Antikoncepcia ako liečba akné:
Dakedy som ju brala na akné ...zmizlo mi , ale po roku užívania sa mi vrátilo a mala som ho aj napr. Užívaniu ešte horšie, tak som si ju sama vysadila a natieram si ho ichtochcylom ...ten mi pomaha
Predpisuje sa na to, ale neriesi to podstatu veci. Uz by to mohli aj lekari konecne vysvetlit zenam. Akne sa po vysadeni vrati a zvycajne je potom plet este v omnoho horsom stave. Treba riesit pricinu hormonalnej nerovnovahy a nie to zamaskovat tabletkami na nejaky cas. HAK akne nevylieci, len oddiali a zhorsi uz terajsi nerieseny problem.
Antikoncepcia a antibiotiká nie sú riešenie pri akné, pomôžu na chvíľu, zničia črevnú mikroflóru, oslabia ti imunitu, majú nebezpečné vedľajšie účinky (trombóza, premnožená Candída....) Zmeň stravu a životný štýl.
Pozri na nete info Strava pri hormonálnej nerovnováhe.
HAK nič nevylieči iba zamaskuje a urobí inú šarapatu a po vysadení môžeš sa ďalej trápiť
Hak nic nelieci, len potlaca priznaky a pricina pretrvava…
@sima4444 ahoj, pripájam sa k niektorým komentárom. Aj ja som brala antikoncepciu, síce nie primárne na akné ale počas užívania som mala dokonalú pleť. No to tí problém len oddiali a po vysadeni sa ti to s najväčšou pravdepodobnosťou vráti a ešte horšie.

@sima4444 moja dcéra brala 2 roky dozadu, kvôli akné aj silnej MS s obrovskými bolesťami.