Antikoncepcia Artizia. Užíva ju niektorá?
Ahojte, v novinach som vycitala, ze je nejaka nova antikoncepcia Artizia. Uziva ju niektora? a ake mate s nou skusenosti? 😅
@didik123456789 ahoj, prosím ťa aké ťažkosti si mala? Ja som začala po 6 rokoch brat znova HAK, lekár mi dal Artiziu a necítim sa bohvie ako dobre ☹ prvý den v poho a na druhý sa mi tocila hlava a zle mi bolo od žalúdka, potom zas ok, no a včera večer mi bolo zle - zasa na zvracanie ☹ myslíš, ze to môže byt aj tou antikou??? Ďakujem za každú odpoved a radu zároveň 🙂
ja som brala Artiziu po tom čo bol zastavený predaj CHLOE ale po 3 mesiacoch som ju vysadila,pretože som mávala bolesti hlavy a v podbrušku a začali sa mi robiť cisty..na CHLOE nemá žiadna iná,je veľmi spolahliva,ja som ju brala 4,5 roka bez problemov 🙂
Ahojte. Ja som brala Artiziu 2 a pol roka. Začala som ju brať pretože som mala nepravidelnú menštruáciu,neskutočné bolesti pred a počas menštruácie, prsia ma boleli ako keby som mala v podprsenke sklo a mala som silné sťahy v podbrušku a neskutočné výkyvy nálad. Dokonca som nemohla počas menštruácie piť kávu ani nič kde je kofeín lebo som automaticky dostala záchvat a letela na pohotovosť (kofeín podporuje sťahy maternice ☹ ). Tak som zašla za gynekologom, ktorý mi po vyšetreniach predpísal Artíziu. Akonáhle som začala užívať túto HAK všetko bolo super. Ziadne bolesti, pravidelná menštruácia - úžas. No posledný polrok sa mi začali bolesti vracať a posledné tri cykly som bolo všetko po starom a mala som ešte aj migrénu. Bola som zas u lekára a teraz mi predpísal Mistru. Začínam ju brať len teraz tak som zvedavá, či bude všetko OK. No zároveň veľmi silno začínam uvažovať o vysadení HAK, aby sme si s partnerom založili rodinku. Snád sa po vysadení HAK nevráti všetko do "starých koľají".
ja som ju brala 4 roky a bola som spokojná 🙂 Nemala som absolútne žiadne problémy a po jej vysadení mi cyklus nabehol hneď úplne normálne, a to som bola vydesená diskusnými príspevkami o tom, ako dievčatá po vysadení HAK aj polroka nedostanú menštruáciu 😉
@slawenka
Dobrý deň, mne sa s artiziou stalo niečo podobne, beriem ju asi 2 roky a posledné tri mesiace vôbec nemám chuť na sex. Frajer si mysli ze mam niekoho iného a podobne ☹ milujeme sa tak maximálne 2x do mesiaca a to nie je normálne ☹ vy ste zmenili artiziu na nejakú inú HAK? Alebo ste ju iba vysadili aby sa Vám zvýšilo libido? Za odpoveď ďakujem
@janicka444 no ja som HAK vysadila hlavne preto, ze sme sa chceli zacat pokusat o babatko 🙂 ... nastastie sa potom aj chut vratila, aj ked trvalo rok a pol, kym sa nam zadarilo ... ziadnu HAK uz vsak nemienim brat 😠
Môže sa Artizia keď kojím? Som to zabudla môjmu Dr. pripomenúť. A robi sa tam nejaká pauza? Brala som Azaliu a tam sa prestávka nerobila. Ďakujem
ak by niektora chcela kupit Artiziu, predam za 20eur...3x21 balenie, použita 1 tabletka....
Ja som bola spokojna uzivala som ju rok a plus som z nej rapidne schudla 🙂 nedrzala som ani dietu ani necvicila . Teraz by som chcela zacat znova no po porode neviem snad schudnem znova
@01matrioska dobrý deň, už prešlo viac času odkedy ste to písali, ale náhodou ich ešte nemáte (pred dátumom spotreby)?

Brala som ju pred oboma tehotenstvami,bola som spokojna,ziadne neziaduce ucinky a teraz zacinam znovu