icon

Ako sa dá neplánovane otehotnieť?

24. jún 2026

Ahojte, neberte moju otázku ako útok ani podrypovanie. Len jedna vec mi nejde do hlavy (možno mi chýbajú nejaké info z biológie, budem rada ak mi to vysvetlíte).

Ako sa dá neplánovane/nechcene otehotnieť? Rozumiem len jednému dôvodu, a to že muž "nestihne vytiahnúť". Ale okrem toho? Môže sa reálne stať, že spermie sa dostanú dnu bez toho, aby o tom ten muž vedel? Že to necíti? Alebo je to tými kvapôčkami lásky? Ak áno, ako je možné, že niekto takto otehotnie aj trikrát, a niekto za celý život ani raz?

Strana
z3
euka210
26. jún 2026
@pr85

@euka210 Akota zradilo? Mala si mať neplodne dni a v reale boli plodné?

@pr85 preeesne tak. Bez priznaku plodnych dni, ktore prisli potom ... tie spermie vydrzia riadne dlho 🤭

anonym_63953a
Včera o 05:45
@anonym_4210d4

@anonym_63953a Ak chceš 100 % ochranu pri sterilizácii, tak jedine bilaterálna salpingektómia (bisalp - vybratie vajíčkovodov). Znížiš si šancu rakoviny o 30 % (u vazektómie mužovi riziko rakoviny prostaty narastá) a máš 100 % šancu, že neotehotnieš.

@anonym_4210d4 Mňa sa na to nepýtali, proste mi tie vajcovody vybrali. Myslela som, že asi je to už štandard pri sterilizácii 🤷. A pravdupovediac nevidím nejaký dôvod, prečo by ich tam mali nechávať...

anonym_4210d4
Včera o 19:14
@anonym_63953a

@anonym_4210d4 Mňa sa na to nepýtali, proste mi tie vajcovody vybrali. Myslela som, že asi je to už štandard pri sterilizácii 🤷. A pravdupovediac nevidím nejaký dôvod, prečo by ich tam mali nechávať...

@anonym_63953a Vôbec to nie je štandard. Len ak ti vybrali vajcovody, tak tvoja šanca otehotnieť je 0,0 %. Ak by ti ich prepalili/ podviazali/ mala na nich klipy, tak tu reálne existuje aspoň malá šanca, že môžeš zmeniť svoje rozhodnutie a ísť na refertilizaciu a otehotnieť prirodzene. S vyoperovanymi vajecnikmi to možné nie je. Len umelé oplodnenie s darcovskymi vajíčkami (ak si si svoje neulozila v CAR).

anonym_4210d4
Včera o 19:16
@euka210

@pr85 preeesne tak. Bez priznaku plodnych dni, ktore prisli potom ... tie spermie vydrzia riadne dlho 🤭

@euka210 A ako to teraz doma riešite? 4. dieťa asi nechceš.

Strana
z3