icon

Antikoncepcia a možné otehotnenie

alickaaa1234
25. jan 2023

Dobry den chcem sa spytat 29 novembra som mzacala brat antiku do 19decembra a 25 som mala.pohl stym pocas menstruacie moja otazka.je nemozem byt tehotna vsak prosilm lebo meska mi nestruacia 21 decemvra som mala poslednu.ci uz mam panikarit slebo nie🙏 vdaka za odpoved

Strana
z2
mimka1402
25. jan 2023

@alickaaa1234 To ovplyvňuje veľa faktorov, ale ak si nemala žiadne žalúdočné problémy, nezvracala si a ani si nebrala antibiotika alebo iné lieky, tak by si mala byť v pohode. 🙂
Ale ja som si vždy spravila test ak som sa obávala.😀
Od novembra berieš prvýkrát? Lebo môže byť, že telo si na antikoncepciu zvyká ak si predtým nebrala.

alickaaa1234
autor
25. jan 2023

@mimka1402 ja uz panika ze som tehu sle prsia ma bliabrucho tiez mavam.krce bojim sa urobit test🤦

alickaaa1234
autor
25. jan 2023

@mimka1402 nebraka som predtym 3 mesiace predtym len decembry som.brala po 3 mesiacoch sle zecraj.ma.ucinok 15dni a ja som.mala po 15 dni pohl styk a krvakacala som.aj po sexe s muzom tak nerozumiem.preco mi stale nechodia

crazy_cat_lady
25. jan 2023

antikoncepcia sa ma zacat uzivat na prvy den menstruacie, nie? opravte ma, ak sa mylim 🙂 ale ja ked som ju mala predpisanu, tak mi gynekolog povedal, ze ju mam zacat brat v prvy den cyklu, aby to ucinkovalo tak, ako ma a v tom pripade som chranena aj pocas tej pauzy, kedy ju neberiem a ma sa dostavit menstruacia. takze asi na tvojom mieste by som si urobila test, strach ti asi nijak nepomoze v tomto pripade, aspon budes vediet, na com si 🙂

alickaaa1234
autor
25. jan 2023

@crazy_cat_lady moja zlata ja neberiem antiku pocas memstruacie ano?a😁 bolo vsetko ok kazdy si ju befie asi ako chce ale teda ja pocas ms nie

crazy_cat_lady
25. jan 2023

a co Vam povedal gynekolog, ked Vam ju predpisoval? ze kedy ju mate zacat uzivat? lebo to nie su lentilky, ze si ich date kedy chcete :D mne vyslovene povedal, ze ju mam zacat uzivat v prvy den cyklu, aby to malo ucinok - bavime sa teda o uplne prvom baleni. po dobrati prveho blistra - 21 tabletiek som mala 7 dnovu pauzu, pocas ktorej sa dostavila menstruacia a po pauze som zacala s novym blistrom

mimka1402
25. jan 2023

@alickaaa1234 Asi nerozumieš co ti tu baba vyššie písala. Začiatok užívania sa má brať v prvý deň menštruácie, teda ak nie, potom to môže inak vychádzať. A prečo je problém dat 4€ na test? Namiesto vypisovania už si mohla byť v lekárni 🙂
A nie, antika sa fakt neberie vtedy kedy sa ti zachce pre kristove rany.😀 Sú to hormóny a ak sa nechceš rozmnožovať tak musíš sa riadiť pravidlami, ktoré antika zahŕňa.

malacibulka
25. jan 2023

Ja uprimne dufam, ze nie si tehotna. Ked si tak citala pribalovy letak ako tu pises, tak dakujem pekne. Sprav si tehotensky test a lepsie sa uc v skole.

rurutiax
25. jan 2023

@alickaaa1234 Keď začneš brať prvýkrát antiku tak sa dáva prvá tabletka na 1. deň ms. Potom máš 7 dňovú pauzu, kedy sa dostaví menštruácia a po tej pauze začneš brať nový blister bez ohľadu na to či máš ešte vtedy ms alebo nie. A tak to pokračuje ďalej a ďalej. Skús si prečítať ešte raz čo ti @crazy_cat_lady písala. Ach jaj ty nebudeš najostrejšia ceruzka, keď tvrdíš, že hak používa každý ako chce.

