Aký máte názor na antikoncepciu?
HAK je super, samozrejme nie pre každého.
Mne napravila cyklus, mám pravidelný menzes, žiadne bolesti. Nemám čo vytknúť.🙈
Mne vlasy strasne padaju z hak
@janula2511 chemické svinstvo , ktoré s telom narobí len šarapatu. Ak sú obaja partneri normálny nie je nutné do seba pchať akúkoľvek chémiu, ktorá má v sebe xy rizík ako napr. tromboembólia- je to taký stav, keby sa v krvi vytvorí krvná zrazenina, zvýšené riziko rakoviny krčka maternice, možné zníženie plodnosti, migréna, priberanie na váhe, zadržiavanie vody a ....
HAK jsem brala 6 let bez sebemenších problémů, vysadila jsem když jsme chtěli dítě, dítě se podařilo na poprvé, po 2 letech od prvního se narodil druhý a myslela jsem, že HAK po skončení kojení nenasadím a zůstaneme u kondomu. Ale po konci kojení došly tak brutal PMS, že jsme utíkala k doktorce pro HAK. A ok, žadný PMS, prsa na soně úplně vzorové, pečeňové testy taky. Takže já jsem za HAK ráda. Ale kondom teda taky používáme v 90 %, pro jistotu 😀
@janula2511 som šťastná, že je, že si môžem vybrať
@elizabet173 to je dobré, pravdepodobne si už mala viac druhov. A nebála si sa nežiaducich účinkov? Rozmýšľam aj ja že si dám predpísať. Ale ja nie kvôli tomu aby som neotehotnela ale kvôli zdravotným problémom. Mám veľmi silnú menštruáciu, ovulaciu mám veľmi bolestivu ani sedieť neviem poriadne v tedy.
@janula2511 v podstate som ja ani nemala viac druhov, ešte za slobodna kondóm v kombinácii s pharmatexom, čo mi až tak nevyhovovalo, ale dieťa som chcela vtedy, kedy budeme naň pripravení, tak som vydržala. Po pôrode až doteraz vnútromaternicové teliesko, najskôr nehormonálne, úplne bez problémov a teraz Mirena, čo je pre mňa dokonalá antikoncepcia. Tiež bez problémov, už tretia. Ak máš silnú menštruáciu, možno by pomohla. Jasne, že nemusí sadnúť každej, za mňa je to top. Strach z vedľajších účinkov som ani nemala, skôr rešpekt, no vedľajšie účinky má aj Nurofen pre deti. U mňa sa žiadne nevyskytli, ak teda nepočítam špinenie ale nie dlho po zavedení prvej, inak si na antikoncepciu spomeniem raz za rok, keď idem na preventívku.

@janula2511 svinstvo