Antikoncepcia Cilest
ma niekto niejake skusenosti ???
@liz_lemon ja ich beriem cca 10 mesiacov, a rozmyslam ich zmenit
@tinkacik31 no, ak ti nerobia dobre, tak urcite ich vymen, mozno nejake, kde je menej hormonov
@liz_lemon predtym som ich brala a bolo dobre len teraz som ich naspat zacala brat po porode...ale niejak ako keby som citila že to nezaberaju tak ako predtym tie tabletky...
@tinkacik31 akoze nezaberaju? si tehotna? ak nie, tak zaberaju 🙂
pred pôrodom som brala Cilest aj ja, vyhovoval mi. po pôrode som najprv brala Cilest, ale mala som zmeny nálad a celkovo mi nesadli, tak mi gyndo zmenil, že mi už tak "silné" tabletky netreba. takže, ak máš pocit, že Ti nesedia, zmeň ich.
tak mam aj ja dost casto zmeni nalad az take ze sa to neda vydrzat to my sam manzel povedal takze zmenit ich dievcata?
@liz_lemon nie niesom tehotna....
@angua27 tak mam aj ja dost casto zmeni nalad az take ze sa to neda vydrzat to my sam manzel povedal takze zmenit ich dievcata?
@tinkacik31, navštív gynekológa a povedz mu o tomto. určite Ti antikoncepciu zmení.
@angua27 okii určite ho navstivim dakujem za radu
ahojte baby,ja ich beriem uz cca 7 rokov a pre mna su v pohode 🙂 a ako sa vam podarilo otehotniet po Cileste? bolo to ok? ja som vysadila nedavno a teraz mam plodne dni,tak ci sa mozem tesit alebo nie 🙂 dakujem
@tinkacik31
@angua27
@liz_lemon
@pipinka3027 mne to trvalo dlho cca rok, myslela som si ze vysadim, a hned to bude, ale nebolo to take jednoduche, preto som si povedala, ze uz to brat nikdy nebudem
<<baby, mozem sa niektorej z vas opytat, co teraz stoji?
@liz_lemon ou,tak to ani nestras 🙂 ja mam zajtra asi prvy pl.den 🙂 aspon podla toho,co mi doki povedal 🙂
@lilla83 podla toho v akej lekarni,cca od6,21 do 7,50 na mesiac 🙂
@pipinka3027 tak u kazdeho je to ine, ale mne pri prvom vysadeni meskal menzes 50 dni, kedze som aj priberala, bola som v tom, ze som tehotna 🙂
@liz_lemon no presne,u kezdej je to ine,tak uvidime ako je to u mna 🙂 a uz cakate babatko?
@pipinka3027 uz mam skoro 10-mesacneho chlapceka 🙂
@liz_lemon jeeej tak prajem vela zdravicka 🙂
@pipinka3027 dakujem 🙂
@pipinka3027 tak ja som ich vysadila ked som bola chora a tak niejak sa mi podarilo otehotniet a teraz mam 10 mesacnu krasnu dcerku.... ak si vysadila tabletky a mas plodne dni tak v tom nevidim problem otehotniet....
@lilla83 ja platim na 3 mesiace 19 eura ale to v každej lekarni su ine ceny predtým som platila 23 eura na 3 mesiace..
@tinkacik31 no mam,podla dokiho dne je 10 den a to by som mala mat a kazdy druhy den,bolia ma vajcia 😀 tak dufam,ze je to na nieco dobre 🙂
Baby teraz som počula v rádiu o tejto antike že ju stahujú z obehu tu je článok:Zo slovenského trhu sťahujú antikoncepciu, ktorá nesplnila testy
Ilustračné foto
pred hodinou
BRATISLAVA – Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) nariadil stiahnuť zo slovenského trhu viacero šarží antikoncepčných tabletiek Cilest. Na základe utorkového (28.5.) rozhodnutia, ktoré zverejnil na svojom webe, majú distribučné spoločnosti stiahnuť šesť šarží s expiráciami v rokoch 2014 a 2015 z trhu do 48 hodín.
Ako vyplýva z rozhodnutia, ŠÚKL k tomuto rozhodnutiu pristúpil po tom, čo mu držiteľ registrácie lieku oznámil, že niektoré testované šarže nesplnili disolučný test pre norgestimát pri sledovaní stability po 24 a 18 mesiacoch. Viceprezident Slovenskej lekárnickej komory (SLeK) Ondrej Sukeľ vysvetlil, že to môže mať vplyv na uvoľňovanie účinnej látky.
Podľa príbalového letáku antikoncepcia Cilest obsahuje hormóny - gestagén norgestimát a estrogén etinylestradiol. Ide o hormóny podobné tým, ktoré sa tvoria prirodzene v ženskom tele. Mechanizmom účinku tejto hormonálnej, estrogén-gestagénnej antikoncepcie je zabránenie dozrievania a uvoľňovania vajíčok z vaječníkov
Je to strasne stara antika. Ked si pozries tu stranku SUKL, liek bol registrovany v roku 1991 😝 Odvtedy su novsie, modernejsie, ktore maju plno inych vyhod. Toto uz nikto vo svete neuziva, len u nas 😝

@tinkacik31 brala som 10 rokov, nemam nijake negativne skusenosti