mimka1402
25. jan 2023

@rurutiax Aspoň vieme, že naozaj tú antiku by mala brať aby bola účinná. 🙂

andrea_82
25. jan 2023

@alickaaa1234 ak ju berieš, ako chceš ty, tak sa potom nečuduj, že nebude účinná a ty budeš tehotná.

zuzuliennka1
25. jan 2023

@alickaaa1234 urob si test a budes vediet na com si

dassena
25. jan 2023

Ty si chranena automaticky hned od prveho dna, ako zacnes brat antikoncepciu. Avsak, nic nie je stopercentne, takze sa na to nemozes spoliehat, aj kamaratka otehotnela napriek tomu, ze ju brala, takze ano, moze sa to stat. Je tam velmi mala pravdepodobnost, avsak realne to je. Sprav si test a budes vediet na com si, este lepsie - navstiv gynekologa, nech mas pokoj na dusi.

alickaaa1234
autor
25. jan 2023

@crazy_cat_lady gynekolog mi ku dal od prveho aby som ju zacala brat a vtedy toho ptveho som.menstruaciu nemala takze????? Ocom tu bavime 🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦

casillas28
25. jan 2023

@alickaaa1234 vsak si urob test... a pohlavny styk pocas MS? To dufam ze si sa len sekla a zle sa vyjadrila 🙈

sense
25. jan 2023

@rurutiax to su ootim zrejme tie zenym co pisu ze otehotneli pocas brania hak. Ale ze to jedia ako lentilky a nie ako maju uz nenapisu.

casillas28
25. jan 2023

@alickaaa1234 asi ste sa s lekarom nepochopili..ked si nasadzujes HAK tak vzdy to zacina prvym dnom cyklu-prvym dnom MS (segra je gynekologicka a som si ista ze to tak je)..takto to mas cele rozhadzane cize ktovie ci aj tehotna nie si

rurutiax
25. jan 2023

@alickaaa1234 Antikonecepcia sa začína užívať od 1. dňa cyklu a nie od 1. dňa v mesiaci.🫠

alickaaa1234
autor
25. jan 2023

@sense co je hak?prosim piste normalne tak to som.fungovala pocas dvoch rokou a bolo vsetoo ok kks mudre ste jak vcerajsi den idem.ja otialto dopice

alickaaa1234
autor
25. jan 2023

@casillas28 teba stretnut by som.ti nieco povedala ale velice rada nedame stretko?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mimka1402
25. jan 2023

@alickaaa1234 IQ tykve. Nič viac, kúp test.

sense
25. jan 2023

@alickaaa1234 hak je hormonalna antikoncepcia a uziva sa od 1. Dna cyklu, po 3. Tyzdnoch je 7 dnova prestavka ak mas 21 Tabliet alebo ak mas 28 tqbliet t.j 21 jednej farby a pitom 7 inej farby (placebo) a po tej prestavke zacinas brat dalsi blyster. Inak v pribalovom letaku je vsetko napisane. Inak pisem normalne len treba citat s porozumenim.... ale kludne mozes ist tam kam chces....

casillas28
Autor odpoveď zmazal
casillas28
25. jan 2023

@alickaaa1234 s ludmi s takymto slovnikom a nizkym IQ sa nestretavam 🙂 prepac 🙂 drzim palce nech tehotna nie si 🙂

crazy_cat_lady
25. jan 2023

nerozumiem autorkinmu zavzdusnovaniu sa 🙂 slecna Vam slusne odpise, ze ste sa asi nepochopili s lekarom a povie Vam, ako to ma fungovat a vy sa tu vyhrazate :D skoda slov..

alzbeta1301
25. jan 2023

@alickaaa1234 zalezi aku antiku máš. Ak si vsak užívala ako trebalo nevracala si, nebrala iné lieky ktoré by mohli účinok zhoršiť. TEHOTNA NEBUDES. Roky som fungovala s antikou “na plne obrátky” takzvané :D a no problem. Baby v mojim okoli rovnako žiadna nemá nečakáme tehotenstvo keď sa uziva ako má nieje dôvod sa bat.

alickaaa1234
autor
25. jan 2023

@alzbeta1301 nemozem.ti napisat sukr spravu???

alzbeta1301
25. jan 2023

@alickaaa1234 jasnacka 🙂)

ropucha6
25. jan 2023

@sense a potom ma tu budu presviedcat na MK, kolko percent zien otehotnelo pri brani HAK…tak urcite, ked to beru ako autorka 🙂

Strana
z2