icon

Antikoncepcia po šestonedelí

kika1111
8. júl 2012

Ahojte, chcem sa spýtať, existuje možnosť nasadiť HAK po pôrode ak som ešte nemala mrchu? Samozrejme nedojčím..
teda... aj keď som ešte nemala mrchu, chcem sa nejak "poistiť". Ďaľšie bábätko žiaľ nemôžeme, malý ma potrebuje a bude potrebovať na 200% len pre seba..
Môj gynekológ odcestoval do Kanady na 3 týždne a aj tak chcem od neho odísť, len neviem ku komu - nejak som sa nitrianskych gynekológov začala báť.. 😒
Poraďte ak viete, nech mám aspoň prehľad aké sú možnosti.

Strana
z2
gemini2
8. júl 2012

HAK- tabletky sa zacinaju brat v prvy den menstruacie......takze si ich nemozes nasadit, kedy ty chces. Ved pockaj na mrchu a potom zacni brat. Ked nedojcis, bude to coskoro...

tinki
11. júl 2012

@kika1111 existuje antikoncepcia, aj ak dojčíš..je bez hormónov a môžeš ju začať brať kedykoľvek..

sylvia001
11. júl 2012

je som ju brala v injekčnej forme - jedna injekcia bola na tri mesiace. Bolo to super, nemusela som sa stresovať tabletkami a nepociťovala som ani žiadne vedľajšie účinky.

zlatulienka
11. júl 2012

@tinki a aká, ak sa smiem spýtať? Viem len o tabletkách a Mirene, prípadne teliesko Dana...

ingulik
11. júl 2012

no aj mna by zaujimalo ako sa vola?
@tinki
@sylvia001
dakujem 🙂

aja143
11. júl 2012

počas dojčenia sa užíva HAK Azalia, môže sa začať užívať kedykoľvek

tinki
11. júl 2012

@zlatulienka
@ingulik
ja som brala Cerazette. Je to vraj jediná antikoncepcia vhodná pre dojčiace mamičky. Doktor mi dokonca povedal, že je vhodná aj pre ženy, ktoré majú cystu na prsníku. Akurát sa berie stále bez prestávky a vedľajší účinok liekov je u niektorých žien krvácanie. Ktoré môže prísť hocikedy a môže trvať tiež hocijako dlho. Ja som ich brala 9 mesiacov a potom som začala špiniť a to trvalo 3 týždne. Tak som dobrala mesačné balenie a skončila som s tým. Ale tých 9 mesiacov som bola v pohode.

daduska881
11. júl 2012

@sylvia001 ahoj aj mna by zaujmalo ako sa vola ta Hak v injekčnej forme...mne o tom doktor nič nehovoril

@zlatulienka
@ingulik počas kojenia sa može uživať aj hak Cerazzitte,mám snou dobre skusenosťi 🙂

susy29
11. júl 2012

Ja som brala Azaliu až doteraz (16 mesiacov) kým som kojila a žiadne vedlajšie účinky

ingulik
12. júl 2012

Dakujem babule...len ked ja velmi nechcem hormony, pred prvym otehu som brala 4 roky a dost ma ovplyvnovali...spociatku ani nie, ale cim dlhsie som ich brala tym viac znizovali chut na sex, naladovost a celkovo zly pocit som z nich mala...tak neviem...

tinki
12. júl 2012

@ingulik ale tie Cerazette sú bez estrogénu..som pridala aj link na príbalový leták

ingulik
12. júl 2012

@tinki vdaka...opytam sa mojej dr ked pojdem na kontrolu...lebo sice sa tretiemu nebranim, ale isto ho nechcem takto skoro 🙂

svistinka
12. júl 2012

@ingulik mne dr. po sestonedeli ponukla Cerazette tbl. a ked som sa pytala na nieco bez hormonov, tak teliesko Dana alebo prezervativ.

ingulik
13. júl 2012

@svistinka prezervativ sa nam moc nepaci s mm....a teliesko? citala som strasne vela negativ okolo toho... no pride mi ze naj antikoncepcia je nesexovat, ale to by drahy neprezol :DDD

sylvia001
13. júl 2012

@ingulik názov Vám napíšem akonáhle sa mi vráti dr. z dovolenky.

