a ešte čakám na materskú kasicku ma niekto skúsenosť s tým?

sara07
15. aug 2025
@22patricius

Ja som vysadila antikoncepciu po 10 rokoch a veľmi sa bojím čo sa bude diať kedy a či dostanem menštruáciu áno viem stres tomu nedopomoze kúpila som si gynex a ešte čakám na materskú kasicku ma niekto skúsenosť s tým?

@22patricius nič sa nebude extrémne diat .. ja som vysadila 2x a v pohode zakaždym

22patricius
15. aug 2025
@sara07

@22patricius nič sa nebude extrémne diat .. ja som vysadila 2x a v pohode zakaždym

@sara07 a kedy cca ste dostali prvý menzes?

22patricius
15. aug 2025
@sara07

@sara07 a koľko ste ju vy brali?

sara07
16. aug 2025
@22patricius

@sara07 a kedy cca ste dostali prvý menzes?

@22patricius hned prvy mesiac, a prvy mesiac aj môžeš otehotniet kedže ovulacia
10 rokov , pauza, 8 rokov
prve tri mesiace ma trochu bolievali vaječníky ale nič strašne a potom v pohode už normálne