Ako sa chrániť, keď už neplánujem deti?
Ahojte, tie co mate deti a neplanujete dalsie, aku formu ochrany/antikoncepcie ste si vybrali a ste spokojne?
@klarissa25 ovplyvnuje horm.teliesko libido a nalady a pod.?
@jolikaa určite nie...
Ja mam vnutromaternicove teliesko- mirenu
@fairyprincess toto by si poradila aj svojej dcere?
Ja mám nehormonálne teliesko. Prvé som mala skoro 10 rokov (odporúča sa 5, ale keďže je bez hormónov, tak môže byť aj dlhšie), potom tehotenstvo po vybratí a teraz mám znova.
https://www.pilulka.sk/multiload-detect-cu-375-...
@jolikaa mám Mirenu, už tretiu, maximálna spokojnosť, žiadne nálady, žiadne vedľajšie účinky.
@fairyprincess a to znamená, že to je najspoľahlivejšia ochrana pre všetky ženy 🙉
@elizabet173 mirena je hormonalna, vsak?
@fairyprincess moja skusenost, ze bez kontroly cyklu a pocitania plodnych dni by som otehotnela hned
@fairyprincess a ani sex si asi nemala...
ale ak žena chce mať sex a nechce otehotnieť, tak teliesko (vnútromaternicové alebo do ramena) / náplasť / tabletky / kondóm... podľa frekvencie a či chce žena hormóny alebo nie.
@jolikaa nie, mám rovnaké krvácanie ako bez. vlastne som v posledných rokoch zvýšila výrazne prísun vitamínu C a krvácanie je minimálne. pred telieskom aj počas prvého telieska som mávala silné krvácanie (rovnaké bez aj s). samotné teliesko nemá u mňa žiadny vplyv na silu ani dĺžku krvácania.
@fairyprincess wau, to je super rada 🙂
Tak asi mate problem s plodnostou, bud ty alebo partner
@fairyprincess ja som nikdy do seba tabletky nepchala. Keď som sa rozhodla mať dieťa, tak som otehotnela okamžite, hneď prvý mesiac, bez toho, aby som tušila, či mám alebo nemám pplodné dni. Takže ja by som toto určite neriskovala, mala by som nervy každý mesiac a nulový pôžitok z milovania ako bonus k tomu
Ja mam sterilizaciu, nemam ziadne problemy a som spokojna.
Ja mam mirenu a nikdy by som nemenila. Za mna najlepsie rozhodnutie🤡
@belllinka nemusía mať problémy s plodnostou a môže im to vychádzať celý život, ak si muž dávaj pozor. Alebo aj nemusí. Práve v posledných dňoch tu pribudli dve témy, v ktorých ženy písali, že sú zaskočene tehotenstvom, roky to fungovalo a zrazu...ak to niekomu vyhovuje, nech sa páči, ja nemám rada adrenalinove športy.
@fairyprincess to je tvoja skúsenosť, štatistika ale nepusti
@fairyprincess iné skúsenosti má žena vo veku 20 a iné vo veku 40. ak však žena po rokoch intenzívneho sexuálneho života s viacerými partnermi bez používania ochrany neotehotnela, tak je to podľa mňa skôr dôvod na návštevu lekára s cieľom preveriť reprodukčnú schopnosť.
@fairyprincess pouzivali ste antikoncepcnu metodu - prerusovanu suloz.
keby ste nepouzivali ziadnu antikoncepciu, tak by ste isli naplno
@tanyan ja som to pochopila tak, že neotehotnela vďaka prerusovanej súloži.
@elizabet173 ved nepise o prerusovanej sulozi ako o antikoncepcii 🤔
Presne to sme riešili my, manžel ide na vazektomiu. Je to pre neho jednoduchšie, ako pre mňa sterilizácia, alebo stále hormóny
@fairyprincess prerusovana suloz je statisticky najnespolahlivejsia forma antikoncepcie

Hormonálne teliesko...nemenila by som