dena10
15. júl 2012

@ingulik Aj ja rozmýšľam a neviem aká antikoncepcia ☹ najradšej by som niečo bez hormónov.... prezervatív moc nechceme a DANA? Moja mamina otehotnela aj s ňou - ale to bolo dávno. Bojím sa nežiadúcich účinkov....

ingulik
15. júl 2012

@dena10 ja som citala o mnohych neziaducich ucinkoch a okrem toho som nerodila prirodzene tak by to bolo zlozitejsie...netuzim po dalsej narkoze...

pingu1
15. júl 2012

mne antika rozbehla ms a rapidne mi ubudlo mliecko, co lutujem uz tri roky, ze som ju vobec zacala jest. a v mojom okoli nie som sama. krvacala som vkuse 30 dni, a 7 dni som mala pauzu. presne naopak. fuuuj, nikdy viac. volalo sa to azaria tusim

graceful9
15. júl 2012

@gemini2 ja som nezačínala 1.deň ms, ale keď som si ich kúpila, lekár povedal, že je to v pohode,,,,
@kika1111

kika1111
autor
15. júl 2012

@sylvia001 táto injekčná ma zaujíma.. koľko to stojí? a má to gynekolog bežne v ambulancii? ja nekojím ani nič... len sa bojím, že mi mrcha príde a skončí skôr ako sa vráti môj gynekolog a že zastupujúci mi nebude chcieť žiadnu dať..

dena10
16. júl 2012

@ingulik
@pingu1
@kika1111 Švagriná (zdravotníčka) mi odporučila PHARMATEX čipky. Moc sa o nich nevie, ale podľa výskumov majú väčšiu účinnosť ako tabletky (pravdepodobnosť otehotnenie 0,68%)! 10 kusov stojí cca 7 euro. Účinné sú 4 hodiny. Používa ich už dlho!

ingulik
16. júl 2012

@dena10 my sme skusili Pharmatex krem...je este lepsi ako cipky, ucinkuje az 10 hodin a nemusis cakat kym sa rozpusti,nesmies sa umyt mydlom lebo znizuje jeho ucinnost, tusim je na 16 pouziti a stal ma 6,60€....ALE strasne ma po sexe s nim vsetko stipalo, hlavne dnu....tak neviem 😒

svistinka
16. júl 2012

@kika1111 ja by som inj antikoncepciu vobec neriesila, naraz ti podaju vyssiu davku hormonov- ucinok je 3 mesiace, ale znizena plodnost moze byt az 1 rok, zvysene riziko rakoviny prsnikov, my sme sa v skole ucili, ze je vhodna hlavne pre rozvojove krajiny, kde nie je pristup k lepsej antikoncepcii....
http://www.zdravie.sk/sz/content/721-33851/anti...
http://najmama.aktuality.sk/clanok/229734/antik...
, ked nekojis tak si mozes dat predpisat beznu hormonalnu antikoncepciu tbl

helenka333
16. júl 2012

@aja143
@susy29
@kika1111
@zlatulienka

maminky ahojte 🙂
mám balík azalie predpísal mi ho doki minulý týždeň, ja som si to predsa len rozmyslela a nebudem ju brať kedže druhé bábo chceme síce nie skoro ale ked sa zadarí tak bude skôr 🙂 ...predám kto má záujem napíšte do IP 🙂

jeyka
17. júl 2012

Ahojte, ja mam taktiez nove trojbalenie Azalie. Predam za 23 Eur ak by mal niekto zaujem. Exp je 10/2013

nili
9. aug 2012

Mala som Azaliu pocas dojcenia, musela som prestat, krvacala som v kuse vyse 3 tyzdne.

kathy7337
9. aug 2012

brala som Azaliu po šestonedelí až do ukončenia kojenia (keď mal drobec 2 roky). najprv to bola pohoda, ale v posledný polrok som z nej pribrala 8 kg! takže ďakujem neprosím. pri druhom bábatku si ju už určite nedám predpísať.

andy1001
14. aug 2012

Ahojte, nema niekto na predaj cerazette?

boska79
14. aug 2012

@kathy7337 A TO SI NEJEDLA, LEN S TABLETIEK? 😅
@andy1001 sup k doktorovi!

Strana
z2