icon

Aký je váš názor na antikoncepciu?

karina123
28. okt 2011

aký mate nazor na antikoncepciu??aka je pre vas najlepšia a ake mate skusenosti??
nechceme zatial babatko tak rozmyslam nad takouto voľbou ochrany a neviem sa rozhodnúť

Strana
z4
mandrewa
9. feb 2015

no moja skúsenosť je viac-menej kladná, HAK som užívala bez prestávky 7 rokov najskôr Triquilar a potom Maitalon. Prvotne som ju mala predpísanú na úpravu cyklu, keďže raz za 70 dní to nebola úplne sranda, ale potom som pokračovala v užívaní až do júla minulého roku ani neviem prečo, asi sa mi to zdalo pohodlné a mám alergiu na latex, tak kondómy boli mimo hry. Po vysadení je to ale strašné, predlžujú sa mi cykly, pleť mám horšiu ako v puberte ( ku kozmetičke chodím, ale musím sa na to pripravovať psychicky týždeň dopredu), strašne mi padajú vlasy, ale partner mi hovorí, že som neni taká náladová mrcha, tak asi to bude mať nejaký pozitívny účinok :D Momentálne fungujeme na prerušovanej súloži(čo som predtým zatracovala a smiala som sa tomu) a zatiaľ to funguje...

radoslava25
9. feb 2015

za 7 rokov som brala antikoncepciu iba raz a to po pôrode a asi cca 3 mesiace, aj to iba kvôli zdrav. problémom...nikdy predtým a ani teraz neuvazujem ze by som ju zacala brat len kvoli tomu aby som neotehotnela, dokonca poznám zopár prípadov že brali aj antikoncepciu a aj tak otehotneli... a z okolia som celkovo pocula viac negatív ako pozitív...

natalka83
10. feb 2015

ja môžem hodnotiť pozitívne. začala som ju brať ešte na podneť mojej kožnej lekárky. mám dosť veľké problémy s pleťou. kožná mi povedala že je to hormonálnej povahy táto moja pleť. no vraj sa z trhu sťahujú nejaké OC preparáty čo boli na pleť tak ma poslala za gyndošom. a ten mi predpísal Belaru. Vraj je to teraz jediná OC s účinkom na pleť. Trvalo to cca 3 mesiace ale pleť sa mi naozaj vyčistila a dokonca som niečo zhodila. no to by som OC nepripisovala 🙂)
kritický bol akurát tak prvý mesiac. čakala som že to bude podstatne horšie čo som čítala o OC.

betka28
14. feb 2015

Ahoj, ja v každom prípade preferujem a odporúčam prirodzenú metódu. Už dosť dlho používam šikovného prístroja cyclotest a som veľmi spokojná. Presne mi poskytne info o tom, že kedy mám plodné alebo nelodné dni. Jej používanie je veľmi jednoduché. Na tejto stránke sú viac info o tom, ako sa to používa: www.antikoncepcia-cyclotest.sk. Dovtedy som mala iba pozitívne skúsenosti, môžem iba odporúčať! 🙂

kvetinkalistocek
18. mar 2015

AHOJ je tu dost vela rozlicnych nazorov preto by som sa aj ja rada podelila so svojou skusenostou.. 3 rokz beriem antikoncepciu konkretne Belaru som s nou nad mieru spokojna... Mala som velmi silne bolesti kazdy mesiac cez menstruaciu som sa napchavala ibalginom algifenom a aj tak to nepomahalo.. Musela som ostat doma a pretrpiet to... Gynekologicka mi predpisala Belaru po 3 mesiacoch som nemala absolutne ziadne bolesti a este k tomu sa mi zlepsila plet a mam krajsie vlasy 😀 😀 Cize ja na tieto hormoniky v tabletkach nedam dopustit 😉 Okrem toho ze mi antikoncepcia pomohla zdravotne tak ma chrani aj pred nezelanym tehotenstvom som mlada a este dieta nechcem a na co sa kazdy mesiac stresovat ci som v tom alebo nie ked mozem pohodlne jest tabletky.. V 21. storoci urcite nemusim byt odkazana na prerusovanu suloz alebo pocitanie si plodnych a neplodnych dni..

