Aký máte názor na sterilizáciu žien?
Ahojte, ženy aký je Váš názor na podviazanie vaječníkov, hlavne tie čo máte viac detí?
Prípadne Vaše skúsenosti.
@zmrzlinka2021 preco by mal? on uz nadobro stratí moznost mat dieta, za co zena strati len moznost prirodzene otehotniet...
@pininka1 gyn je opatrny, ze casto byva problem s MS potom 😳🙄
@tiezjedna moj tiez nema ale nemam s tym problem caka ma sekcia, chcem to poriesit 2 v 1 🙈
Ake napr problemy s ms? Celkom ma to zaujima
@doriiis neviem o tom, že by muž musel byť tehotný alebo rodiť, keď teda neustále vyťahuješ zásahy do tela... A v prvom rade sa bavíme o dlhodobých partnerstvách/manželstvách, v ktorých už deti sú a ďalšie nie sú ani na obzore ani v pláne. A do tretice - vazektómia nie je nevratná. Zo žiadneho chlapa neubudne, keď ju podstúpi. Ani to nijako neohrozí jeho reprodukčné schopnosti, ak by sa rozhodol, že deti predsa len ešte chce. Takže tak.
Ja nelutujem, je to super, nepocitujem ziadne zmeny, jazvičky nevidiet, ja mam oddtranene cele vajcovody, lebo som chcela 100% istotu, s manzelom si to konecne užívame, takze ja odporucam velmi
@tiezjedna ...ja vám žiadnej váš názor neberiem.Ja už deti nechcem a v živote by ma nenapadlo,že niekto iný by mal s tým niečo robiť.JA nechcem deti,tak som sa tak zariadila.Nemam absolútne žiadne morálne právo prosiť muža,aby si on znemožnil do budúcna mať deti,keď ja nechcem deti.
Môj muž nie je pre mňa iba darca spermií,ktorý má skákať tak,ako ja piskam.Tak isto,ako by sa mne nepáčilo,kebyže on príde s návrhom,že sa mám dať sterilizovať lebo on nechce deti.To by nasralo každú.Ale keď je to opačne,tak vám to príde v poriadku.🤷🏻♀️
Ale ak s tým oni súhlasia.Vasa vec.🤷🏻♀️
Ja mam cely život problém s ms a neprestal ani po sterilizácii, je to mechanické prerušenie, tam nie je dôvod aby nastal problém s ms
@danielle21 ....môžem sa spýtať? A máš normálne menštruáciu?
@doriiis v podstate s tebou suhlasim.Ako je pri potrate zauzivane spojenie ze ide o telo zeny a teda iba ona ma pravo rozhodnut,tak vlastne toto je to iste.Ide o telo muza a on ma tiez pravo sa rozhodnut to nepodstupit…tlacit na neho alebo sa s nim hadat kvoli jeho rozhodnutiu odmietnut,nie je spravne
@dorothee ...keby tu bola téma ( a pamätám si,že raz som takú aj čítala),že muž povedal žene,aby isla na sterilizáciu,lebo on nejde na žiadny zákrok,tak bol označený za najväčšieho sebca,idiota,atď na svete.Autorke radili rozvod.
Ale naopak to samozrejme neplatí.Ten slávny dvojaký kilometer.😀
Ale je dobré vedieť,že slovenskí muži sú tak strašne obetaví a milujúci,že na pokyn si dajú vazektomiu.
