icon

Antikoncepcia ako liečba akné:

sima4444
22. máj 2025
martul
22. máj 2025

@sima4444 moja dcéra brala 2 roky dozadu, kvôli akné aj silnej MS s obrovskými bolesťami.

ssimusska
22. máj 2025

@sima4444 kvôli akné som ju začínala brať 😄

elysiacik
22. máj 2025

@sima4444 kedysi áno. doktor sa smial keď mi ju predpisoval "Tak a ešte teda niečo na pleť." 😀

mimonkabananova
22. máj 2025

Dakedy som ju brala na akné ...zmizlo mi , ale po roku užívania sa mi vrátilo a mala som ho aj napr. Užívaniu ešte horšie, tak som si ju sama vysadila a natieram si ho ichtochcylom ...ten mi pomaha

kristie571
22. máj 2025

Predpisuje sa na to, ale neriesi to podstatu veci. Uz by to mohli aj lekari konecne vysvetlit zenam. Akne sa po vysadeni vrati a zvycajne je potom plet este v omnoho horsom stave. Treba riesit pricinu hormonalnej nerovnovahy a nie to zamaskovat tabletkami na nejaky cas. HAK akne nevylieci, len oddiali a zhorsi uz terajsi nerieseny problem.

vakatko
22. máj 2025

Antikoncepcia a antibiotiká nie sú riešenie pri akné, pomôžu na chvíľu, zničia črevnú mikroflóru, oslabia ti imunitu, majú nebezpečné vedľajšie účinky (trombóza, premnožená Candída....) Zmeň stravu a životný štýl.
Pozri na nete info Strava pri hormonálnej nerovnováhe.

sisska96
22. máj 2025

HAK nič nevylieči iba zamaskuje a urobí inú šarapatu a po vysadení môžeš sa ďalej trápiť

vanilkovazmrzka
22. máj 2025

Hak nic nelieci, len potlaca priznaky a pricina pretrvava…

ssimusska
22. máj 2025
@sisska96

HAK nič nevylieči iba zamaskuje a urobí inú šarapatu a po vysadení môžeš sa ďalej trápiť

@sisska96 nejdem hovoriť, že lieči no mne sa po vysadení nevrátilo žiadne akné. A to som ho mala fakt strašné. Ale asi je to individuálne.

anonyym123
22. máj 2025

@sima4444 ahoj, pripájam sa k niektorým komentárom. Aj ja som brala antikoncepciu, síce nie primárne na akné ale počas užívania som mala dokonalú pleť. No to tí problém len oddiali a po vysadeni sa ti to s najväčšou pravdepodobnosťou vráti a ešte horšie.