roberta_r
18. mar 2015

Ahojte, baby rok sme sa s priatelom spoliehali na prerusovanu suloz mysleli sme si ze to mame pod palcom a ze to uz mame zmaknute a ze sa nic stat nemoze... No a potom mi vysiel pozitivny tehotensky test.. mala som 23 a bolo to mimomaternicove tehotenstvo... musela som ist na operaciu zobrali mi vajcovod.. Neprajem nikomu nic taketo prezit.. Hned potom som zacala brat antikoncepciu konkretne Belaru.. Uvedomila som si ako som velmi riskovala a ze viac uz riskovat nechcem... Neviem preco som antikoncepciu nezacala brat skor... Asi som verila tym negativnym veciam co sa o HAK pise.. Bola som sprosta.. Ako uzivam Belaru nic mi neni.. ziadne zmeny nalad, nepribrala som chut na sex mam stale rovnaku... Zmeny vidim iba pozitivne mam krajsiu plet a menej mi mastneju vlasy...

proveraba
5. dec 2016

Posuniem 2 blistre Natalya s expiraciou až 09/2017 za 17E. Info IP.

lujzza
19. feb 2017

Ahojte, ja antikoncepciu beriem desať rokov. Vyskúšala som rôzne. Aktuálne beriem Belaru a môžem povedať, že som konečne našla to čo som hľadala. Mám z nej skvelú pleť a super vlasy. Nemusím si konečne každý deň umývať vlasy kvôli rýchlemu masteniu pokožky. Nepotrebujem drahé krémy a kozmetické zákroky na pleť. Fakt mi pomohla a nielen čo sa týka estetickej stránky, ale mám oveľa kratší menzes a výrazne menej bolestivý. Dokonca sa mi pri nej pekne vytvarovali a naplnili prsia. Vrelo ju môžem len odporúčať🙂

anca549
9. mar 2017

beriem maitalon a som spokojná,pravidelný cyklus a bez priberania

druzuz
9. mar 2017

Ja som brala antikoncepciu 3roky a doteraz to lutujem.To, aky vplyv ma, vela zien zisti, ked ma po dlhodobom uzivani problem s nedostatocnou vyskou sliznice a otehotnenim a tiez z cystami na prsiach. Zial, aj ja mam teraz cystu na prsiach a problemy s otehotnenim.A dalsie 2ka.osky to iste.Tiez uzivali HAK dlhodobo.

anca549
9. mar 2017

je to individualne...segra brala dlhé roky Mistru - mavala silné, bolestivé menštruacie a prvý den bola mimo- krce, vracanie po nasadení antikoncepcie - uprava cyklu,krvacanie minimálne a po vysadení na druhý mesiac tehotná...

rebekao
18. júl 2017

Ahojte... som studentka medicíny, koncim posledny rocnik. Pisem diplomovu pracu o nazore na antikoncepciu u zien na Slovensku... ak by ste si nasli chvilocku a vyplnili mi tento uplne anonymny dotaznik, budem vam velmi velmi vdacna! Pekny den!
Rebeka

https://www.survio.com/survey/d/C6F3D5X9Q8X2T9Y3Y

ivana2410s
13. jún 2018

Predam 1 blister, cena 7,50€

rebekao
4. aug 2018

Ahojte...pre celkom zaujímavé výsledky, opakujem výskum o nazore na antikoncepciu u zien na Slovensku... ak by ste si nasli chvilocku a vyplnili mi tento uplne anonymny dotaznik, (klik na link dolu) budem vam velmi velmi vdacna! Pekny den!
Rebeka

https://www.survio.com/survey/d/C6F3D5X9Q8X2T9Y3Y

1975veve
22. jún 2020

Predám antikoncepciu Zlynda, mám 2 balenia

Strana
z4