Neuveriteľné.Tak už sa len nerozviest a dúfať,že to chlapík nevyhodi raz žene na oči.Tak jak to zvykavame robiť my,ženy.😂
@doriiis samozrejme, ziadne zmeny nepocitujem, menstruacia pravidelna, bolesti ziadne, chut na sex tiez, je to super
Mne bola spravená sterilizácia pri druhom cisárskom. Odporučil mi ju lekár. A keďže ďalšie neplánujem,tak som súhlasila. Môj názor, pokiaľ ďalšie dieťa nechceš, kľudne to podstup. Ale každopádne, je to len a len tvoje rozhodnutie. Nikto z nás ti nemá právo povedať áno alebo nie. Držím palce v rozhodovani
@danielle21 ....dakujem
@doriiis ty to stále točíš do nezmyslu, aby si si obhájila svoje... Aspoň to tak vyznieva. Pretože najskôr to bolo pohodlie bez krámov a vložiek, potom apel na vlastnú zodpovednosť, teraz na to, že chlap nie je iba spermobanka. Ani jedno z toho nikto nikde netvrdí, to len ty si si to vybájila 😎 Ale predstav si, že existujú muži, pre ktorých žena nie je len inkubátor a dokážu myslieť aj ďalej než na koniec svojho penisu. Vidia a vedia, čo obnáša tehotenstvo, pôrod, následný stav, ktorým žena prechádza. DOBROVOĽNE a z vlastnej iniciatívy (pretože sú a chcú byť súčasťou tohto vzťahu aj naďalej) sa rozhodnú podstúpiť vazektómiu, pretože vyhodnotia, že to je to najmenej, čo môžu pre ten vzťah urobiť oni. Neplnia ničí rozkaz ani prosbu. Sú svojprávni, a empatickí. A na rozdiel od teba vedia, že vazektómia nie je nezvratný zákrok, tak aspoň nešír bludy 🙏
@tiezjedna ....mimochodom vazektomia je väčšinou tiež nezvratný zákrok.Nakolko čím dlhšia doba ubehne od vazektomie,tým je pravdepodobnejsie,že zákrok na ,,obnovu " semenovodov sa nepodarí.Takyto zákrok sa tiež robí pod úplnou narkózou a narozdiel od sterilizácie netrvá 15 min ale niekoľko hodín.Uspesnost obnovy je minimálna.Vacsinou sa zákrok nepodarí.
To len tak mimochodom🤷🏻♀️.Pekný den
@doriiis suhlas 🙏
Moj nazor je, ze vazektomia je jednoduchy ambulatny zakrok a uz ked tie deti vynosila aj porodila zena, tak mi pride fer, ked uz dalsie deti clovek neche, aby isiel muz na vazektomiu.
My to budeme riesit tak, kedze je to ambulantny zakrok vs. operacia. A nie ze ZENA nechce viac deti, ale MY nechceme viac deti, takze naozaj nevidim dovod preco by som v tomto smere mala byt sebecka a vypocitava ak manzel pojde na vazektomiu :D
@doriiis to vobec nie je pravda, ze sa vazektomia robi v narkoze 🤦🏼♀️
@doriiis tu nejde o to prosit muza. Ak maju manzelia dve alebo tri deti a dalsie uz neplanuju, je normalne, ze sa dohodnu na sposobe zabranenia nezelaneho tehotenstva, ktory najlepsie vyhovuje obom. V inych krajinach EU je to vacsinou vazektomia, v postkomunistickych krajinach este stale sterilizacia zeny (dufajme, ze osveta to postupne zmeni). Vacsinou je to prave chlap, ktory nechce pouzivat kondom, tak jeho rozhodnutie podstupit vazektomiu je namieste. Ja poznam asi 10 muzov z mojho okolia a muzovej rodiny, ktori vazektomiu absolvovali dobrovolne a vobec sa tym netaja, kedze uz nechceli mat viac deti (inak ako dobrovolne si to ani neviem predstavit, to s pistolou pri hlave ho donutia?). Tym muzom jednoznacne nechyba empatia k svojej manzelke a ani sebavedomie, kedze im je jasne, ze o ziadnu muznost tym nepridu
Ta moznost mat deti aj neskor nie je problem, moze si este pred zakrokom dat uchovat spermie na klinike na to urcenej
za mňa áno, nechala som si to spraviť pri 3. sekcii, čiže žiaden zákrok, narkóza navyše. samozrejme, že som zvažovala všetko, ale mať 3deti nám stačí, vek už tiež nižší nebude. všetko funguje ako má, je to už 5.5roka, sme bez stresu. my si to obaja s manželom užívame a chválime 🙂
@milanemila ....ja nikde nepíšem,že vazektomia sa robí v narkoze.Skus si môj príspevok prečítať ešte raz a zapni čítanie s porozumením.😃
za mňa áno, nechala som si to spraviť pri 3. sekcii, čiže žiaden zákrok, narkóza navyše. samozrejme, že som zvažovala všetko, ale mať 3deti nám stačí, vek už tiež nižší nebude. všetko funguje ako má, je to už 5.5roka, sme bez stresu. my si to obaja s manželom užívame a chválime 🙂
@mirkie bola operacia s tym dlhsia?

@sashabb ....no tak,keď s tým muž súhlasí,tak ok.Mne by nenapadlo toto ani navrhnúť mužovi.JA nechcem deti,tak sa tak zariadim.A je mi úplne jedno,či on chce,alebo nie.Moje telo,moje rozhodnutie.Nie som zvyknutá hádzať zodpovednosť za niečo,čo ja nechcem na niekoho iného.🤷🏻♀️