Antikoncepcia po menopauze
Dá sa spoľahnúť na to, že už menzes nepríde? Lebo ako som počula, menzes môže vynechať napríklad pol roka a potom sa objaví. Reálna menopauza je myslím vtedy, keď je žena rok bez menzesu, ak sa nemýlim. Čiže až po tom roku bez je to bezpečné? Alebo existujú prípady, že si myslela žena, že je v menopauze a otehotnela? Teraz nemyslím ženy nad 35+ rokov, ale staršie, napríklad nad 48+
pozor na to. aktualne ma znama na oddeleni 55 rocnu rodicku.... ktora je zaroven uz davno aj babkou... tiez si myslela, ze uz je v menopauze....
@krasneleto to fakt ???
Pokiaľ má žena vaječníky a maternicu môže byť tehotná.
Aj známa zažila niečo podobné v nemocnici, keď bola na čistení po MA a s ňou tam bola 55 ročná pani na prerušení. Tiež si myslela, že je uz po prechode.
Tu na ostrove je medzi starsimi rocnikmi vela zien, ktore mali posledne dieta okolo 50-tky, tiez si mysleli, ze menopauza😁
@tenerifka takymto stylom a po takychto diskusiach budem tusim "davat pozor" aj do 65ky 😅
čiže menopauza-nemenopauza, antikoncepciu treba do šesťdesiatky
Ak myslis hormonalnu, ak nutna nie je. Su aj ine metody ako zabranit neplanovanemu pocatiu.
@viestta ježiš, veď to je jasné
Nikto nič negarantuje🤪to musí byť dobrý šok, keď sa už nedá ísť ani na interupciu.Ja by som sa nespoliehala ani na ten rok.Kamaratke gyn povedal, že už má malé vaječníky aj maternicu, ale aj tak sa chrani
nemyslite vazne. Ja som dufala, ze po menopauze pojdeme ako kraliky bez obav z nasledkov.
😩😩😩 co mi to robite????????
@simsalabim 😂
No veru, ty by si mala byt na pozore….inak sranda, ako si priroda vzdy najde cestu….
@tenerifka u mna by vsak "priroda" rychlo zistila, ze tudy cesta nevede 😂 Ja uz som dorodila. Bodka.
@kittykat22 moj chlap ma uz 15 rokov vazektomiu, tak neriesim….
@tenerifka super chlap 👍 Moj by si na to nedal siahnut, v ziadnom pripade 😂
@simsalabim ved jasne, taka situacia je na infarkt…zase chodit na tie priblble besiedky v skolke🤣
@tenerifka tak besiedky by mi vadili asi najmenej. Ale to vstavanie uprostred noci, skoro rano, nemat na seba vobec cas a byt stale v strehu a robit animatora.... to az, ked budem babka a budem dieta moct odovzdat.
@simsalabim no moj isiel dobrovolne, tu to maju prakticky vsetci chlapi, ktorych poznam
nepouzivam.
@natalka13 a nebojis sa?
Ja som v 50tke chcela vymenit Mirenu, doktor, ze urobime najskor testy z krvi a vysledky boli take, ze by mi ju daval zbytocne. Po vybrati uz menzes nebol ani raz cca 1,5 roka. Doverujem lekarovi v tomto, vysledky hovoria jasne. Cize ochranu nepotrebujem. Este sa vyjadril, ze ta Mirena tomu "pomohla".
@kittykat22 aby kraliky nemali kralicky 😀😀😀 Ja idem v 40 na sterilku radsej, inak by sme asi mali podstatne viac deti 😂
som PO menopauze, nemozem otehotniet.
Moja neboha babka mala stryka okolo 50tky. Bola tehotna naraz s dcerou, mojou tetou. Teta porodila o par dni neskor ako babka. Tiez si ocividne myslela, ze je v prechode.
antika po menopauze? Myslím , že vtedy je na rade iba hormonálne podpora.
@irusa áno fakt
Bez antiky by som mala sex len v prípade že mi podľa normálneho profilu lekár naozaj povie že moja ovarialna zásoba je definitívne fuc... Ženám do 50 tku tuším 24 mesiacov bez MS po 50 tie 12 mesiacov aby sa dalo hovoriť o menopause... V obdobi perimenpauza-menopauza keď MS viac nie je ako je by som sa na bezpečnosť nechráneho styku nespoliehala
Ak nechceš HAK,môžeš sa dať sterilizovat,alebo partner
Mali sme v rodine zenu, ktora mala po 50ke este 2 deti. Uz pri tom prvom si myslela, ze je v prechode.
@la_dolce_vita a cítiš sa dobre nemáš žiadne nepríjemnosti po menopauze?Moja mama už mávala menzes všelijako krátky, dlhý a tiež jej lekárka dala v 49 r náplaste brala ich 3 r potom už iné slabšie a prešla menopauzou ani nevie ako ani jej potom už nebývalo zle.

Poznam jednu, tiež si myslela ze už je v menopauze a mala po 50 keď otehotnela.