Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    pipinka3027
    30. sep 2019    Čítané 688x

    Môj tretí pôrod.

    Tak teda bola som cca mesiac pred tp. Prešla som k dr pôrodníkovi, na odporúčanie od môjho gyn. A nemohla som si lepšie vybrať. Bol to mladý dr, takže všetky nové technológie ovládal a poznal 🙂 Zavolala som mu, už čakal na môj telefonát. Dohodli sme sa na prvej poradni. Poradne mi prispôsobil časovo ako som mohla ja. Super. Prvá poradňa bola len taká viac menej rýchlovka, ale povedala som mu predstavu, súhlasil, dohodli sme čo a ako. Niekedy treba prírodu trošku postrič 🙂 ale nič sa nedialo. Druhá poradňa dopadla nad moje očakávania. Už čo to bolo niečo nové, začala som sa otvárať. Tak dobre, Hamilton trošku pomohol :D ale stále nič. Tretia poradňa stále nič nové, malej sa nechcelo. Zátka si odchádzala ako sa jej chcelo. Písala som si s dr čo a ako ďalej, že stále ma čakal a ja nikde :D  Prišli už naši k nám. 

    A nastal deň "D" 14.9.2019. Bola krásna sobota a ja som šla ráno na poradňu. Iba obyčajná poradňa a kamoš Hamilton ma čakal. Išla som na 9h. To som netušila,že do 2 a pol porodím 🙂

    Dr ma už čakal, pozrel ma, samozrejme nič nové,zase. ALE, začala mi odtekat pl. voda. Dobre dobre,trošku sme tomu dopomohli 🙂 Dr ma hneď dal na monitor a prijal. Mm mi doniesol veci a čakal so mnou,kým prišla ku mne kamarátka. 

    Kontrakcie som dostala asi tak do 10 minút. Šla som do sprchy, kontrakcie sa stupňovali. Zatiaľ mi pripravovali box. Mm odišiel a priška kamarátka. Kontrakcie už začínali naberať na obrátkach. Dr bol stale po ruke, doniesol mi rajsky plyn, to vám bola iná haluz :D bože, vypínalo ma, úplne som bola mimo, taká ako mechom udretá. Chcelo sa mi spať, ale to fakt som nezaspala, vnímala som všetko okolo. Ale kontrakcie trvali kratšie. Dr stále som pri mne a pozeral či už rodíme. Veľmi mi pomáhal. Pomáhal sa mi otvárať, tlačiť som mala stále ako som mala kontrakcie. Epi som nemala,lebo som sa veľmi rýchlo otvárala. Tá neskutočná kontrakciová bolesť bola fakt, že neskutočná. Metala som sa tam na koze. Už keď som bola dostatočne otvorená, dr si dal plášť, rúško a išli sme na to. Už ma chcel toho utrpenia zbavit :D Stále ma usmerňoval, pomáhal. Tažko sa mi rodilo,kedže som trošku spanikárila,ale nakoniec som už zacítila maličkú hlavičku a už som si to sama riadila. Bol to krásny pocit, presne som vedela co mám robiť, keďže som si cvičila s Aniballom. (mala som nacvičené 34cm a hlavička bola 35cm). 

    Moja krásna dcérka sa narodila presne na tp 14.9.2019 o 12:06hod. 

    Veľké ďakujem patrí aj môjmu pôrodníkovi, ktorý vedel pôrod riadiť a usmerňoval ma, staral sa o mňa. Ale aj sebe 🙂

    Nakoniec som bola rada,že som tú epi nemala a dala som to bez nej. Ale už nikdy viac 🙂

    Ďakujem za prečítanie

    pipinka3027
    30. sep 2019    Čítané 796x

    Moje tretie tehotenstvo.

    Moje tretie tehotenstvo prišlo tak úplne samo neplánovane, ale viac menej sa aj dalo čakať (skôr či neskôr) 🙂 Dohodli sme sa s manželom, že dve deti nám stačia, ale o pár rokov by sme sa nebránili. Plánovala som ísť už do práce,deti do škôlky. Všetko šlo tak pekne. 

    Blížili sa krásne sviatky VIANOCE, naši mali prísť k nám,tak sme to s manželom ešte využili 🙂 Vianoce boli super, deti zaradom dostali kiahne,bola som šťastná. Mali to za sebou ... 

    Takto sme sviatkovali. NO a blížil sa deň "D" 8.1.2019 vtedy mala prísť "návšteva". Stále chodila presne na čas cca 11hod. Stále nič sa nedialo. Písala som manželovi,že niečo sa mi tu nepáči,že určite sa stalo to,čo by nemalo 🙂 On potvrdil,že to tak bolo,ale že to je nič. Jasne ... Hladala som po skriniach tt,našla som ešte tak 4r starý,šak spravím, vyskúšam. 

    A bolo to jasné, skôr ako na napil tt, už tam bola tehu čiarka, skoro ma porazilo. To snáď nie je ani pravda. Písala som mm, ešte som mu nepovedala, ze tt je pozitívny. Ubezpečoval ma, že to by musela byť náhoda, keby som tehotná. Ukázala som mu tt a reakciu ani nebudem písať :D Do tej zimy som deti pobliekala a šli sme do lekárne kúpiť nové tt testy. jasné,že všetky boli pozitívne. Moje myšlienky vám ani písať nebudem. 

    Nevedela som sa s tým zmieriť. Všetci sa tešili,okrem mňa. Objednala som sa k dr na vyšetrenie a potvrdenie tehotenstva. Vsetko bolo v poriadku. A zrazu to prišlo. Bolesti žalúdka, únava, nevládala som "žiť", veľmi časté cikanie. V kútiku duše som si myslela,že by to mohlo byť dievčatko,keďže som take teh. ešte nemala. Ale nechcela som sa tešiť. A tak čas plynul. Jedla som všetko sladké na čo som len pozrela. Asi v polovičke som prešla na nesladké jedlo :D

    Prvé pohyby som začala cítiť veľmi skoro,asi v 15tt, prvé kopančeky cca 22tt. Stále to bolo pre mňa tažké obdobie, hlavne po psychickej stránke. Poradňu som si pýtala na svoje narodeniny 31.5. a v ten deň mi dr potvrdil,že to je DIEVČATKO 🙂 Moje pocity stále boli zmiešané. 

    Ale bola som rada,že je to dievčatko, moje vysnívané dievčatko. Tehotenstvo prebiehalo celý čas v poriadku. Zvládla som aj test na cukrovku, ktorá mi dala dosť zabrať. Fuj,nikdy viac. Už som sa blížíla ku koncu, podarilo sa mi ísť na poslednú poradňu k svojmu gyn. aj s manželom 🙂 A vtedy nastal ten okamih, moja dievčatko sa nám krásne ukázalo a ja som sa strašne rozplakala. Bola taká nádherná, dokonalá,prekrásna .... Moja princeznička. 

    Vtedy som pocítila, že sa dá niekoho veľmi milovať aj keď je ešte v brušku 🙂 Rozlúčila som sa s dr, odporúčal mi dr v pôrodnici, informoval ho o mne a odišla som spokojná so všetkým. Ostával mesiac do tp. Odpočítavala som dni,kedy to už príde. Načakala som sa dlho :D Mala bola stále dosť aktívna, ja som sa nevedela už hýbať. Len som ležala, jedla a čakala. 

    Blížil sa tp. A tak som to už nechala tak, prišli naši k deťom, keby náááááhodou to na mňa prišlo. 

    A dočkala som sa ... 

    Čítaj pokračovanie "Môj tretí pôrod"