Ako sa pripraviť na prvý sex?
hojte,
chcela by som sa tu s Vami podeliť o kúsok môjho života a vypočuť si rady do života.
Som 17 ročné dievča a môj priateľ je o pár mesiacov starší. Sme spolu už takmer jeden rok. Je to najlepší chlapec aký sa dá nájsť, pomohol mi v problémoch, keď mi bolo najhoršie a prežil so mnou veľa ťažkých aj krásnych chvíľ.
No a samozrejme sme spolu po nejakej tej dobe začali žiť aj sexuálne. Zatiaľ sme však spoločný prvý sex nemali, pretože sme slušný ľudia. Ide o to že praktizujeme takzvaný petting alebo aj maznanie. Začne to tak že sa spoločne bozkávame, vyzliekame a nakoniec spolu aj masturbujeme. Dávame si pozor aby sa ku mne žiadne semeno nedostalo a vždy predtým si aj umývame ruky.
Ale pred niekoľkými dňami sme mali na škole prednášku a tam ma veľmi zarazila istá vec. Údajne k tomu aby som otehotnela nemusím mať SEX. Vraj stačí ak sa ku mojej vagíne dostane sperma a bude to. Je to skutočne takto?
Už pár mesiacov užívam lieky Duphaston je to asi 6 mesiac čo ho beriem. Moje MS boli: 38,35,28,25,25,25, takže cyklus sa mi skutočne upravil pretože predtým mi MS nechodila skoro vôbec. Lekárka mi povedala že tieto lieky sa používajú aj pri bleskových tehotenstvách. No čo som sa dočítala na internete tak je to istý hormón ktorý začnem brať od 15 dňa a ten spôsobí to že mi privolá MS. Vždy na 14 - 15 deň ma bolí podbruško /asi ovulácia/ a potom dostanem silnejšie výtoky až do MS.
S priateľom by sme už možno aj chceli vyskúšať prvý sex, možno o pár mesiacov, no bojíme sa tehotenstva. určite použijeme kondóm, no podľa nás to nieje dostatočná ochrana a tak by sme sa chceli viac chrániť. Nie antikoncepciu do seba nedám. 🙂 A tak ak môžete tak mi poradte.
Viete mám totiž aj takú jednu teóriu, ktorú by som si chcela tu aj potvrdiť. Keď ja začnem brať tie tabletky na 15 deň tak tým pádom mi prebehne ovulácia hneď na 15 deň alebo skôr a tie tabletky vo mne začnú vytvárať hormón pri ktorom sa otehotnieť nedá že ? Čiže ak mi príde po tých tabletkách MS tak tehotná určite nebudem. Myslím si to tak lebo sex by som chcela určite až po 15 dni s kondómom a ak je táto moja teória skutočne pravdivá tak by som to možno už aj pokladala za dostatočnú ochranu.
Aké máte skúsenosti s prvým sexom Vy? Bolí to veľmi alebo nie? Je po ňom veľký stres? A predchádzajúca otázka je pravda to čo nám tvrdili v škole že sa dá otehotnieť pri pettingu ? 🙂
Veľmi Vám ďakujem že ste si to prečítali a verím že mi odpíšete a poradíte. Skutočne prosím neodcudzujte nás, sme síce mladý ale milujeme sa a poznáme sa od 12 rokov. Skutočne ďakujem 🙂
tak si spolu pekne uzite ;)
ak ten kondom spravne navleciete tak je sanca, ze praskne minimalna, hore na spicke nechaj trochu volneho miesta na semeno
Duphaston som tiež brala na udržanie tehu. Asi by som to u teba riešila sexom hneď po MS + ten kondóm, prípadne je taký čípok alebo gel Pharmatex. Voľnopredajný, pozri na nete. Držím palce..
Uzite si to s kondomom aj skor ako na 15den,hadam to nechces stale ratat? Pre istotu pouzi spermicidny gel aj kondom a vec vybavena. Alebo poziadaj dr.o antikonc.tabletky,hormony ako hormony a nemusis sa strachovat,staci spravne uzivat. Aj MS sa upravi. Aj plet bude krajsia 🙂
Nehlc už od 17tich hormonálnu antikoncepciu! Tvoj organizmus je ešte mladý, dozrieva a ty sa nastavíš na umelý cyklus na tabletkách. Predpokladám ze nie ste Rosenberg a Paula Wild tak kondom by vam mohol ,,stačiť,, pri správnej manipulácii je to dobrá a spolahlivá ochrana. Pripadne si zaobstaraj tabletku PO pre priapad nehody. Ked si k tomu skusiš sledovať svoj cyklus - plodné a neplodné dni plus kondom tak si myslím ze je to dostatočná ochrana - my sme to tak praktizovali a v pohode. Otehotnieť mozeš aj pri pettingu ale na otehotnenie je potrebna nejaka koncentrácia spermii...takže ja to povazujem za možné ale nie velmi pravdepodobné, lebo to by tvoj partner musel mať ,,ruky od semena a dať ich ich do pošvy,, ked už to takto musim na priamo povedať. 🙂Myslím ze už ste podkutý čo sa predohry týka takze si nemyslím ze tvoj sex bude bolestivý a pod. Stres to može byť len v pripade ze nemáš ochranu...inak nevidim dovod na stres.
Ale inak zlatí ste ,,že sex sme ešte nemali lebo sme slušní ludia,, .... 😀 😀 😀 uplna haluz!! 😀
Neverím moc tomuto príspevku 😀
no dufik neni zázrak 😀 mne ss nedalo otehotniet a nepomohol mi ani on 😉
ono najlepsie je nastudovat si trosku cyklus ....
No tak v skratke a tabulkovob
28 dnový cyklus .... na 14 dc ovulka ... (pozor ! ked si chora....alebo mas stres...mozes ju mat aj skor aj neskor ..... a jedine pocas ovulacie mozes otehotniet ..,. Proste musi sa stretnut vajicko + spermia 🙂 )
avsak po tom ako muzske semeno bude vystreknute do posvi,...tak spermie tam mozu prezit 2 -5 dni ! 🙂
cize aj keby sexujete dajme tomu na 12 dc a buchne kondom... tak spermosky si dokazu pockat na to vajko co bude v 14 dc 😉
takto bezpecnejsi sex je uz v tej lutealnej faze - po ovulke ( ale to najskor musis vediet ci bola ..... a inak mozes mat aj dve ovulacie ... aj to sa stava )
no a teraz ideme k tomu co robi dufik ....
Duphaston ti zvysuje hormon progesteron ( ktory by malo vylucovat zlte teliesko - nachadza sa na tom vajecniku kde prebehla ovulacia ....a zabezuje zvysovanie sliznice v maternici --> to je to co potom pri menzese s teba vychadza ..,., avsak pokial dojde k oplodneniu vajicka... tak to sa nasledne do tej sliznice zaryje ....aby sa mohlo dalej vyvyjat 🙂
Takze dufik neni zazrak na otehotnenie .,,. On iba zvysuje tu zliznicu a tym ze prestanes brat lieky ,...znizis hormony... a znizi sa aj sliznica a vyplavy sa v podobe menzesu ...
Hadam to bolo polopate ,... 😀 😀 😀 ak tak chod ku gynde nech ti to vysvetli 😉
co sa tyka sexu 😀 ver mi.. .. mozno prvy krat ho naplanujes,...ale potom uz budes chciet stale a furt 😀
Myslim ze ako ochrana naozaj staci pouzivat kondom.... a tesne pred vyvrcholenim nech ho s teba vytiahne a dokoncis ho "rucne" 😀
to mas najvacsiu istotu 😉 Pretoze ziadne spermie v posve = neni sanca otehotniet 😉
kvapky lasky obsahuju spermie jedine keby ste uz predtym sex mali.... a tym padom by ostali v trubici...
Alebo ze by odkladal orgazmus .,,,s tym ze len tak tak prestane .... ale to by ostali v kondome ...
Takze nemaj strach ...
Uzite si to.... sex je krasny 😉 a ja vas obdivujem ze ste pockali a je to "az" po roku ! 😉 to sa v tejto.dobe tak.casto nevidi 😉
vela stastia ...nech vam to dlho vydrzi 😉
Existuju testy na zistenie ovulacie. Mozete ich skombinovat s kondomom. A ak kondom praskne, tak si daj tabletku PO.
Nezabudnite na lubrikacny gel, ale taky typ, ktory je vhodny ku kondomom. A nezabudni, ze prve pocity, nemusia byt hned uzasne, lebo svaly vaginy casto potrebuju cas, aby sa uvolnili a roztiahli na potrebnu velkost. Ale neboj, casom sa to podda a bude dobre.
Rovnaky prispevok som citala pred rokmi v BRAVO girl...
😀 milé bravo ,bravíčko
Sme slusni ludia 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 , preto nepraktizujeme sex, len maznanie, ale on sa vystriekal na moju vaginu...ci uz ti to tam zasunie , alebo sa vystrieka na tvoju vaginu, to mas jedno je to uz sex a ako sa na sex pripravit, no najskor musi dospiet tvoja hlava, co u teba este nedospela, takze zatial len masturbujte kazdy sam doma, aby si nemusela mat taketo problemy .
Pripravit sa na sex nikdy poriadne neda.. Ja som ho tiez odkladala a ani neviem ako a bol vo mne..:D (nie ze by bol maly ale v tom zruseni som nerozoznala ci tam je robko alebo on ) xD a teraz k tej ochrane.. Antiku nemas nikdy 100% a poznam kopu bab co cez nu otehotneli.. A ked tak tak ten kondom alebo ked bude citit ze uz bude tak ho dorob rukou alebo pusou..🙂
Uz len tym, ze sa potrebujes taketo veci pytat po forach dokazujes ze na sex este nie si pripravena.
Chcela by som sa opytat kompetentnych,ze kolko sa plati takymto '' novo uzivatelkam '' za vytvorenie otazky ci diskusie,ktora je x krat omielana dookola a akosi zazrakom obchadza podstatu pravidiel duplicitnych tem za ucelom udrzat navstevnost a zaujem o tuto stranku a ci vam to uz nie je trapne.Dakujem za skoru odpoved.
sexuju len neslusni? boze, to som potom druzka lucifera

Antikoncepciu do seba nedas a Duphaston v pohode? Hormony ako hormony...mas to uplne to iste, akurát, ze Duphaston zvysuje sancu na otehotnenie a ATK znizuje...tak vela zdaru prajem, uz len aby kondom nepraskol 😝